meraba arkadaslar 2011 model accent era aldım 1 aylık arac daha ılk zamanlar hıc klımayı kullanmaya fırsatım olmadı gecen gun deneme amaclı calıstırım dedım araç park halındeyken motor calısırken klımayı actım ve sıcak konumuna getırdım ama ole fasla hıssedılır bı sıcaklık alamadım gazından olabılırmı ve bu gazın dolu yada bos oldugunu nasıl anlarız
araçlardaki klima yalnızca soğutma içindir. motor ısınmadan aracınızın kaloriferi ısıtma sağlamaz. eğer kalorifer çalışıyorken klimayı açarsanız sadece buğuyu önler.
anladım tşk peki bu klima gazının dolu yada boş oldugunu nasıl anlaya bılırız bazılarında duyuyorum cunku 0 araçlarda bile gaz olmaya bılıor ilk defa klimalı aracım oldugundan pek bilgim yok
aracı çalıştırıp klimayı en soğuk konuma getirip açın. eğer soğutmuyorsa bir sıkıntı vardır. hissedilir şekilde soğuk hava gelirse problem yoktur.
Keşke ısıtma fonksiyonu da olsaydı klimanın. Aracın ısınmasını beklerken yol bitiyor bazen. Küçük bebek de olunca daha bir önemli oluyor. Hararet çubuğunun yükselmesini beklemeye devam...
Abi ben i30'da klimayı açar açmaz 30 saniye sonra falan sıcak vermeye başlardı kışın, yani tam sıcak olmazdı ama en geç 2 dk sonra alev gibi yapardı içerisini, acaba benim benzinli olduğundan motor mu ısınıyordu yoksa klima mı farklıydı? Yani motor da hemen ısınmazdı aslında ama aklıma takıldı şimdi? Çünkü ısıtıma fonksiyonunda A/C düğmesine basmayınca pek ısıtmıyordu ılık üflüyordu, A/C basınca hemen fark ediyor ve çok sıcak üflüyordu ayarladığım drecedeki gibi. Düzenleyen : Burak Kumpas
Bildiğim kadarı ile dizeller daha geç ısınıyor, ondan olabilir benimki. Nerden baksan 3 km gitmeden ısınmıyor, rölantide zaten ısınmıyor.
300C'de dizel ama klimayı açar açmaz sıcak üflemeye başlıyor, acaba klimadan mı diye düşündüm. Yani belki klima sistemleri değişiktir çünkü bunun da motor çok geç ısınıyor ve soğukken baya bir gürültü yapıyor.
Valla abi aslında koltuk ısıtma düşünülebilir, klimanın hemen ısıtmadığı yerde koltuk ısıtma çok işe yarıyor bazen çok soğuklarda i30 ısıtmıyordu açıyordum alttan ısıtma en güzeli oluyordu.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Sonradan takılanları da var bildiğim kadarıyla.