selam arkadaşlar, 99 gls için torpidonun arkasında bulunan klima kutusunu söktürüp temizletmek için torpidonun sökülmesi ve klima gazının boşaltılması gerekiyormuş. Yetkili servisten böyle denildi. peki bu kutunun temizliği spreylerle sağlanamaz mı? ya da fazla dağıtmadan o kutunun için temizlenemez mi? ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Klima kutusu dediğiniz Torpido kapağının arkasındaki kutu filtrelerimi ? klima gazı dışarıdan alınır ve yeniden basılır. 40-50 tl maliyeti vardır arızası yoksa !
selam arkadaş, bu kutu dediklerinin içinde filtre yokmuş. ama gaz bunun içinde de dolaştığı için gazın boşaltılarak bu kutunun iç temizliği gerekliymiş. inanın arabanın içi resmen toprak kokuyor. arabayı izmirden eylül başında aldım. klimaya gaz bastırıp öyle yola çıktım. soğutması çok güzel. ama bu koku o kutunun temizliğiyle alakalıymış. servis 200-250 tl arası bir maliyet çıkarıyor. şaşırdım kaldım. formda bir arkadaş şemalı olarak milenyumun filtrelerinin değişimini göstermiş ama bizde filtre yok. acaba spreylerle bu temizlik sağlanırmı? diye arayış içerisindeyim. ilgine teşekkür ederim.
Merhaba, yumurta kasalarda polen filtresi yok. İklimlendirme ünitesinin içindeki evaparatör'ün sökülmesi için servisin verdiği bilgi doğru. Gaz boşaltılacak ve ön göğüs komple sökülecek. Fiyat bu iş için normal, söküm sırasında ellerinde kalabilecek parçalarıda garanti altına almış olursunuz. Selamlar.
Masraf yapmak istemiyorsaniz -ki bir sure sonra filtre olmadigi icin muhtemelen yine ayni koku gelebilir- klima dezenfektan spreyi kullanabilirsiniz. Ben denedim, ise yariyor ama belli araliklarla (mesela sonbahar ve ilkbahar aylarinda)tekrarlamak gerekiyor. Havalandirma kanallarini kesin olarak aciyor ve uzun sure giden hos bir koku birakiyor.