Merhaba arkadaslar, Klima sogutmuyordu, gazi yenilenmesi gerekiyor diye dusunuyordum, bugun halledeyim dedim, ancak kompresorde kacak var oldugunu soyledi elektrikci. Cikma bakalim dedi. Bende belki tamiri olabilir diye dusunup foruma sormak istedim, istanbulda onerebileceginiz klimaci var midir?
elektrikçi kompresorde kaçak olduğunumu söyledi ? bence bir klimacıya gidip baktırın. sadece klima üzerine çalışan yerler var. ikitellide bağcılar güngören sanayi sitesinde bir yer var benim aracı götürdüğüm yakınsa tam olarak yerini öğreneyim isterseniz.
Klima isiyle ugrasan elektrikci diyim klima gazi bastirmak icin gittim. Duvardaki rafta 50-100 tane klima kompresoru vardi.. Ole bi elektrikci iste, tamire yanasan bi yaklasimi yoktu. Cikma buluruz dedi fln filan. Kacagi buldu, sabunlu su ile, zaten hava kacirma sesi geliyordu baya. İkitelli bana cok yakin, cok iyi olur, zahmet olmazsa bilgisini rica ederim.
İnternetten arastirip ikitellide koyuncuoglu klima servisine gittim. Esas merkezi maslakta olan, oldukca yuklu sifir parca stogu olan biyermis. Kompresor, hortum, radyator bircok guncel aracin parcasi var. Benim klima tam ortadan, iki yarim govdenin birlesme yerinden hava kaciriyordu. Sokuldu, sadece iki govdeyi birlestiren yerdeki oring ve kasnak tarafindaki kece degisti. Kompresorde herhangi bir asinma belirtisi yoktu, kasnaktaki rulman da hala sessizce gorevini yapiyordu. Usta yerine koyacagimiz rulmanlar daha kotu bunu degistirmiyorum dedi. Tekrar monte edip yerine takildi, gaz basma ve radyator temizleme (temizlik kimyasali + basincli su ile yikama) sonucu klima gayet guzel sogutuyor Tum bu islemler icin 400 tl verdim, bilgi olmasi acisindan yaziyorum.