Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Klima-Kalorifer

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Joel tarafından 1 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. Joel

Joel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhaba.
    2008 accent era team aracım var. Benim sıkıntım klimayı soğuğa da alsam sıcağa da alsam çok hafif üflemesi. Aynı şekilde kaloriferi açıyorum sıcak üflesin diye. Elimi ön paneldeki fan çıkışlarına koyduğum zaman çok cılız bir üfleme ile karşılaşıyorum.
    Bunu neden yapar ? Polen filitresini daha 2 ay önce değiştirdim yağ değişimi sırasında.

Normal bir durum mu bu ?

2. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    hava geçiş kanalları tıkalı diyecem ama 2 yaşındaki arabada olurmu bilmem?

3. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok saçma gelebilir ancak arabayı yıkattıktan sonra görüyorum bunu..yıkamacılar paneli silerken ayar düğmesini kısıyorlar ister istemez denk gelebiliyor..fan çıkışlarının altındaki ayar düğmelerine bakın..umarım o kadar basit ve sorunsuz birşeydir

4. Joel

Joel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    walla anlamış değilim. Ayar düğmelerinden değil bu arada:) Keşke ondan olsa da iki dakkada düzeltsem ama değil. İşte neden olabilir onu araştırıyorum. Acaba başka buna benzer sıkıntı çeken oldumu acaba? Aracı ekim ayında aldığım için yazın kliması nasıl onu da denemedim ama havalar ısınmaya başlıyor ve eğer havalandırmasında böyle birşey varsa en azından nedenini bileyim ona göre tamirhaneye götürürüm. Servis konusunda biraz sıkıntılıyım. Çünkü geçenlerde araç uzaktan kumandası için 250 $ fiyat verildi bi arkadaşıma. Kumandanın pilini marketten 1 TL ye aldım değiştirdim ve sorunu çözüldü.
    Dediğim gibi eğer daha önce benzer sıkıntı yaşayan yada anlayan varsa en azından bilgim olur bulunduğum yerde bunu giderebilecek servis dışında bir yere götürür yaptırırım en azından.

5. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Hiç uğraşma,

Filterleri değiştirirken polen filtesi yüksek ihtimal katlandı.
    * Filtreyi çıkartıp tekrak doğru taktır .

Bu yüzden 1. kademede de , 4 kademede de az hava gelecektir.
    (fan Motoru 4. kademede devir yüksek hava sirkilasyonu az)

6. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    birde şöle yaklaşalım aracınızın teybi falan değiştimi? Askerden döndüğüm gün tesisat çektirdim orta konsol çıkarken fan vs düğmelerin kabloları çktğı için yerine tam takılmamış olabilir.Banada oldu çnkü:d

7. Joel

Joel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayır teybi değişmedi ama torpidoyu söküp oradan birşeyler yaptılar. Filitreleri değiştirirken orada da birşeyler yaptıklarını hatırlıyorum. Şimdi torpidomun ışığı bazen yanıyor ama genelde yanmıyor. (Servise o yüzden gitmiyorum birdaha) :))

8. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    sadece ön taraftakiler mi üflemiyo camın orası ve ayak kısmına gelende problem varmı? onlara baktınıız mı?eğer tek

9. akinGTi

akinGTi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    muhtemelen polen filtresi. aynı sorun bende vardı değiştirdim düzeldi.

10. Joel

Joel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ortadakilerde camın oradakiler de aynı ayak kısmına hiç dikkat etmedim. Yarın söktürüp bir baktırıcam filitrede bir numaramı var diye umarım sadece ondandır. Havalar ısınıyor malum klimayı kullanamıyacaksam ne yapayım arabayı motor alırdım dmi :)

11. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    havalandırma yönlendirme butonunun telini bir kontrol edin derim. telin üzerinde plastik bi kaplama var o kaplama bir mandal üzerine sıkıştırılıyor ve tel siz düğmeyi çevirdikçe plastik kaplama sabit kalıp tel ileri geri oynuyor. ben geçen söktüğümde plastiği mandalına sıkıştırmayı unutmuşum telle beraber oynuyor ve sadece ön cama hava geliyordu. biraz önce söküp bakınca anladım. benim araç admire ama bi kontrol etmekte fayda var.

12. kaan_sel

kaan_sel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    servise bi gösterin. siz çözemezsiniz bu sorunu kanımca

13. Joel

Joel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    araç camlarada ayaklara da aynı şekilde üflüyor.
    Servise göstermem çok para alıyorlar. Servisten sonra zaten bu oldu.
    Sorunun nereden olduğunu bir çözebilirsem tamirciye götürücem zaten benim yapabileceğim birşey olduğunu düşünmüyorum çok basit bir lehim bile olsa ben anlamadığım işe elimi sürmem kendi payıma.
    Tamirhaneye götürücem aracı ama neden kaynaklandığını bilirsem en azından tamirciye götürürken bana uçuk fiyat çekmesini engellerim. Yukarıda anlattım bir kumanda pili için ne rakam istediklerini kaldı ki yağını değiştiriken polen filitresini de değiştirdim akabinde klima ve havalandırmada bu problem çıktı. Birde yağlı elleri ile kapının yanlarına dokundular iç taraftan. Bir türlü çıkmayan lekeleri de hediye bıraktılar.
    Servis memnuniyetsizliği çok yani.
    Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Polen filitresine ve torpido lambasına baktırıcam. Bu sırada umarım düzelmiş olacaktır.

14. matematikci

matematikci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Bizim Hyundai de aynı sorun vardı acemiyiz ya bu arabaya polen filitresini yenileyince süper bir üfleme oldu...Servisteyeken bir araç geldi onuda dün değiştirmişler az üflüyor dedi.Açtılar katlanma yapmış tekrar düzenli taktılar ve denediler...Ama takarken zaten kaloriferi açarak takarsan sorun çözlür sanırım...

15. mates

mates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar hafta sonu 50 km uzaklıkta bir yere gittim-geldim... güneydoğuda yaz geldiartık, hava çok sıcaktı..
    <<<<<<aracım 2010 team 1.4(daha4 ay oldu alalı) 1800 km.de>>>>>
    giderken klimayıaçtım 10 dk soğumadı.
    gelirken yine açtım tüm ayarları kontrol ettim.
    20 dk.dan fazla açık kaldı ...soğumasını bekledim ...ama bir türlü soğumadı. sadece fan gibi hava üfürüyor kademeler çalışıyor fan sesi zaten 1 ve 2 de çok az duyuluyor 3 ve 4 de de getirdim havayı kuvvetli üfürüyor ama soğutmuyor sadece dışardaki havayı içeri veriyor sanki... hiç serinlemedi A/C düğmesini açıp kapatmam pek fazla bir şeyi değiştirmiyor...
    şaşırdım kaldım... sıfır araba ne yapmam gerekiyor??
    aracında böyle bir sorun yaşayan varmı?

16. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    havayı dışardan değilde araç içindeki havayı döndürme modunu seçin bide öle deneyin dışardaki havayla çalışınca biraz geç soğutuyor

17. mates

mates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    önerinizi tekrar deneyeceğim...
    ama bunu yaptım 5-6 dk dışardanhava alma düğmesini kapalı çalıştırdım yinede istenilen sonuca ulaşamadım :(
    Düzenleyen : mates73

18. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aracınızı sıfır mı aldınız ikinci el mi eğer dediğim olmazsa zaten polen filtresinide değiştirmişsiniz klimanın gazı bitmiştir ve bitmek üzeredir son çarede olarak gaz bastırırsınız

19. mates

mates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sıfır aldım.... servis yetkilisine telefon açtım.. yakında gelip bakacaklarmış
    polen değişen ben değilim :)) yani başka arkadaş bende aynı başlık altında yazınca sorunlar karıştı sanırım :))
    Düzenleyen : mates73

20. mates

mates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende sorunun gazdan kaynaklandığını düşünüyorum... kışın da pek çalıştırmadım :((

Bu Sayfayı Paylaş