Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

klima çalıştırmak

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda serkanmaçat tarafından 8 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. serkanmaçat

serkanmaçat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar benimaracım yeni(1,4 team)klima çalışırdurumda iken aracın performansı yakıtı etkilenirmi yada 1. kademe veya 4. kademede etkilenmesi farklı olurmu teşekkür ederim

2. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Performansı illa ki etkilenir. 1. veya 4. kademe olması ise yakıt değerlerini farklı etkiler. Serviste bizzat highscan cihazına bağlıyken göstermişlerdi. Bilginize.

3. Misafir

Misafir Guest

firecrab'a katılıyorum, klima kompresörü motordan alınan güç ile beslenir buda performansı olumsuz yönde etkiler, ancak bu kaybı daha çok gaz vererek karşılıyabilirsiniz buda yakıt tüketimini arttırır...

4. Misafir

Misafir Guest

abi ben şehir içinde klimaaçtığımda ve genellikle 2/3 viteslerde kullandıgım için araba stop edicek gibi oluyor devirden düşüyor bunun bi çözümü yokmu??

5. Misafir

Misafir Guest

Klima şehir içinde motor genelde düşük devirde çalıştığı için fazla yük bindiriyor motora, mümkün olduğu kadar yüksek devirlerde kullanmak gerekiyor Burak'cım...

6. Misafir

Misafir Guest

anladım abi..ama yüksek devirde kullanılmıyor 100 metrede bir ışık var dur kalk dur kalk devir bu yuzden dusuk oluyor...sıcaktan yanıyorum yani..

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ayrıca 1. kademe yerine 4. kademede fan çalıştırmak şarj dinamosu üzerinden motorada çok azda olsa yük bindirir. İlave etmek istedim. Selamlar.

8. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    konuyu dağıtmak gibi olmasın ama benimde bi sorum varr.klima+farlar+silicekler+teyp bunların hepsi aynı anda çalışırken gece farların ışığı baya bi azalıyor.farlar geliyor klimanın üflemesi yavaşlıyor ben bunu hepsi bir çalıştığında olduğundan hiç önemsemedim acaba normalmi.yoksa bi servise göstersemmi

9. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Araç çalışır durumdayken fark edilir şekilde bir akım düşmesi sözkonusu ise konjektör veya alternatörden şüphelenilebilir.

10. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet çalışır durumda yolda giderken yani normal değilll o zaman bi servise gideyimm

11. Misafir

Misafir Guest

arkadaşlar ayrıca bir uyarıda ben yapayım klimayı yüksek hızda giderken açmak motor için sakıncalı..birde ilk çalıştırmada birden 4. kademeye getirmeyin yavaş yavaş arttırın klimanın ayarını..

12. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Sadece motor için değil klimanın komprösörü için de sakıncalı. Pistonları sıyırabilir. Yaşanarak tecrübe edilmişitir bizzat kendim:)
    Eski aracımda komprösörü elime alınca anladım hata mı ama geç oldu:)

13. Misafir

Misafir Guest

ben servise çok yakıyor diye gittiiğimde usta uyarmıstı..hiscan cihazına baglayıp 1. kademe ile 4.kademe arasındaki yakıt farkını gostermıstı..
    1.kademede +1 litre yakıyorsa 4.kademede +3,5/4 civarında yakıyor..

14. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Geçen yaz servisdeki eleman, 1. kademe 4. kademe farketmez sadece fanın hızı değişyor demişti. Demekki yanlış söylemiş ya da fan da motora yük bindiriyor ya da sadece fan hızlanmıyor komprösör de hızlanıyor ya da bu mesajım yanlış ya da ben yanlışım:)

15. Misafir

Misafir Guest

motor fanın gücünü karşılamak için daha cok devire ihtiyaç duyuyor daha çok devir daha çok yakıt anlamına geliyor :))

16. TurgayCeritoğlu

TurgayCeritoğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    +1 litre derken tam olarak nasıl anlamadım. 100 km de bir litre mi?

17. Misafir

Misafir Guest

hayır 1 litreyi ben örnek olarak verdim..1. kademeyle 4. kademe arasındaki farkı anlamanız için

18. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    O zaman şu sonuca varabiliriz, fanı yüksek ayarda çalıştırmak demek klimanın daha soğuk üfleyeceği anlamına gelmiyor. Servisdeki eleman bunu demek istemiş doğru söylemiş o zaman.

19. Erhan Sarıtepe

Erhan Sarıtepe Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dün klima 1. kademe açıkken, kırmızı ışıkta durdum, motordan hırıltı geldi sanki araç stop edecek gibi oldu hemen kapattım klimayı https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

20. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Klima 1.4 motorlarda performans bakımından çok etkiliyor mesala ben kalkışlarda,yokuş tırmandığımda yada hızlanmak istediğimde A/C tuşunu kapatırım normal e döndüğüm zaman açarım.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bu Sayfayı Paylaş