Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Klima Motor Gücünü Kesiyor

'Getz Forum - Club' forumunda berkan52 tarafından 16 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar. Dün yaşadığım bir sorunu sizlerle paylaşmak istedim. Malum havalar ısındığı için artık yavaş yavaş klimaları kullanmaya başladık. Dün klimayı açtığımda rolantideyken (motor ısınmış şekilde) araç önce stop eder gibi yaptı. Aldırmadım başka bir şeydendir dedim. Sonra seyir haline geçince 30 saniyede bir araçın gücü kesilmeye başladı. Ama bu 1 saniyelik bir olay. Motorun gücü bir anda kesilip sonra tekrar eski haline dönüyor. Klimayı kapattığımda ise sorun yok. Bu gün park halindeyken bir şey denedim. Vites boşta aracı 2000 devire kadar çıkardım. Klimanın A/C düğmesine bastıktan hemen sonra bir anda devir 1500-1200 civarlarına düşmeye başladı. A/C düğmesini kapattığımda tekrar eski haline 2000 devire çıktı. Bir türlü anlam veremedim bu duruma. Evet klima motor gücünü biraz etkiler ama bu kadar olduğunu zannetmiyorum. Yoksa yalnış mı düşünüyorum. Sizce buna ne sebep olabilir? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Not: Bu durum sadece klimayı açtığımda yapıyor. Havalandırma açıkken böyle bir sorun yok.

Düzenleyen : berkan52

2. ankarali2010

ankarali2010 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş bende de aynısı oluyor, klima düğmesine bastığım anda rolanti birden düşüyor. bende şaşırdım.. acaba bu normal mi arkadaşlar? bizi aydınlatırmısınız ustalarım..

3. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    O ufak rolanti düşmesi normal diye biliyorum. Ama araç boştayken gaza basıyorum 2000 devire getiriyorum A/C düğmesine bastığımda araç bir anda 1500-1200 devire düşüyor. Yolda seyir halinde ikende ara ara güç kesiliyor. Sanki motor tekliyormuş gibi.

4. dogi

dogi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı durum benim aracımda da oluyor...klima açıkken güç azalıyor...zaten klima açık 100 km de yaklaşık 1 lt yakıt tüketimi artmakta...

5. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Peki bu benim dediğim duruma yaşayan varmı aranızda. Boştayken gaza yüklenip klima açıldığında bir anda 1000 devir düşmesi gibi bir durum.

6. dogi

dogi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    vallaha hiç denemedim...ama aklıma geldiği ilk fırsatta deneyeceğimm..

7. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Oto klimacı uzak geldi yorgundum geçerken tanıdık bi oto elektrikçiye uğradım ona gösterdim. Dedi evet klima gücü biraz keser ama bu fazla dedi. Benimde aklıma takıldı. 2 gün önce oldu çünkü daha önceden böyle olmuyordu yada ben mi farkedemedim bilmiyorum

8. armagan

armagan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aynı problem bende de var..çözümü bir türlü bulamadım.

9. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam ben bu sorunu hallettimde buraya yazmayı unuttum. Haziranda 100.000km bakımı için servise gittiğimde bunu söylemiştim, kayışın takılma yaptığını eskidiğini söylediler bende değiştirin dedim. O gün bugündür böyle bir arıza yapmadı. Bir kayışa baktırmanı öneririm.

10. armagan

armagan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    derdim tam olarak şu şekilde; klimayı ne zman açsam, harekte halındeyken bir şey yok..ışıklarda flan durunca rölanti düşüyor. farların voltajı düşüp çıkıyor..akü de haziranda dağişti..araç 55 binde..ne yapıcam bilmiyorum..ara sıra da 2. vitese geçerken tekleme yapıyor check lambası yanıp sönüyor..kayış ne kadara mal oldu?

11. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Fiyatı tam hatırlamıyorum yalan söylemeyeyim şimdi V kayışı değişti sanırsam çokta pahalı bir şey değil. Bu arada senin aracındaki sorun bana göre tamamen elektriksel. Bende voltaj düşmesi gibi bir sorun yoktu sadece devirde problem yaşıyordum oda kayıştan meydana geliyordu. Hareket halindeyken sorun olmamasının nedenin zaten araç bir enerji üretiyor o anda bunu senin dediğin durumlar olmaz. Büyük ihtimal araçta kaçak vardır. Şöyle düşün sonuçta bu araçların gaza bastığında yanma odasına giden yakıtı bile aracın ECU (beyni) belirliyor. Klimadan kaynaklı bir elektriksel problem yada kaçak eğer bunu etkilerse rölanti, voltaj düşmesi, tekleme yapması normal gözüküyor. Sana tavsiyem araçta kaçak varmı ona bir baktır.

12. armagan

armagan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    buji ve kablolar değiştikten sonra çok fazla skıntı olmadı..2-3 ay sonra araç bakıma giricek...oraya kadar dayansın ozman...

13. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Servise gitmeden önce yinede bir elektrikçiye göster aracını. Servis bazen işi abartabiliyor. Bana önce kompresörü bile bozuk dediler ne alakaysa. Ben yok kalsın deyince kayış takılıyor dediler o değişti. Şuanda maşallah tıkır tıkır çalışıyor

14. fortunate

fortunate Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Klima da motor üzerindeki kasnaklardan güç aldığı için klima çalıştığı an motorda devir düşüklüğü gözlenir

15. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bendeki çok aşırıydı kardeşim. Mesela vites boşta 2000 devire kadar çıkardım aracı klimayı açtığım an 1000 devire kadar düşüyordu. Oda kayış takıldığı için oluyormuş. Şimdi yine düşme var ama farkedilmiyor bile hissettirmiyor.

Bu Sayfayı Paylaş