Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

klimanın kış için sıcaklık fonksyonıu varmı?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda şansal tarafından 17 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. şansal

şansal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    klimayı açıp sıcak bölüme getirince yani kısacası klimanın sıcak fonksyonu varmı??

2. yok diye biliyorum..

3. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    teknik olarak tam bilgim yok ama bu konudaki gözlemlerimi ileteyim...

dağıtım düğmesinden buğu çözmek için havayı camlara yönlendirdiğimizde klimanın AC ışığı yanar.. normal şartlarda karışım düğmesi soğukta ise klima görevini yapar ve soğutur...

eğer karışım düğmesi sıcakta ise soğuk üflemiyor diye biliyorum birkaç kez AC düğmesini kapatmayı unutmuşum epey yol gitmeme rağmen sıcak modda olduğu için içerisi soğumak yerine ısındı...

yani karışım düğmesi sıcakta ise klimanın açık olup olmaması bişeyi değiştirmiyor... her halükarda ısınıyor içerisi...

Düzenleyen : erkancakan82

4. Misafir

Misafir Guest

Yok...

5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    kalorifer kadar ısıtmıyor..hemde fazladan yakıt tüketiyor..kısacası yok diyebiliriz..

6. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    en iyisi klima düğmesini açmadan sıcak hava için motor sıcaklıgını içeri vermektir :) bu seferde buhar oluyor diceksiniz o zamanda klima tuşunu açıp camlara vereceksiniz

7. filito

filito Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sedat
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Ben sürekli camda tutarım kışın cünkü buğulanma yapıyor. Klimayı çalıştırdığımda klimanin "AC" ışığı otomatik olarak yanıyor ben de manuel olarak düğmesine basıp söndürüyorum motor sıcaklığı içeriye gelmeye devam ediyor ama klima devre dışı kalıyor. Benim çok merak ettiğim sorum da şu hazır konu açılmışken sorayım.
    1- Biz kışın kilimayı çalıştırmıyoruz haliyle. 6-7 ay klimayı çalıştırmamak klimanın soğutma etkisinde bir azalma yapar mı? Yaparsa biz bunun icin ne gibi önlemler almalıyız?
    2- klimayı kışın soğuk konumda çalıştıramıyoruz. Sıcak konumda çalıştırmak pozitif bir etki yaratırmı?

not: bu arada benim klima dijital.

Düzenleyen : filito

8. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    klima sisteminin düzenli çalışması ve uzun ömürlü olamsı için hergün en az 5 dakika çalıştırmamız gerekiyor

9. edremitli

edremitli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yoktur araçlardaki klimalar sadece soğuk üfler ama kaloriferin düğmesini sıcak konuma getirdinizde sadece normal motordaki sıcaklığı üfler...

10. arkadaşlar şimdi accentte denedim motorunu ısıtmak için calıştırdım sıcak konuma verdim klima düğmesi( A/C ) ye bastım ama değişiklik olmadı yani işe yaramıyor..ac düğmesi soğuk modda etkili oluyor..

11. filito

filito Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sedat
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    İyi güzel de sıcak veya soğuk konumda çalıştırmak fark eder mi?

12. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    motor ısınınca klima da sıcak hava üflemeye başlar. hergün 10 da. çalıuştır

13. Misafir

Misafir Guest

Klima sıcak üflemezzzzzzzzz, kısa süreliğine defroz gibi bişi yapar, ısınmak için kaloriferi açılacakkkkkkkk...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

14. Misafir

Misafir Guest

Her gün çalıştırmaya gerek yok,15 günde bir çalıştırılsa yeter..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

15. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    her gün 5 dk calsıtırmak klimanın ömrünü uzatmaz aksine kısaltır. (gazdan bahsetmiyorum. Her seyin bir ömrü wardır.) Klimayı hafta 1 kez da ya da 2 hafta bir tam kapasitede 3-5dk tam kapasitede çalıstırarak da ömrünü koruyabilirsiniz. bu ay da bir yapsanız bile klimanız uzun ömürlü olur.

Camlardaki buğu olayı ise klimasız da çözülür. Sadece havayı dısardan almanız yeterli oalcaktır. ister soguk ister sıcak üfürsün. Zaten klimanında buğuyu almasının sebebi de odur. klima dısardan ceker havayı. sizde normal fan ı dısardan hava gelecek sekilde ayarlarsanız buğu oluşmaz.

klimayı sıcak konumda calsıtırmak pozitif bir etki yapmaz. Cunku araclardaki, en azından bizdeki klimalar tek yönlü. Sıcak üfüren klimalar da bide ısıtıcı için baska bir motor ya da benzeri bir sistem var. klimayı ısıtıcı olarak kullanmak, soğutma özelliğinin tükettigi enerjinini bir kaç katı enerji tüketir. O yüzden evinizde ya da işinizdeki klimaları da ısıtıcı olarak kullanmayın.

16. Misafir

Misafir Guest

Katılıyorum, klimanın ısıtma yapması için "ters dönmesi" gerekir, yani defroz yapması gerekir, yani gaz geri basacak, bu arada ısınma gerçekleşecek, otomobil klimaları da motordan tahrik aldığı için tek yönde döner, aksi taktirde motoru ters yönde çevirmeniz lazım'ki klima kompresör motoruda ters dönüp defroz yapsın, buda mümkün değil tabi.....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

17. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ben sabahları A/C konumunda çalıştırıyorum.camlara veriyorum.buğulanma gidiyo.hava çok soğuksa eğer kapatıp motor sıcaklığından faydalanmak istersem çok geçmeden tekrar buğulanıyo.bazende klimayı çalıştırıyorum.klimanın 15 günde bir çalıştırılması gerektiğini duyddum ama hiç uygulamadım.

Düzenleyen : Coşkun Uçar

18. Misafir

Misafir Guest

Buhar bildiğiniz gibi sıcak - soğuk farkından oluşuyor, siz araca bindiğinizde sıcaklığınız buhar oluşmasına sebep oluyor, klima da soğuk üfleyerek bu sıcaklık farkını ortadan kaldırıyor ve buhar yok oluyor, dikkat edin sizarabaya binmeden önce buhar yoktur, sizin nesefisinizden yada yaydığınız sıcaklıktan oluşur buhar...

19. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    kesınlıkle var bende dune kadar bılmıyordum gecen gun gozumle gordum aksam ıs donusu eve gıderken klımalı dızel clıo motor sıcaklık ıbresı dıbdeyken kalorıferı sıcaga getırıp klımayı actık ve sıcak uflemeye basladı motor normal sıcaklıgına gelıncede klımayı kapatıp dırekmen motor sıcaklıgı ıle ısındık denemesı bedava

20. Misafir

Misafir Guest

Erada Neden Olmuyorr ?? Jettadada Olmuyor Bu Olay https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Bu Sayfayı Paylaş