selam arkadaşlar,,yazında aynı sorun oluyordu şimdide devam ediyor.fan yada klimayı çalıştırdığımda teyp kendi kendine kapanıp açılıyor.fan yada klimayla nasıl bir bağlantısı olabilirki teybin??
çok enteresan, bir arada benim eski araçta sağ camı indirince tavan lambası kendi kendine yanıyordu. ustaya götürdüm, cam inerken plastik sonsuz dişlinin kenarındaki saç kılı gibi parçalar, kapı sivicinin içine girip kısa devre yaptırıyormuş ) nerden nereye (renault = sürprizlerle dolu araba) Düzenleyen : vedatkanka
Görüntü Elektrik aksamı ile ilgili, Aşırı Amper çekmesinde dolayı anlık kesinti yaşıyor olabilir. FAn ve klima devresinde amper çeken bir durum mevcut!
peki bu aşırı amper çekmesinin nedeni ne olabilir??birde bu sorunu normal bir oto elektrikçisi çözermi acaba? aslında çukurlara falan girincede arada yapıyor,,
birkaç kere kendi kendine kapandı,bende hanım kapattı zannedip ellemedim.kontağı kapatıp çıktım,2-3 saat sonra geldiğimde teyp çalışıyordu)
Aşırı akım çekme olayı elektrikle çalışan tüm ekipmanlarda yaşanılan bir olay evinizdeki tv,bilgisayar,ütü vs herşey ilk startı aldığında pik şeklinde kaynak akımını bozacak şekilde bir akım çeker sonra stabil hale gelir. Bu yüzden bu durum zaten olağan bir olay. yanlız şunu unutmamak gerekir klimayı kullanmışsanız klima yı kesinlikle kapatın klima açıkken marş yaptığınzda akünüz ani deşarj olur ve klima kompresörünüz de hasar görür...
bilgi için teşekkür ederim.klimayı açık bırakmıyorum hiç,ama benim sorunum seyir halindeyken oluyor,açıkcası birazda korkuyorum kısa devre falan varsasıkıntı yaratır diye,, Düzenleyen : lord35
Teşekkür ederim,peki bu sorunu nasıl çözebilirim acaba??bilgilendirebilirmisiniz?daha doğrusu oto elktrikçisine gittiğimde sadece sorunumu söylemem yetermi?
kontak anahtarını açtığında teyibe enerji verilir ve teyip kendi kendine açılır.. bu enerji paralel olarak klima komutatörüne bağlı klima açıldığında komutatör aşırı akım çektiği için teyibin kapanıyordur.. aşırı akım çekmesinin nedenlerinden biri de komutatör yada teyibin tam şase almıyor olabilil... yorumlar arasında bir arkadaş otomatik camı çalıştırdığında tavan lambasınınyandığından bahsetmişti o arkadaş kornayi takip etsin eğer kornayıda çaldığında tavan lambası kızarıyorsa araba sigorta tablosu tam şaşe almıyor .. bilinçli bir elektrikçiye götürmeli aracını
aynı sorun bendede vardı aracımda farlar yanıyorken camları indirip kaldıramazdım veya teyp açıkken ve bigün kornaya bile bassam teyp kapanıyordu Tamirciye gittim aküyü değiştirdi ve hiç porblem yok bence akün bitmiştir bide akünün göstergesine pek kanma yeşilde yansa genede bitmiş olabiliyor