arkadaşlar selam, benim araç 2012 i20 yaz kış sıklıkla klima kullanan biri olarak artık klimayı bir bakıma sokmak istiyorum. klimanın üflediği sıcaklık yeterli gelmiyor ve sanki ilk çalıştığında performansı düşük. 1. klima bakmında nelerin kontrol edilmesi gerekir? 2. anadolu yakasında kartal pendik ya da bostancı oto sanayinde işin ehli dürüst bildiğiniz bir yer var mı? klima işi öyle garip ki sadece elektrikçilerde var. saçma sapan dükkanlar güvenemiyorum kimseye. buraya yazacaklarınız belki kaynak olur.
Genellikle klima gazını değiştirip antibakteriyel temizlik yapıyorlar, antibakteriyel temizlikte çok bir teferruat yok kabindeki peteklerin içine ucunda uzun boru olan bir şişeden özel bir sprey sıkıyorlar bu madde içeride köpürüyor sonra elektrik süpürgesiyle çekiyorlar, klima gazını da olması gerekenden fazla basarlarsa dıştaki radyatör normalden fazla ısınabilir çok fazla ısınması iyi değil motoru hararet yaptırabilir forumda birisinin başına gelmişti. Gaz bastırırken düzgün işçiliği olmayan yerlerin gaz bastıkları yerdeki supap keçe gibi kısımları bozabilme ihtimali var. Yetkili serviste gaz bastırıp dışarıdan klima temizleme köpüğü alırsanız onu kendiniz uygularsınız, polen filtresi ve kabin fanını da temizlerseniz mis gibi olur bence. Benim fikrim bu yönde.
Ben de arastirdigim kadari ile klima yagini degistiriyorlar ve gazi bosaltip vakum edip kacak testinin ardindan dogru miktarda gaz ekliyorlar. Klima radyotorune bakiyorlar evaporator kirli ise temizleniyor. Tabi nasil temizlerler bilemiyorum. Benim durumda gazi dogru basip yagi değiştirmeleri yeterli olacaktir. Makinesi duzgun olan bir yer teercih edecegim. GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi