Merhaba Arkadaşlar Gecen Sene Kışa girerken aracın klimasından ses gelince soluğu klimacıda aldım ustaya klimaya bakınca komprasör kitlemiş dedi 400 tl tamir parası istedi. Sonra abi zaten kışa giriyoruz ihtiyacın olmayacak istersen kayışı değiştirelim klimayı iptal edip yazın yapalım dedi 40 tl kayış parası verip klimayı iptal ettirdim. Simdi yaz geldi ve sıcaklar bastırdı tekrar ustaya gittim çok yoğun olduğu için hafta içine gün verdi. bende bu arada Pendik sanayide bir yere gösterdim ve 1650 tl fiyat verdi. Neden Bu kadar Fazla Olduğunu Sorduğumda Komprasör kitlemiş içerisindeki kılcal parçaları radyatöre basıyor o nedenle radyatör ile beraber değişiyor dedi. Bu Söylediği Doğrumu dur acaba 1 hafta sonra uzun yola çıkacam Sadece Koprasörü yaptırınca Sorun Çıkartır mı ki. Başına Böyle bir şey Gelen Var mı?
İlk kitlediiinde hemen müdahale edilse idi sistemin konple temizliği ile paçayı sıyırabilirdin ama şimdi durum değişti. Kopmresörün kilitlemesi demek içinin dağılması sıkışıp dağılması demek ki mikro partiküller oluşup klima radyatörü ve tüm sistem içine o parçacıkların dağılması demek yani minicik metal talaşları ile sistem berbat olmuştur her ne kadar yıkanıp temizlense bile tam temizlenmesi çok zor bu şekilde takılacak yeni kompresörü de yatak sardırması muhtemeldir yani paran çöpe gider. O yüzden sistem ya çok iyi temizlenmeli yada komple değişmeli SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi