Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Klima açıkken stop etme

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda yues tarafından 3 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. yues

yues Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar herkese merhaba, yaz geldi ve malum klimaları açmaya başladık. yalnız ben bir sorunla karşılaştım. klimayı actım ve yolda gıderken kırmızı ısıklara yaklastıgımda araba bıraz yavaslayınca stop ettı araba ve bunu ıkı kere yasadım. dıreksıyonda eps oldugu ıcın oldukca zor kontrol ettım arabayı. Acaba bu neden kaynaklanıyor daha once hıc basıma gelmemıstı ve ben dırek klımaya bagladım nedenını. acaba dogru mu dusunuyorum ? (2006 model 1.4 era select)

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,990
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. yues

yues Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet lpg'li serdar bey

4. wepi

wepi Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Klima ile ilgili bir sorun olacağını düşünmüyorum aracınız lpg li ise birde aracınız benzinde çalışırken deneyin tekrar aynı sorun olursa klimadan şüphelenin ancak ona gelene kadar çok daha fazla sorun olabileiceğini düşünüyorum ben.saygılarımla

5. yues

yues Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet bırde benzınde denemekte fayda var..fakat klima gazının basıncında problem olabılecegıde soylendı onada baktırmakta fayda var dıye dusunuyorum

6. wepi

wepi Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    klima gazının basıncı düşük olduğunda soğutmassı azalıır sadece:) aracınıza başka bir etki olmaz:)

7. yues

yues Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hadi ya :) bizi keklemişler o zaman kardeş :) iyiki hemen inanıp götürmemişiz:) bunun için bu forumdayız :)

8. wepi

wepi Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    klima gazınızı doldurtacağınız yerin iyi bir yer olmasına dikkat edin çünkü ozon tabakasına zarar verdiği bilinen r12 gazını kullanan yerler bulunmakta r12bizim araçlarımızda kullanılmaktamı bilmiyorum ancak lütfen bu gazın kullanımını engellemekte hepimiz yardımcı olalımiki kuruş masraftan kaçmayalım

9. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Klimanın motora haddinden fazla yük bindirdiği aşikar. Rolanti devrinde de yük artınca devir olağanın altına düşüyor ve motoru durduyor olmalı. Sorunun klima kompresöründen olma ihtimali var. Siz yine de işinin ehli bir ustaya ya da servise gösterin. Bir de klima açık ve kapalıyken rolanti devrine bakın.

Düzenleyen : tahrikk

10. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Klima gazı basıncını, Klima kompresörü mekanik dönüş parçalarını, Şarj dinamosu kömür sınırını ve çalışmasını test ettirin

11. yues

yues Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok sağolun arkadaşlar verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bir ustaya götürüp baktıracagım.sonucunu paylasacagım sızlerle

12. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Eğer aracınızda klima gazında fazlalık varsa o da yapabilir..

13. era 1.5 crdi

era 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Klima kondanser basıncı yüksek büyük ihtimalle:
    nedenleri:
    1-Fazla soğutucu akışkan olabilir sisteminizde.
    2-Kondanser fan motoru arızalı olabilir
    3-sistemde hava olabilir
    4-sistemde sıvı olabilir.

14. ajan_c

ajan_c Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynı sorun benim de başıma geldi. Benim Araçta Klima kompresörükitlendiği gerekçesi ile yeni bir kompresör takıldı ve gaz basıldı.Araç durduğu yerde klima açılınca rölanti 1000 seviyesinden 500 seviyesine inmeye başladı.usta klima Motora fazladan yük bindirir dedi. Bana pek normal gelmesedeZatenyolda giderken yüksek devirde kullanacağımdan çokönemsemeden ayrıldım klimacıdan. Dün şejhirler arası yolda yol yapım çalışması olan bir yerdearacı yavaşlatıyordum ki birden motorun istop ettiğini fark ettim. (Araç istop edince şu direksiyonun odun gibi kilitlenmeside ayrı bir sorun zaten.) düz bir yerde tekrar denedim yine oldu. aracı benzine alıpöyle denedim yine istop edince. Artık yavaşlamam gerekenyerde klimayı kapatıp öyle durarak yolculuğu tamamladım. Sorunun neden kaynaklandığını çözebildinizmi siz...?

15. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,990
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    LPG'li aracı olan arkadaşların LPG kalibrasyonları fakirde ise klima zaman zaman aracın stop etmesine neden olur. Önce benzinde deneyin, benzinde bu şekilde bir sorun yok ise akü kutup başını bir gece sökülü bırakın, ertesi gün benzinde kullanarak doğru gaz ayarı yaptırmaya gidin. Tabii enjektör sonrası hortum boyu uzun olan arkadaşlar aynı zamanda boy kısaltmasıda yaptırmalı.

16. era 1.5 crdi

era 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2

sorununuz yukarıda saydığım nedenlerden birihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

17. musakepez

musakepez Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim de aynı sorun başıma geldi.Klima açıkken tümsekten geçmek için yavaşladığım sırada araım stop etti.Sorunu çözebilen paylaşırsa sevinirim.

18. ajan_c

ajan_c Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ustaya göre Klima Radyatörünün filitresi tıkalı olunca komprasörde zorlama olduğu yönünde! Bu nedenle Klima radyatörünüdeğiştik. Şimdilik rolantide bir sorun yokancak usta zaman zaman klima kompresorunun durup tekrar çalıştığını söyledi. Bu normalmi acaba...

19. cerkezoglu

cerkezoglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bi arkdasim var taksici durakta 3 tane hyundai era var bahsettiğin problem onlarda da olmuş
    ormla giderken ani sert frende oluyormuş
    sebeb araştırması yapmışlar cozum olarak arabaları değiştirme yonune gitmişler https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
    bende kini denemedim lk fırsatta deniyecem..
    bakalım olacak mı

20. Fede

Fede Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim era dizel otomatik ve gazdan ayağımı çektiğimdezıt pırtstop ediyor. Tabii bu arada eps'li direksiyona hakim olabilmek de tekrar çalıştırabilmek için tamamen durmasını beklemek, "P" ye almak sonra marşa basmak mesele, otomatik olmasa tamamen durmadan vurduruvereceğim ama..Devamlı servise götürüyorum ama çare bulamıyorlar. Araba kullanmak işkence halini aldı.

Düzenleyen : Fede

Bu Sayfayı Paylaş