Az da olsa arttıracağını düşünüyorum, sonuçta fan motoru 1. kademe değil 4.kademede daha çok elektrik harcıyor ve şarj dinamosu da daha çok çalışıyor(şarj dinamosu sürekli mi çalışıyor yoksa gerektiğinde mi çalışıyor bilmiyorum ama).
Yakiti en cok etkileyen kimanin sogutma kompurosru dur o 1 dede 4 tede ayni gucu gecer 4 alinca elektrik cekisi fazlalasicagi icin sarja fazla yuk biner oda hakiti etkiler ama aracin fari acik gitmek kadar hanca
bence daha fazla yakıtı artırır diye düşünüyorum çünkü klimayı daha fazla açınca çekişte aynı oranda düşüyor..
bende geçen uzun yol yaptım full kliama açık gittim tabi malum hava sıcaklıkları fazla ama aklıma bişeyler takıldı birlerinden duydum bende klima kayışı koparsa motor yürümez gibi doğru mudur ? Allah nasip ederse yine uzun yola gidicem içime kuşku düşürdüler
Kilima kayisi sadece kilima motoruna degil sarj ve devirdaimada bagli oldugu icin kayis koparsa sarj lambasi yanar ve sarj etmez aku bter arac calismaz
Bu olay her araba icin ayni degil admirede klima kayisi baska sarj dinimosunun kayisi baska ama babamin dizel getzde senin dedigin gibi
Bazı motorlarda devirdaim trigere bağlıdır, eğer araç dizel ise kayış kopsada motor çalışır. Benzinli ise akü bitene kadar ateşleme yapar sonra çalışmaz.
Tam olarak anlayabilmek için kayışın iç tarafında bulunan kanallar çatlama yapıyor. Kayış sökülüp içten dışa elle katlayınca kanal daki çıkıntılar çatlamış olduğu belli oluyor. Ama sizin kayış dıştan sağlam gibi duruyor.
şubat ayında değişen klima kayışı bu hale geldi müthiş ses yapıyor kışın klima kullanılmadığını sayarsak hiç çalışmadı kayış.garantiden değişti.
çekilen elektrik amperi arttıkça şarj dinamosu üzerindeki direnç artıyor şarj kasnağını döndürmek için daha fazla güç gerekiyor klimayı birkaç kademe arttırmak çok değil böyle slight yani hafiften bir fazla yaktırma motor gücü azalması yapar o kadar bunuda henüz yeni yetme bir şöförken kışın yoğun yağmurlu havalarda sık sık antrenman yapmak için kaçırıp sürdüğüm milenyum kasa accent te yağmurda arka buğu çözücü farlar sis farları hem ön hem yağmur spreyi sebebiyle arka sis farı ve klima fanını aynı anda açarak arabaya elektriksel zafiyet geçirttiğim günlerde görüp öğrendim evet kasıyor biraz gitmiyordu özellikle arka buğu çözücü ufak arabada dehşet kasıyor bizim burada sakaryalı oto elektrik adında bir arkadaşımızın oto elektrikçisi tamirhanesi var orada klima gazı bastırmaya gittiğimizde klima kompresörünün bazı araçlarda klima fan düğmesi daha yüksek devirde çalıştığında klima soğutma otomatiğinin daha sık devreye girdiğini ve kompresörü daha fazla ısıtarak daha çok yıprattığını ve bu şekilde kompresör arızalarının sıklıkla görüldüğünü söyledi, lüzüm olmadıkça yüksek devirlerde fan ayarı kullanmayın dedi benim getzde bir konumundada dört konumunda da aynı sürelerde klima kavraması tutup bırakıyor demekki benim fan devri kompresöre bağlı değil dolayısıyla ben bizim tamirciyi pek sallamadım ancak otomatik klimalarda birşey diyemeyeceğim incelemek gerek
kayışı acilen servise gösterin ekseninde kayma var bir tarafa yaslanmış durumda kasnak ekseninde kaçıklık var gibi duruyor motora doğru kasnağa yaslanıp sürtmüş yandan, bunu takarken gereğinden çok mu sıktılar acaba? parmakla bir bastırın kılavuzda 5 mm mi diyordu öyle birşey esnemesi gerekiyor, gelen ses yataklardan geliyor olabilir inşallah öyle değildir sadece kayış sesidir.