Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

KLİMA ARIZASI

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda serkank tarafından 29 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. serkank

serkank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2006dizel getz araımın kliması kafasına göre bir çalışıp bir duruyor.Klima hortumu değişti,gaz tamamlandı.sorun devam ediyor.Bir iki servise gösterdim değişik şeyler söylendi.Bir tanesi Komprasör arızalı dedi.Bildiğim kadarıyla bu parça arızalansa hiç çalışmaz.Ama arada çalışıp arada duruyor.Bu hususta servise falan güvenim yok çünkü yaptırmaya kalksam para için sağlam parçayı bile değiştirirler.bu konuda beni aydınlatacak birisi varsa çok sevinirim.Klima benim için çok önemli değil ama küçük çocuk var sorun oluyor bu durum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

2. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    aracınız garantiliyse yetkili servis garanti kapsamında sorunu halletmesi lazım

3. kadoli2046

kadoli2046 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şimdi 2 durumdan kaynaklanabilir.birisi yanlış hatırlamıyorsam ısı derecesi ölçen termostan var klima üzerinde o arızalı oluyor.digeri servisin dedigi gibi kompresör arızası olabilir.99 civic aracım vardı dediginiz sorunu yaptı klima biraz soguttu sonra sadece fan çalışıyor klima sogutmuyordu sonra tekrar devreye giriyordu.bu durum yaklaşık 2 gün devam etti ve sonunda kırmızı ışıkta beklerken araba ile klima açık halde birden araba titremeye(silkelenme türünde)başladı klimayı kapatınca titreme geçiyordu açınca tekrar.hareket halinde yüksek devirlerde o titreme olmuyordu.gittim elektrikçiye klima kompresörü söküldü ve sorun koöpresör dişlisinden çıktı.eger il başlarda direkt gitseymişin sadece bilyeler değişerek kurtulacaktım ama ben ısrarla üzerine gidince kompresörden oldum.

4. serkank

serkank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Titreme falan olmuyor.Bu sorun uzun süredir devam ediyor ama başka sorun olmuyor.Komprasör ilk hareketi alamıyor.Acaba komprasöre ilk haketi veren parçamı ( onun da adını bilmiyorum ) arızalandı.

5. serkank

serkank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Garantili ama araç alttan darbe almış garanti kapsamında yapamayız diyorlar.aracı benden başka kullanan yok nasıl kullandığımı da be biliyorum ama böyle abes bir cevap verdiler.
    Düzenleyen : serkank

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,970
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Başka bir servise gitmenizi tavsiye ediyorum, kompresörü alttan darbe alması için aracı parçalamanız lazım. Resmen sallamışlar. Kompresör çalıştıran ve durduran en önemli parça evaporatör sensörüdür. Bu sensör evaporatör üzerinde buzlanma sıcaklığına yaklaşıldığı zaman kompresor kapatır, ısı yükseldiğinde tekrar çalıştırarak soğutur. Buzdolaplarımız gibi. Eğer sensör arızalandıysa erken kapama ve açma yapıyordur.

<TABLE style="BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; BORDER-TOP: gray 1pt solid; MARGIN-TOP: 5px; BORDER-LEFT: gray 1pt solid; WIDTH: 100%; BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid; BORDER-COLLAPSE: collapse; : #ccffff" cellSpacing=0 cellPadding=3 border=1>

<TD style="BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; BORDER-TOP: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray 1pt solid; BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid" vAlign=center align=middle width="10%" colSpan=0 rowSpan=0>Evaporator core temperature [°C(°F)]

<TD style="BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; BORDER-TOP: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray 1pt solid; BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid" vAlign=center align=middle width="10%" colSpan=0 rowSpan=0>Resistance [KΩ]

<TD style="BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; BORDER-TOP: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray 1pt solid; BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid" vAlign=center align=middle width="10%" colSpan=0 rowSpan=0>-2(28.4)

<TD style="BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; BORDER-TOP: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray 1pt solid; BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid" vAlign=center align=middle width="10%" colSpan=0 rowSpan=0>30.16

<TD style="BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; BORDER-TOP: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray 1pt solid; BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid" vAlign=center align=middle width="10%" colSpan=0 rowSpan=0>0(32.0)

<TD style="BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; BORDER-TOP: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray 1pt solid; BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid" vAlign=center align=middle width="10%" colSpan=0 rowSpan=0>27.62 ± 1%

<TD style="BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; BORDER-TOP: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray 1pt solid; BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid" vAlign=center align=middle width="10%" colSpan=0 rowSpan=0>2(35.6)

<TD style="BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; BORDER-TOP: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray 1pt solid; BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid" vAlign=center align=middle width="10%" colSpan=0 rowSpan=0>25.32

<TD style="BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; BORDER-TOP: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray 1pt solid; BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid" vAlign=center align=middle width="10%" colSpan=0 rowSpan=0>4(39.2)

<TD style="BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; BORDER-TOP: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray 1pt solid; BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid" vAlign=center align=middle width="10%" colSpan=0 rowSpan=0>23.24

<TD style="BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; BORDER-TOP: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray 1pt solid; BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid" vAlign=center align=middle width="10%" colSpan=0 rowSpan=0>6(42.8)

<TD style="BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; BORDER-TOP: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray 1pt solid; BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid" vAlign=center align=middle width="10%" colSpan=0 rowSpan=0>21.35

Yukarıdaki tablodan ne kadar hassas bir sensör olduğunu görebilirsiniz.
    Düzenleyen : MSC

7. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Konu ilgili bölüme taşınmıştır

8. serkank

serkank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çok teşekkür ederim beni aydınlattığın için.

9. berse_01

berse_01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serkank benimde senin araç gibi bir problemim oldu bu yazzzz..aracımın klimasını açıyorum dijital termometreyi üfleme yerine taktım 8 dereceye geldiği zaman klima termostatı devre dışı kalıyor kendini 8 dereceye sabitlemiş termostatı ne yaptıysam olmadı servise gittim termostatı devre dışı bıraktılar bu seferde soğukluk -5 dereceye kadar indi..diyeceğim şudur bunların sanırım termostatları yüksek değerlerde atıyor...sebebine gelince avrupa standartlarına uyum sağlamak için dış ortam ile araç içindeki sıcaklık ortamının sağlanması ile birlikte ani kalp krizlerinin engellenmesi amacıyla şu an çıkan sıfır tüm araçların klima soğukluk dereceleri +7ve +8 olarak ayarlanmıştır saygılar .ayrıca bu getz lerin klimaları çok çok güzel soğutur
    Düzenleyen : berse_01

10. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Klimayla ilgili birşey sormak istiyorum seyir halinde iken klimayıaçıp kapamak zararlımıdır değilmidir otomatik viteslerde zararlı diye biliyorum manuel lerde zararı varmı bilmiyorum vitesi boşa almak gerkiyormu
    Düzenleyen : kara

11. berse_01

berse_01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim bildiğim tüm arabalarda seyir halinde klimayı açmak tehlikeli..sebebi ise ilk çalışma anında ani gaz sıkışmasından oluşabilecek kompresör pistonlarına verilebilecek zarar.. klimayı açmak tehliketi bir davranış ama kapamanın bir zararı yok...klima devreye soktuktan sonra yolda klimayı istediğin kadar aç kapa...önemli olan ilk açman problem yaratabilir
    Düzenleyen : berse_01

12. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yani seyir halindeyken vitesi boşa alıpmı açacağız

13. berse_01

berse_01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet aynen öyle ilk klima çalışması boşta yapılmalı

14. berse_01

berse_01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bir arkadaşımın bmv sinin klima komresörü bu yüzden karpuz gibi çatladı

15. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben yaz boyu ve geçen yaz hiç buna dikkat etmedim neyse zararın neresinden dönersek kardır bundan sonra dikkat ederim demkki öle dandik değilmiş şimdiye kadar bozulmadı belki de bozulmaya başlamışta olabilir...

16. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bu boşa atma işi otomatikte nasıl olacak.

17. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,970
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Bu Sayfayı Paylaş