Selamlar, Uzunca bir hikayem var ve müsadenizle anlatmak istiyorum.. Bir ay kadar önce kadıköyde birisi geldi sol arkadan çarptı, 10 gün serviste bekledik. Arabayı aldık ama aldığımız günün akşamı e5 te köpek çıktı karşımıza... Talihsizlik işte... Hem de ben kartal da oturmama rağmen bu olay Tekirdağ Gümüşyaka da oldu... Derken Sigortanın tavsiyesiyle yetkili servise götürdük arabayı. (Allah onları nasıl biliyorsa öyle yapsın.... ) 10 gün sonunda arabayı aldık ama ön tampon rengi aynı değildi.. Biraz sorun çıkarır gibi olsalarda durumu kabul ettiler ama sadece teslim belgesine şerh koydum. Fabrikaya soracaklar ve bana döneceklerdi... Talihsizlik işte... Silecek suyunu kullanmak ( ya da KULLLANAMAMAK) 2 gün sonra nasip oldu. Önce su bitti sandım, ertesi gün su doldurmaya çalıştım ama alttan olduğu gibi suyu boşalttı. Sandım ki alttan vurduk arabayı ve yardık.. Kendi ustama götürdüm ve baktırdım.. Su deposunun üstte ki dolum ağzı vardı ama deponun yerinde yeller esiyordu.. Arkadaşlar muhafazayı takmışlar ama su deposunu koymamışlar... Talihsizlik işte... Neyse depoyu taktık burada, xenon farları da taktık ama bir kaç gün sonra her ne hikmet ise her klimayı açışımda, klima sigortası atmaya başladı. Talihsizlik işte.... Şimdi ki derdim, Klima kompresor sargısı diye bir parça... Bozulmuş ve Kartal da SERPAR oto ya sorduğum da 205 ytl + kdv diyor.. Çıkmasını veya daha uygun fiyatlasını bulmak mümkün mü acaba bir yerden ? Not: Çorlu'da ki Hyundai yetkili servisi için daha anlatılacak çok şey var ama ben sadece dua edeceğim onlar için....
kompresör sargısı derken klimanın kompresörü yanmış motoru yeniden mi sardıracaksınız. ya da kompresör sargısı diye ayrı bir parça mı var? bizim arkadaşın arabasının kompresörü yanmıştı. fiat palio araç 140 tl ye garantili sararız demişlerdi.
Aslında ikisi de; yeniden sarılamıyor, parça alınıyor.. Yetkili de ismi "disk ve göbek" olarak geçiyor.
Çok geçmiş olsun üstad, pişmiş tavuğun başına gelenler gelmiş başınıza...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif, bu tür şeylerin çıkmasını takmak pek sağlıklı değil, bence sıfırını taktırın....
Biz de aklımız sıra bir cinlik yaptık. 1,5 yaşında araba artık garantilik bir durumu yoktur diye 2 bakımını yaptırmadık serviste. Sanırım çıkmıştır garantiden.. Ben de hiç sormadım..