arkadaşlar merhaba, klimamın fazla soğutmadığını düşünüyorum. klimanın yeterli olup olmadığını nasıl anlarız? bir ölçümü var mı? klima gazı birmiş olabilir mi?
anlayan cıkacaktır ama madem yeterince sogutmadıgını düşünüyorsanız, dogrudur bir sorun vardır muhakkak. tam bilmiyorum yanlış hatırlıyorda olabilirim ama bir yerde okumuştum. içindeki gazın boşalması yada yüksek devirde giderken klimanın calışıyor olması sorun cıkarmasına neden oluyormuş. kışın klima calıştırılmadıgı içindeklima bakımı yapılması daha verimli çalışmasınavesile oluyormuş.
Birde klima arada bir devreye girip çıkarmı. Benim araçta sanki öle bir şey oluyor ve araç giderken sanki frene hafif dokunurmuş gibi oluyor ve üfleme ızgaralarından garip bir hava sesi geliyor. sonra tekrar devreden çıkıyor araç rahatlıyor. 2 dk da bir sanki devreye girip çıkıyor. bu normal mi?
Normal, klima kompresörü sürekli devrede kalmaz (Aşırı bir sıcak olmadığı sürece). Evaporatör'ü yeterince soğuttuktan sonra devreden çıkar. Eğer evaporatör ısısı yükselirse tekrar devreye girer.
abilerimin ve arkadaşlarımın dediklerine ek olarak polen filtreniz artık tıkanmış olabilir.Filtreyi çıkartın birde öle deneyin bakalım bişey değişcekmi?
hocam ben de de böyle 1 sorun vardı polen filtresini değiştirdim sonuç mükeemel oldu hatta bugün üşütmüşüm hasta etti klima beni