Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Klima suyu

'Getz Forum - Club' forumunda bcetin tarafından 2 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

1. bcetin

bcetin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar,
    Birkaç gün içinde benim kara şimşekle yaklaşık 2000 km lik bir gezintiye çıkacağım. Çıkmadan önce yağ, su, lastik basıncı.. vs gibi kontrolleri yapacağım ama hiç bilgim olmayan bir konu var. Bu benim klimalı ilk aracım, geçen kış almıştım, ilk defa yaz mevsimi görecek. Klimayı aktif olarak kullanıyorum. Geçen gün otoparka çektiğimde arabanın ön sağ tekerleğine yakın tarafında kaputun altından bir sıvı damladığını gördüm. Eğilip elime aldığımda bu sıvının su olduğuna karar verdim, yağ değildi, cam suyum ise mavi renk antifrizli cam sularından. Bu renksiz ve kokusuz bir sıvı. Otopark görevlisi klima suyudur o, yazın akar normaldir dedi. Peki nedir bu klima suyu? Uzun yola çıkacağım, değiştirmem veya doldurmam gereken bir sıvı mı?

2. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ev kilmalarındada oluyor aynısı, hatta yolda giderken üstüne su damlıyor bi bakıyon klima https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

klimalar soğutmak için aldığı havanın nemini (su buharı) soğutmanın verdiği etki nedeniyle yoğunlaştırarak sıvılaştırır, kısaca o damlayan su aslında klimanın aldığı havanın içindeki sudur, yani bişey doldurmaya gerek yook

sadece klimanın koku yapma durumu varsa çeşitli spreyler var, onlardan alıp ufak bi temizlikyapabilirsiniz, ben düşünüyoorum bu aralar

3. bcetin

bcetin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler Coşkun bey.
    Aracım yaklaşık 9000 km ye geldi ve hafif bir koku var ama forumda biraz baktım İstanbul'un tertemiz havasının da etkisiyle polen filtreleri kirlendiği için koku yaptığı sonucuna vardım. Bu bahsettiğiniz temizlik spreyleri hangi isimde satılıyor? Önereceğiniz bir marka var mı? Filtre değiştirmeden önce deneyebilirim.

4. nedony

nedony Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba,
    klima suyu, klimanın içinde bulunduğu havanın su buharını yoğuşturmasıyla meydana gelen atik sudur. Her araçta hatta her klimada meydana gelir.
    bende kışın bile haftada 1 kez çalıştırıyorum klimayı, içindeki gazın sogutması açısından iyi olduğunu söylemişti servis
    hayırlı yolculuklar.
    Düzenleyen : nedony

5. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
  6. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    teşekkür ederiz, bu konuydu sanırım
    arkadaşımız bi göz atarsa faydalı oolabilir
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=19347&KW=klima

7. bcetin

bcetin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar, bu spreylerden alıp bir denemek lazım. Geldikten sonra şöyle detaylı bir iç dış temizleyeceğim, filtreleri falan da o zaman değiştiririz :)

8. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eğer sprey işe yaramazsa filtre değiştirmeye karar verirseniz servislerdeki fiyatlara dikkat edin aynı ilin farklı servislerinde uçurum olabiliyor..üzülerek söylüyorum bu yüzden müthiş ve unutamayacağım bir kazık yedim bu yüzden uyarma gereği duydum

9. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    havalandırma kanallarında soğuk hava geçtiğinde doğal olarak araç ile birlikte kanallarda soğur. Klimayı direk kapattığınızda bu soğuk kanallara normal hava girdiğinde havadaki nem, kanal çeperlerinde yoğunlaşır ve su damlacıkları oluşur. Bu damlacıklarda oluşan bakteriler zamanla koku yapar. Sıkılan sprey, aracın havayı klima sisteminin içine çektiği yere sıkılmalıdır. sadece polen filtresine sıkarsanız kanallara ciddi bir faydası olmayacaktır. Zira kendisi bir antibakteriyel olan sprey filtrede takılıp kalacaktır. (zaten spreyde antibakteriyel özellik yoksa sadece geçici bir koku vermekten başka bir işe yaramaz. )
    Tüm bunlarla uğraşmamak, kötü kokular koklamamak, spreyler sıkmamak vs vs için klimayı soğutma maksatlı kullandıktan sonra direk kapatmak yerine klima ayarından fan ayarına alıp kapatmadan önce birkaç dakika fan ayarında çalıştırıp sistemin, kanalların normal ısıya dönmesini ve kanallarda nem birikmemesini sağlayabilirsiniz. Böylece sırasıyla : nem, bakteri ve koku oluşmayacaktır. Bilgilerinize...

10. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

11. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gifrica ederim.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

12. mert_driver

mert_driver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    mert can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar yeni bir konu açmamak için buraya yazıyorum: konu bu konubaşlığından farklı.

şuan kullandığım Getz ilk klimalı aracım, ve bugün farkettim Klimamın performansı düşmüş , 3. ve 4. seviyede klima gibi değilde , ev-vantialatörü gibi üfürüyo anca ! geçen haftalarda bu böyle değildi.
    Klimanın periyoduk bakımları var mı?
    Klima gazı nedir?
    Eski performansına kavuşaması için hangi işlem yapılır serviste , veortalama kaça mal olur?

Bilgilendirmeler için şimdiden Teşekkürler

Saygılar
    Düzenleyen : mert_driver

13. kalyoncumotor

kalyoncumotor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim araçta su damlaması olmuyor arkadaşlar neden olur acaba. Tahliye borusu tıkalı olabilir mi. Nerde bu tahliye bilen varmı

14. ne1122

ne1122 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    önce polen filterni değiştir muhtemelen düzelecektir.

15. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,949
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Bu rutubetle alakalı, Çorum'un havasındaki nem oranı düşük olabilir.

16. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Bencede karabüktede rutubet yok Karasal iklim bendede sorun yok maksimum 15 dakikaya üşütüyor kışında ısıtıyor aynı şekilde.

Bu Sayfayı Paylaş