selamlar. 2004 accent admire arabamın kliması yaklaşık 6 aydır ses yapıyordu. AC düğmesine bastığım anda rulman sıkışmasına benzer bir ses geliyordu. Soğutmasında herhangi bir problem olmadığı için önemsemedim. 6 aydır böyle kullanıyordum. Son bir haftadır ise devreye girdiği anda "Cayırt" diye bir ses , kayış kaçırma sesi gelmeye başladı. Apar topar sanayiye gittim. Benim motorcu ustam baktı, Trigerin değişmesine 10.000 km kalmış. Böyle idare et, Trigerle beraber söker bakarız dedi. Ben çözelim diye ısrar edince beni elektrikçisine yolladı. Elektrikçi baktı , Normal bu ses sıkıntı yok dedi. Ben diyorum " ya eskiden gelmiyodu bu ses yeni başladı" falan. Adam hiç takmıyor beni, Sıfır arabadan tabi gelmez, Araban nerdeyse 10 yaşına geliyor , alış böyle seslere dedi. Neyse geldim eve , forumlara baktım. Burda bir arkadaş yazmış, Gaz ekledik ses kesildi diye. Tekrar çıktım sanayiye gittim. klima gazı doldurulur diye yazan birine. Klimacıda diyor ondan olmaz , kompresör sökülecek , bilyalara bakılacak vs.vs. Zorlaya zorlaya arabayı makinaya bağlattım. önce gazı vakumladı. Sonra içine 50 gr yağ koydu. Üstüne 500 gr gaz bastı. Ne ses kaldı ne bişey. Araba sıfır aldığım günkü gibi oldu. Aklınızda olsun , ben daha önce gaz ilavesi yaptırıyordum. Ancak yağ konduğunu yeni duydum. Ayrıca klima motorunu şarj dinamosu gibi bişey sanıyordum içinde endüvi etrafında endüktör var sanıyordum. Alakası yokmuş. Bildiğin içten yanmalı motorun biraz değişiği. Aynı motorda olduğu gibi içinde dönen piston var. Bu nedenle içine yağ girmesi gerekiyor. Ben bu şekilde ses yapa yapa binseydim , herhalde yaza çıkamadan yatak saracaktı klima kompresörü. Selamlar , saygılar.