merhaba, kış ayında olduğumuz için klima düğmesi en son kırmızıda duruyor. malüm havalar ısındı, bugün 20-25 km lik bir yola çıktım aracımla. klima kapalı flitre ayarı ise rezisdansları gösteriyor (umarın anlatabilmişimdir) içeriye klima filtrelerinden klima kapalı olmasına rağmen sıcan hava gelmeye başladı. kapalaı olmasına ragmen bu şekilde sıcak hava gelmesş normal midir? sonradan sıcaklık derecesini mavi ile kırmızı arasına aldığımda sıcaklık normale döndü ama üflemeye devam etti. kafama takıldı açıkcası.
ayarların sıcakda ise normal tabiii ama ayarları soğuka alıp klima çalışır vaziyette ilerlerken sıcak gelirse o zaman anormaldir.birde üfleme olayı tabiki olacak yolda giderken belli bir hızda giderken bütün araçlar üfler Düzenleyen : efe34
ben de de aynı durum oluşuyor ama ben sorun olarak görmedim. klima kapalı bile olsa fan üflemese dahi eğer sıcaklık ayarı yüksekse sıcak, düşükse soğuk hava çok az da olsa geliyor. hatta içerideki havayı gezdirmeye ayarlıyken buğu yapmaya başlayan camlar, dışarıdan hava alma konumuna getirince -klima ve fan kapalı iken- buğu kayboluyor. Düzenleyen : ebola32
bu uzun süre kullanımla ilgili sanırım. klima kapalıda olsa bir süre sonra fanlardan sıcak yada soğuk hava gelebiliyor. (klima ayarına göre) hava zaten güneşliydi birde klimayı sıcak ayarında bırakmısım, bu durumda gelen sıcak hava fanlardan kaynaklandı demek neyse sorun olmasında..
sıcaklık hangi konumdaysa o sıcaklıkta hava geliyor içeriye kapalı oldugunda ama iç sirkülasyın modunu seçince gelmiyor...
Sıcak soğuk düğmesi....bu düğme aynı zamanda kalorifer musluğudur, yani kalorifere gelen sıcak suyu kapatır.