Arkadaşlar merhaba. Klima sıcak vermiyordu radyatorcuye gittim şimdi vermeye başladı 1. Sorum araba çalıştıktan kaç dakika sonra ısıtmaya başlar ikincisi sorum ise A/C dugmesinin yanındaki tuş ne ise yarıyor. A/C düğmesine basmalı miyim yoksa sadece sıcak ayarına getirip bırakayım mı? Siz nasıl kullanıyorsunuz? Tesekkurler Araba 2010 accent era
ac klima kompresörünü devreye sokar. aracı soğutmak için veya buğu varsa buğuyu almak için kullanabilirsiniz. ısıtmaya bir faydası yoktur. Araç çalıştıktan 5-10 dakika sonra sıcak vermeye başlaması gerekir.. hararet ibresi varsa ona bakın ortadaysa sıcak verir. yani motorun ısınmış olması lazım. ac tuşunun yanındaki tuşun resmini atarsanız ona göre ne işe yaradığını söyleyebilrim
Öncelikle şunu diyeyim klima soğutma yada buğu çözme içindir. Isıtmak için kullanılmaz. En azından şimdiye kadarki araçlarım hep öyleydi. Benim klima sıcakta veriyor diyenleri duydum ama bilemiyorum. Eğer içeride sıcak hava istiyorsanız klima değil sadece havalandırma fanı açılıp ısı konumu sıcağa almak yeterlidir. Sorulara gelirsem; 1. Arabanın durumuna bağlı. Rolantide çalışırsa geç ısınır ve 10 dakikayı bulur sıcak hava vermesi ama çalıştırıp 10 saniye kadar bekler yağın motoru dolaşımını bekleyip yola çıkarsanız 5 dakikaya ısınıyor. İkinci durumda hem süreden hem yakıttan kazanırsınız. Ben artık motor ısınsın diye beklemiyorum. Çalıştırıp yağın dolandığını düşündüğüm zaman yürüyorum ki yükte daha hızlı ısınıyor araç. 2. Ac'nin yanındaki butondan kastınız içinde ok olan araba ise o tuş dışarıdan taze hava alınması yada içerideki havayı devirdaim yapmsını sağlıyor. Bende genelde yaz kış hep taze hava almaya ayarlı yani tuş hep devre dışı. İçerideki hava temiz olsun diye. Dışarıda kötü koku varsa o zaman devreye alıyorum.
Saglıklı bir sogutma sıvısına sahip benzinli bir motor yaklaşık 1 km sonra ılık, 3 km sonrada sıcak üflemeye başlar.
İklim ilk belirleyici unsur , kışın en soğuk , eksiye düştüğü günlerin sabahında bile araba 800 m-1000 m den sonra ılık üflemeye ve ardından sıcak üflüyor. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
2.2 km iş yerine geliyorum, sıcaklık -8 olduğunda havalandırma hiç ılık üflemiyor bence eskişehirin sabahları -7, -10 gibi bir sıcaklıkta olması nedeniyle oluyor. hele ki araç açık bir alana park edilmişse. benim aracım da benzinli 2 kmde kesinlikle ısınmaya başlamaz.
Aynen. Ahmet abinin de senin de arac benzinli. Birinin ılık/sıcak üfleyip digerinin üflememesi düşük/yüksek hava sicakligiyla aciklanabilir. Mersin nere, eskişehir nere.
Bu sene kayseri - 22 gördü, normal soğuklarda 1 km sonraki ışıklarda tüpe geçiyor. O sabah 7 km uzaktaki iş yerine vardım hala tüpe geçmemişti