Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Klimanın Sıcak Hava Üflemesi

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda mbatar tarafından 7 Haziran 2018 tarihinde açılan konu

1. mbatar

mbatar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    mustafa batar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    bugün hava sıcaklığı bayağı yükselmişti klimayı açtım ama sıcak üflüyordu bi gün önce sıkıntı yoktu iyi idi kartal sanayi ye gittim gösterdim gazı iyi kompresör de sıkıntı vardır dediler ve de kronikmiş bizim araçlarda ve 1100 lira para istediler yardımcı olursanız sevinirim araç :i30 2012 dizel

2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,115
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Geçmiş olsun hocam , yakın zamanda klima gazı kontrolü falan yaptırmış mıydınız ? Belki böyle bir işlem anında fazla gaz basılmışsa yada petekte tıkanıklık varsa sıcak üfleyebiliyor. Geçen aylarda oğlumun Dacia Stepwayi götürdük oto elektrikçiye ( artık klimacı yok , bir gaz basım cihazı olan herkes kalimacı olmuş oluyor ) cihaza bağlandı ( cihaz kaçak kontrolü yapıp , yağ basıp , gaz miktarını ayarlıyormuş otomatik ve 20 dak sürüyormuş) 20 dk sonra işlem tamam denildi , ancak ilginç birşekilde araba sağ taraftan kısa süreli souk sonra sıcak hava üflüyor , sol taraftan ise sürekli sıcak hava üflüyor , geri gittik gaz fazlaymış 100 gr alıyorum geri dedi ,öte beri denendi aynı sorun devam ediyor , bu kez sizin petek tıkalı , kendiliğinden açılırsa süper olur , yoksa alacağız yenisini ve takacağız dediler. Sürekli klima açık gezin denildi , sonra 15-20 gün sonra mucize gerçekleşti ve araba tüm havalandırma ızgaralarından buz gibi üflemeye başladı , elektrikçiye gittik eksik gazı tamamla , açıldı petek dedik , fazla gaz sorun çıkarır böyle devam dedi . demem o ki , sizde de bir düzelme olabilir mi acaba .

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. mbatar

mbatar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    mustafa batar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hocam bugün gittim bana gazda sıkıntı Yok kompresör de sıkıntı olabilir dedi ve direkt fiyat verdi 1100 lira 2 gün önce soğuk üflüyordu bugün hava sıcak açım ama uzun süre sıcak üfledi aracı 2 yıldır kullanıyorum ilk defa klima ile sıkıntı yaşıyorum ve klimacının bana söylediği i30 larda kronikmiş servise sordum öyle nişey yok dedi ne olabilir acaba tekrardan başka bi yere gitsem göstersem ne dersiniz

5. mbatar

mbatar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    mustafa batar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hocam mesajınızı yeni gördüm öyle yapacağım artık

6. duhangs

duhangs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,351
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    hemen kronık dıyen adamdan kacın bencede.Insan mı gaz testı yapar kacak varmı ona bakar.
    fıltremı tıkalı uyumsuz mu ona bakar.

Bu Sayfayı Paylaş