Selamlar. Sıcakların artmasıyla klimalar vazgeçilmez bir hal aldı. Yaklaşık 3 haftadır klimayi sıklıkla kullandığım zamanlar, otomatik vites n ve d konumunların da, ışıklar da beklerken, frene basılı herhangi bir yerde beklerken veya el freni cekikken, devirde küçük dalgalanmalarla beraber silkeleme, titreme hareketleri yapıyor araç. Buji ler ve kabloları orjinal fabrika ürünü, bakım olarak şu an yapılacak birsey de yok. Acaba buna sebep klima kompresör ü olabilir mi? Ya da bu durum lpg den dolayı normal mi?
Lpg kullananlara sorulan en bilindik soru : Benzinde çalışırken denedinizmi? Konu dışı olacak ama Klimanın gazını yağını her sene kontrol ettirmeyi unutmayın.
Klimayı açınca motorun dengesinin çok hafif şaşması benim araçta da oluyor. Tekleme vs. olmuyor ama N ve D de hafif titreşim oluyor. Önden radyatör kısmına motor soğukken basınçlı su tutabilirsin. Birde klima gazının durumunu kontrol ettirmelisin.
klima motorun gücünden biraz yediği için devirde dalgalanmalar olabilir böyle ufak şeylere takılmayın.
arkadaşımda 1.6 atmosferik benzinli astra j vardı klima açıkken yokuş çıkamıyorduk vites düşürüyordu hep.
Klima direk güç çekiyor heleki benzinli araçlarda bariz hissedilir seviyede. Bizim dizelde de oluyor ama ilk saniye sonra devir yükseliyor. Bir kasnağın kontrol ettirin derim sıkışma yapmış olabilir
Klima anladığım kadarı ile atıyorum 3 beygir güç çekiyor ise rölantide mesela aracın ürettiği beygir gücü de 15 olsun rölantide klimanın etkisi motora binen yükte belli oluyor. Yani motora binen yük yüzde 5 10 kadar artıyor. Uzun yolda motora binen yük sabit iken, yani sabit hızda sabit şekilde gaza basarken klimayı açıp kapatınca motora binen yük göstergesinde belli bir değişiklik olmuyor. Bunu görünce dedim ki heee demekki aracın ürettiği güç arttıkça klimanın etkisi azalıyor. Takmıyorum artık. Ama marş filan yaparken kapatıyorum zorlanmasın diye. Tabii bende silkeleme filan yok. Sadece marşı zorluyor.
Forumdan öğrendiğim ve uyguladığım klima açma kapatma şekli de şöyle. Devir rölantide iken açıyorum ve kapatıyorum. Varacağım yere gelmeden 5 dk önce kapatmaya çalışıyorum. Klima kapanıyor ama üfleme devam ediyor. Kompresörün yüksek devir koruması vardır diye düşünüyorum ama tedbirli davranmak en iyisi.
Bu video güzel bir örnek klima açılınca kasnak motora biniyor ve devri zorluyor. Kia Kırmızıtaş da ustam bana klimayı sadece rölanti devri de aç eğer süratli isen debriyaj bas devir düşsün sonra aç tekrar viteste al demişti nedeni ise kompresörü korumak
Dizellerde böyle birşey yok. A.c tuşuna bastınmı basmadınmı fark edemiyorsun ; ) 2011 benzinli elantramda da a.c ye bastığımda çok hafif bir yük bindiğini duyuyorum. Aracı cok iyi dinlediğim için duyuyorum. Normalde yanımdakinin dikkatini bile çekmiyor SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende de oluyor sanırım motor yük altında olduğundan oluyor Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aslında bu konuyu açmadan bakmam gereken ilk şey bu olmalıydı. Evet, lpg de kullandığım zaman böyle oluyor. Belki de gaz ayarı ile düzelir. Sinek küçük ama mide bulandırıyor. Benim derdim aracının bariz şekilde hhisedilen çekiş düşüklüğü değil, sadece anlattığım şekilde titreşimler yapması. Durum normale binmeden sorunu çözmek gerek.
Biraz geç mesaj yazabildim, konuya yazan arkadaşlarımdan özür diliyorum. Bu aralar biraz yoğun geçiyor.
Bende gls otomatik milenyum kullandım ngk bkr5e-11 v power buji kullanın farkı fark edersiniz internetten alacaksanız üstüne basa basa sorun bkr5es-11 gönderiyorlar iki defa geri gonderdim ,ayrica şasekablo bağlantılarını kontrol edin