Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Klima temizleyici sprey kullanma talimatı

'Detaylı Temizlik' forumunda mkozan tarafından 13 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. mkozan

mkozan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Mustafa Kozan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaslar merhaba, Arac klima temizleme spreyi aldim. Kullanma talimatini okudum ama idrak edemedigim, yanlis yapmaktan korktugum bolumler var. Yardimci olmanizi rica ediyorum.
    Kullanma Talimati 1. Havalandirma bosluklarina urunun hortumunu uzatarak sokun. (arac teyp ustu havalandirma bosluklari haric.
    - Teybin uzerindeki 2 goz havalandirma boslugu haricinde gorulen tum klima bosluklarina sikacagim. peki On cama ufleyen bolumde teybin uzerinde sayilir oralara sikmam sorun yaratir mi ? yoksa sikmamalimiyim ?
    2. Urunu sikarak hortumu yavasca disari cikarin.
    -Sadece en sag,sol ve ortadakilerin icine mi yoksa ayak, arka ayak, on cam a giden bolumlerin icinede sikmamiz gerekiyor mu?
    3.Arac icine ve torpido bolumune sicramamasina ozen gosterin.
    -Burada tamam.
    4.Havalandirma izgara bolumu kapaklarini kapatin.
    - Burada tamam.
    5.Klimayi soguk konumda en yuksek fan devrinde 5 dakika calistirin.
    Bunu yaparken klima hangi konumda olmasi gerekiyor? (Ayak,ayak govde, govde, cam ayak, sadece cam..)
    Havalandirma secenegi disaridan gelen hava konumu mu yoksa sadecearac ici hava konumunda mi olmasi gerekiyor?

6.Klimayi soguk konumda en yuksek fan devrinde 5 dakika sureyle calistirin. Sonrasinda ayni islemi sicak konumda tekrarlayin.
    -klima 5 dakika sogukta calistiktan sonra, izgaralardan tekrar urunu sikip bu sefer sicak konumdami yapmam gerekiyor. Yoksa sadece soguktan sonra isi konumunu sicak hale getirmem mi?
    7.En son olarak tekrar soguk konumda izgara agizlari acik olarak arac camlarini acarak uygulamayi sonlandirin.
    - Burasida tamam. :)
    --- Arkadaslar kusura bakmayin, belki cok kolay bir uygulama ama kafama takilan soru isaretleri yuzunden yapamadim. buraya kadar sikilmadan okudugunuz icin tesekkur ederim. Sorularima cevap verirseniz de mutlu ve bahtiyar olurum.
    iyi haftasonlari dileklerimle.
    Saygilar.
    M.

2. mkozan

mkozan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Mustafa Kozan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar forumda klima temizleyici sprey kullanan yok mu ? Başlığım unutuldu. yardım alabilseydim bugün yapmayı planlıyordum. Başlığı tekrardan yukarı taşımak için bu mesajı atıyorum, yorum yapan / yapmayan tüm arkdaşlara teşekkürler.
    Saygılar.

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Spreyin Linki Verirmisiniz ?

Havalandırma İç Konumda Olacak

Düzenleyen : Ersin Cerrah

4. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1- Camlara hava veren kanallara da sıkabilirsiniz ama onu sonra ya da önce yapın.
    2- Eğer temizleyici kimyasal kalırsa aşağıdaki havalandırma deliklerine de uygulayabilirsiniz.

5- Klimanın çalışması gerekmiyor, yalnızca havalandırma çalışsın, yeter. İç dolanımda, yalnızca sıvıyı uyguladığınız havalandırma deliklerinden hava gelecek şekilde ayarlayın.

6- Soğuk konumda çalıştıktan sonra doğrudan sıcak konumda çalıştırın. Bütün bu işlemlere başlamadan önce, sıcak hava gelebilmesi için motorun ısınmış olması gerekir.

Hava akımının ayrı ayrı verilebildiği (Cam, orta, alt taraf) yerlere de uygulamayı ayrı ayrı yapın. Örneğin önce cam havalandırmalarıına uygulayın, iş bittikten sonra kokusuna falan bir bakın. Memnun kalmazsanız diğer yerlere uygulamazsınız. Ben daha önce yapmıştım, tozla birleşince ağır bir koku olmuştu.

5. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    uzun cubukla havalandirma kanallari temizle islemini bugün uyguladim.
    bizim burada hava biraz vumusadi, yeni klima filtresi bekliyordu degistirmemi, birde bu spreyden ismarladim. talimatda klima ceryanda bagli olmasin diyor, ben bunu es gectim acmayinca sorun olmaz ama eski filtre cikmali. klima temizleyici köpüklü bir madde, kutuyu calkalayip uzun cubuk vasitasiyla kanallara ulastiriyoruz. 15 dakika bekleyip klimayi calistirin diyor, ben daha fazla bekledim galiba. yeni klima filtresini taktim ve havalandirmayi actim, basta bayagi rahatsiz edici ilac kokusu geldi camlari actim. 10 dakika sonra o keskin koku hafifledi, simdi ayni hastane kokusu gibi bir hava geliyor ama rahatsiz edici degil. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley34.gif

6. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Arkadaşlar bugün yediğim bir haltı anlatmak istiyorum.

Carpex klima temizleme spreyi aldım. Ön ızgaralar teyp üstü dahil her yere uyguladım. Tabi teybi söktüm uygulama yaparken. Gel gelelim eve geldim forumlarda ön ızgaralara uygulanmaması gerektiğini yazıyordu . O zaman ne anlamı kalacak ben uygulamıştım. İçime dert oldu az önce teybi taktım zor çalıştırdım. Ses geliyor biraz ses yaptı ilk baştan ama çalışıyor şu an. Tek sorun teybin kafasını tak çıkar yapınca set up ayarlarına gelmesi. Bende yaklaşık 10 dk sıcak ayarda yalnızca ön ızgaraları çalıştırdım umarım nemini veya suyunu ne varsa artık bilmiyorum alır :RpS_sad:

7. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    orta kısımdaki havalandırma borularının birleşme noktalarından sızmış olabilir. ben elantrada sorun yaşamamıştım. eğer çok sulu şekilde boruların içinde kalmadı ise sorun olacağını sanmam. sıktığında köpük haldeydi değil mi?

8. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Sıvı halde ama sıktığım yerde gaz şeklinde dışarı doğru hava çıkıyordu. Orta ızgaralar temizlenmezsede anlamı olmaz dedim akmaz diye tahmin ettim ama teybi taktırdığım gün aklıma geldi ızgaraların birleşme noktası var. 10 dk full sıcakta çalıştırdım yanlızca orta konsol acıktı ama umarım düzelir teybin taksitleri daha bitmedi bile :RpS_mellow:

9. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    teybin kafasına sıvı kaçmış olabilir mi? bikaç gün kuruması için takma bence.

10. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Tamam Köksal abi dediklerinizi uygulayacağım. Az önce çalışıyordu çıkarıp tekrar taktığımda set up diyor . 2-3 gün kullanmam artık. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim :RpS_thumbup:

11. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    İyi akşamlar arkadaşlar yeniden eski bir konuyu hortlatiyorum :)
    Son dönemlerde aracımın klimasını açtığımda gelen toz kokusundan rahatsız olduğum için geçenlerde polen filtresini bir kontrol ettim. Sanayide taktirmistim ve sağolsunlar takarken kirmişlar ve doğru düzgün iş görmemiş sanırım. Kontrol yaparken polen filtresinin olduğu yere elimi girdiği kadar sokup pervaneyi biraz temizledim. Bugün de yeni polen filtresi aldım ve değiştirmeden önce klima dezenfektani kullanayım diyorum. Bir yapi markette sonax klima bombası ve carpex klima temizleme spreyi vardı. Koku bombası ne kadar ise yarar diye emin olmadığım ve fiyatının da 40 lira olması nedeniyle carpex klima temizleme spreyi aldım (şu kanallara hortum salınan ürünlerden). İlk fırsatta ürünü uygulamayı düşünüyorum. Bunu yaparken nelere dikkat etmeliyim. Sadece yanlardaki kanallardan yapacağım sanırım uygulamayı. Bu esnada polen filtresini cikartip filtre olmadan mi uygulama yapılmalı. Ürünü ne kadar sıkmaliyım ve bu ürün is görür mu yoksa hic yapmasam da olur mu? Bir de XD2 Elantra'nin polen filtresini takarken filtre üzerindeki ok aşağı mi dönük olacak yukarı mı? Şimdiden cevaplar için teşekkürler :)

12. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Hyundai servisinde polen filtresinin olduğu yerdeki kanaldan (Poleni çıkartıp) ve konsoldaki kanallardan sıkıp temizlediklerini görmüştüm.Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, spreydeki hortumu iyice kanaldan içeri sarkıtın ve çok sıkmayın.Yoksa sıvı kanal uçlarından içeri akıp konsol içerisindeki elektronik devreler zarar görebiliyormuş. Sıktıktan sonra bir süre hava akışını açmayın diyorlardı.

ysuatsenyurt bunu beğendi.
  13. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Bir de ürün buharlaşıyor mu yoksa klima suyunun aktığı kanaldan falan akıyor mu acaba? Sonra aracın içine falan akıp başımıza iş açar mı :)

14. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Benim yaptırdığım, sıktığınızda köpük halinde çıkıyordu.Herhangi bir akma görmedim fakat 1-2 gün ağır bir koku olmuştu.(Köpük Kokusu) Daha sonra kötü kokulardan kurtuluyorsunuz, çok hafif rahatsız edici olmayan köpük kokusu 1 hafta kadar devam ediyor ama koku çok hafifliyor.

15. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    En güzel sistem bu bence.:eek:

16. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Kötü kokular gitsin, bakteriler azalsın da köpük kokusuna bi süre katlanırız

17. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Klima bombası dediğim ürün bu zaten. O şekilde ne kadar faydalı olur emin olamadım. İlle kaynağında çözmeli mantığı nedeniyle dediğim ürünü aldım

18. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İşyerindeki laptop sogutucunum fanları sarıydı. Geçen pc yi kaldırınca bi baktım siyahlaşmıştı. Pır pır ses yapıyodu. Açtım temizledim kendine geldi. Sarı rengine kavuştu. Odada toz olabilir ama araba ne tozlardan geçiyo. Klima motorunun için kim bilir ne haldedir. Sonraki projem yaza girmeden en azından fan ve motor haznesini temizleme olur. Sonra da bu spreylerle de dezenfekte ettimi tamamdır.

19. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Anladım, haklı olabilirsiniz.Bence risk açısından klima bombası daha risksiz gibi geldi bana. Dediğiniz gibi diğer yöntem daha etkili olmalı fakat ne kadar sıkılacağı ve eşit dağılımı yani bütün kanala iyi yayılması biraz kafa karıştırıcı.

20. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Evet sağlığımız için havalandırma sistemleri temizliği gerçekten çok önemli ama bunu o kadar ihmal ediyoruz ki.

Çaloğlu ve Blue-Tuscani bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş