Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kızlı erkekli eve ilk ceza kesildi.

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda TurkSpace tarafından 10 Kasım 2013 tarihinde açılan konu

1. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Manisa’da Yarhasanlar Mahallesi’nde oturan ve Manisa Üniversitesi’nde okuyan 3 kız öğrencinin kaldığı eve önceki gece 01.30 sularında 6 polis ansızın baskın yaptı. Evde misafir olan iki erkek arkadaşlarıyla birlikte oturan öğrencilere polis “Kaç kişi kalıyorsunuz?”, “Kızlı-erkekli mi oturuyorsunuz?” diye sordu. Polisler, beş öğrenciye de ayrı ayrı 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ‘Çevreyi rahatsız etmek’ maddesinden 88 lira para cezası kesti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın Kızılcahamam’daki toplantıda “Denizli ilinde şahit olduk. Yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor” sözleriyle ‘öğrenci evi’ ve bu evlere yönelik denetim tartışmaları başlamıştı. Tartışma ve tepkiler sürerken ‘kızlı erkekli eve ilk ceza haberi’ Manisa’dan geldi.

Delil 155 ihbarı

Manisa Üniversitesi’nde okuyan Eda Sarıoğlu, Filiz Teke ve Raziye Köse’nin oturduğu evin kapısı önceki gece 01.30’da 6 polis tarafından çalındı. Kapıyı açan öğrenciler ne olduğunu anlamadan polisin ‘Kaç kişi kalıyorsunuz, öğrenci evi mi, üç kız iki erkek mi yaşıyorsunuz?’ sorularına maruz kaldı. Öğrenciler polisin sorularını cevaplarken sık sık da “Doğru cevap” diye uyarıldılar. Polis soruların ardından “Hakkınızda şikâyet var, gürültü yapıyorsunuz” dedi. Öğrenciler sadece sohbet ettiklerini, müzik açmadıklarını söyledi. Öğrenciler “Bu saatte apartman içinde siz daha fazla gürültü yaptınız, içeriye girin” diye itiraz etti. Polis beş öğrenciye de ayrı ayrı 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 36. maddesi uyarınca yani ‘Çevreyi rahatsız etmek’ gerekçesiyle 88 lira para cezası kesti. Delil olarak da 155 ihbarı gösterildi.

O gece evde olan öğrencilerden Rasim Ekmekçioğlu şunları anlattı: ‘‘Önce polis telsizi sesi duyduk. Daha sonra polisler bizim kapımızı çaldılar. Karşımızda 6 polis vardı. Kimliklerimizi istediler. Kaç kişi yaşadığımızı ve kız erkek beraber yaşayıp yaşamadığımızı sordular. ‘Niye bunları soruyorsunuz?’ dediğimde polis ‘Çok gürültü yapıyorsunuz, sesinizi sokağın başından duyduk. Komşularınız rahatsız olmuş’ dedi. Kimliklerimizi aldılar. Ceza yazacaklarını söylediler. Gürültü yapmıyorduk. Ceza yazmak için geldikleri çok belliydi. Gürültü yapıyor olsak bile evde kaç kişi yaşadığımızı veya kız-erkek yaşayıp yaşamadığımızı niye sorguladılar? Ve bizden dürüst bir cevap beklediklerini ayrıca eklediler. ‘Ceza yazmak zorunda mısınız?’ dediğimde bir polis bana ‘Yapacak bir şey yok, bundan sonra siz dikkat edin’ dedi.”

Üçe iki yaz!

Evde yaşayan öğrencilerden Eda Sarıoğlu ise şöyle konuştu: ‘‘İki polis aracı kapımızın önüne geldi. Büyük bir suç işlemiş gibi hissettirdiler bize. O saatte kapımıza polisler gelince çok korktuk. Kimlikleri verince de polisin biri diğerine ‘ üçe iki yaz’ dedi. Gürültü için geldilerse, üç kız iki erkek olmamızdan onlara ne? Polis isterse her gece gelip gürültü cezası mı kesecek. Bu cezanın altında Başbakan’ın konuşmasından sonra farklı anlamlar arıyorum ben. Arkadaşlarımız artık rahatça evimize gidip gelemeyecek.” (Radikal)

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Amerika'da okusalarmışşş.. Gerçi babaları izin vermezdi heralde, benim kızım olsa tek başına okuması için ahlaksızlığın merkezine yollamazdım...

3. merol06920

merol06920 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Mehmet EROL
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Bazı uygunsuz ve ahlak dışı işler toplumun her kesiminde var. Sadece bunu öğrencilere mal edip onlar üzerinden oy toplamaya çalışılmamalı. Evli insanlar değil mi hovardalıkla hava atmaya çalışan. Toplumun bir çoğu ben olsam kızımı böyle bir evde düşünmezdim der ama toplumun %90'ı hovardalık peşinde koşar. Hangi zihniyet doğru?

Orhan, king ve grattis bunu beğendi.
  4. grattis

grattis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Göksel Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    O polis 12-13 yasindaki kizi nikahina alan sapiklarin evini niye basmaz acaba? 18 yasini grcmi adama ulkeyi yoneteni ecme hakkini ver, ama evde kimle nasil oturacagina karis oyle mi!

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    açıkcası hiç kimse insanların özel hayatlarına karışamaz(çevreye zarar vermedikleri sürece) kızlı erkekli aynı evde kalınıyorsa, onların kendi kararıdır devlet buna engel olamaz olursa ona devlet denemez. İnsanlar eğer yanlış bir şey yaptıysa elbet ya bu dünyada yada ahirette bir şekilde cezasını bulur bu cezayı vermek kimseye düşmez. Kızlı erkekli evde kalınıyorsa bu onların ve ailelerin sorunudur herkesin bir yaşam biçimi var ve bu yaşam biçimine görevi bizim vergilerimizle bizi koruyup,demokratik bir şekilde yaşamamızı sağlayacak olan devlet karışamaz!

6. nadir3391

nadir3391 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    yarın senin kızın olursa gönder 3-5 tane erkeğin arasına o zaman..

7. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Nadir Öğretmensiniz. Yanıt bu mudur ? Böylesine hassas bi konuda gayet güzel açıklama yapmış arkadaş. Onun gibi düşünen bi çok kişi var sizin gibi de düşünenler var. Lütfen sınırları aşmayalım.

Yanma odasından gönderildi.

8. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Nadir bey diyecektim kusura bakmayın..

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sen sahip cikama , devlet sahip ciksin...

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

10. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar kimse böyle bi durumu ailesinde görmek istemez . Bizim örf adetlerimiz buna müsaade etmez. Ama şimdi kızı üniversite okuyan aileleri kimse düşünüyor mu? Her kızını okula gönderen ne düşünecek şimdi ? Çok hassas konular . Lütfen sağduyulu davranıp yakımlarımızın arkadaşlarımızın kalbini yüreğini kırmayalım. Büyük lokma ye ama büyük söz konuşma lafını hatırlatırım.

11. nadir3391

nadir3391 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    herkes kızına sahip çıkarsa bu durumlar olmaz işte. abimlerin dairesinin altında bu tür daire var ve rezalet ötesi, sonunda daireden kovuldular. benim anlamadığım hangi anne baba bu duruma izin veriyor acaba? nasıl bir mide var anlamadım.. ya çocukları kandırıyor ya da işin içinde bir iş var.

Orhan bunu beğendi.
  12. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    nadir bey ben bunu yazarken demek istediğim şey kimse kimsenin özel hayatına karışmaya hakkının olmamasıdır, kızlı erkekli oturulmasına karşı çıkarım çıkmam, ben insanların özel hayatına karışılmasına karşıyım...
    ayrıca allah bana bir kız çocuğu büyütmeyi nasip ederse ona verdiğim terbiye ve ahlak, o 3-5 tane erkeğin yanına gitmemesini söyler.

13. nadir3391

nadir3391 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    bende bunu diyorum, özel hayat meselesini çok büyütüyor bireyler. peki bizim topluma karşı sorumluluğumuz nolacak? özel hayat diye diye her istediğimizi yapabilecek miyiz? bu mu özgürlük anlayışı? yapmayın güzel kardeşim. bir şekilde özel hayata karışılır gerekirse tabii. toplumun ahlakı, görgü kuralları hiçe sayılamaz. lütfen bunu siyasileştirmeden düşünelim.

14. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Nadir bey mesajım size değil, genel olarak yazıyorum.

Devlet bu kadar özel hayata saygıyı düşünüyorsa benim evimin için karşıdaki maç yayını yapan yer yüzünden stadyum havasında. Onları terbiye etsinler önce. Polisi arıyorsun hiç oralı değil ama gecenin yarısı milletin evini basmayı bilmişler.
    Herkesin başına ahlak bekçisi kesilip de 60 yaşında adamın 12 yaşında kızla evlenmesine müsade etmek, tecavüzcüsü ile evlenmeye zorlamak nasıl zihniyettir? İyice komik oldu bu hükumet. Polisler de ne yapsın emir kulu nereye sürseler gidiyorlar(pek mecburiyetten gidiyormuş gibi durmasalar da). Üniversitede evlenip kredi borcundan kurtulmak da ayrı bir komedi, o da kanunlaşırsa hep birlikte görürüz.

Bence bu tip gündemlerin arkasından hep başka işler dönüyor. Kıdem tazminatı kanunu geçmiş diye gördüm biyerde, hiçbirimizin haberi var mı bu suni gündem yüzünden... Bu konu kapanır, başka suni gündemler gelir. hani ilaçlar marketlerde satılacaktı tane işi boş yere fazla ilaca para vermeyecektik. hep uyutuluyoruz ama bi türlü uyanmayı beceremiyoruz. uyku şerbetini iyi veriyorlar vesselam.

Orhan, canhakan ve grattis bunu beğendi.
  15. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Bizler bunları konuşurken
    Birileri (şehzade hz.) 6. gemisini aldı.
    Acun tv8 i aldı
    kıdam tazminatı gitti.
    Anne sütü bankası için tekrar toplandılar.
    ve bilmediğimiz daha neler oldu.
    Bu arada biz 11 yıldır böyle gereksiz gündemleri konuşurken Memleketim 11 yılda 550 Milyar dolar faiz ödedi basitçe 110 adet Marmaray parası faize gitti.Durmak yok konuşmaya devam.

Orhan ve MSC bunu beğendi.
  16. acelik

acelik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Abdullah ÇELİK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bildiğimiz / bilmediğimiz sürüsü ile yararlı/yararsız şeyler yapıyo olabilirler ama bu konunun gereksiz olmadığı bilhakis üzerine sonuna kadar gidilmesi gerekli olan bir konu olduğunu düşünüyorum.sonuçta hepimizin evladı var , anne babalarımız sağolsunlar bizleri yetiştirdiler bizler nasıl yetiştiririz yavrularımızı bu ortamda bilmiyorum Allah yardımcımız olsun.bu konuya hükümetin yaptığı gereksiz gündem diye bakmamamız kanaatindeyim saygılar.

17. grattis

grattis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Göksel Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Hükümet ahlak polisimidir din polisimidir? 18 yaş ve uzerindeki kisiye ulkeyi yoneteni secme hakkini ver sonra evde ne yapacagina karis! Bu iste bir tuhaflik yok mu? Dogru yada yanlis, bu ulkede reşit kabul edilen kişiler basbaksnin ahlak anlayisina gore yasamak zorundami?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

18. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Birileri cambaza bak cambaza diyor , arka taraftan abra kadabra yapıyor , ayrıntılara takılmayınız.

19. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Gereksiz gündem kardeşim hemde son derece gereksiz ben kızımın öyle bir ortamda yetişmesine asla müsaade etmem ama birileri müsaade eder beni ilgilendirmez bu kimseyide ilgilendirmez herkesin dilediği gibi yaşama hakkı vardır herkesin cennete veya cehanneme gitme özgürlüğü vardır bu kimseyi ilgilendirmez heleki devleti hiç ilgilendirmez devlet kimki benim kızımın kaldığı yeri sorgulayacak onu ancak ben sorgularım devletin yapacak çok çooooooooooooooooook daha önemli işleri var önce tüm görevlerini yapsın ondan sonra benim hakkımda fırsatı olursa konuşsun önce bana karşı sorumluluklarını yerine getirsin çünkü ben yerine getiriyorum hatta kendi paramı cebime koymadan vergimi vergimi peşinen ödüyorum oda hizmetlerini önce millet merkezli yapsın ondan sonra vatandaşının hatalarını konuşmaya yüzü varsa konuşsun.

20. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Biraz farklı bir açıdan bakalım hadiseye...
    Görmediğimiz, bizzati şahit olmadığımız, ama başkalarının tanımlamalarına inana, onların yönlendirmeleri ile hareket eder bir toplum olduk nihayetinde. Konunun dışına çıkmadan bir örnek vereyim. Bir araba alırken, aracın motor özelliklerini, güvenlik ve konfor ekipmanlarını, rengini görselliğini beğendiğimiz bir araç değilde, piyasada tutan, tuttuğu söylenilen, komşumuzun, arkadaşımızın, kaynımızın eniştemizin kullandığı aracı satın almayı tercih ederiz. Bizzat test etmeden "bu araba çok yakar...bu arabanın piyasası yok...konforu şöyle....içi böyle...." yorumlarımızı hatırlayın...

Aynı durum yukarıdaki haberde de örneklenmektedir. Orada gecenin kaçı olursa olsun 2 kız 3 erkek, evde ne yaptıklarını gören var mı? yok.... Çocukları dinleyip işin aslını öğrenen var mı? O da yok. Ya ???? Bir haber var. (ki hükümet yanlısı basın organlarında daha da içler acısı şekilde betimleniyor) haberde ne yazdıysa aynen inanıyoruz.

Farkında değilsiniz ama başkalarının çocuklarına şüphe ile yaklaşırken kendi çocuklarınızı zan altında bırakıyorsunuz. Aynı evde kesssiiişin bunlar iş pişiriyorlardır derken, yarın, otobüste, sinemada, okulda yada sokakta, kendi çocuklarınızı karşı cinsle gören insanların, onları potansiyel sapık olarak görmelerine neden oluyorsunuz. (çocuğunuz kız yada erkek farketmeksizin). Bu işin medeniyetle dinle alakası yok. Ailenin, çocuğuna öğrettiği ahlaki değerlerle alakası vardır. Toplumun belirlediği örf ve adetler neticesinde zaten aileler gerekli önlemleri alıyorlar. Siz yada başkası farklı önlemler alabilir. bu doğaldır. Ama bu önlemleri alınan, çocukları kimsenin potansiyel sapkınlık malzemesi olarak görmeye hakkı yoktur.

Şöyle örnek vereyim. Liselerde son zamanlarda uyuşturucu ve sigara bağımlısı oranı ciddi oranda arttı. Siz, komşunuzun, yada arkadaşlarınızın çocuklarını gördüğünüzde "bu kesin sigara yada uyuşturucu içiyordur" diyor musunuz? O zaman aynı şey bizim içinde söyleniyor demektir. Benim çocuğum yapmaz diyebiliyorsanız....onun çocuğuda yapmaz....siz kendinizden emin olduğunuz kadar ondan da emin olabilirsiniz...

Son birkaç kelime daha.....Aynı evde 2 kız 3 erkek olmaz diyenler, karma eğitime ve okulda çocuklarını yan yana oturmasından rahtsız olanlar, TBMM si çatısı altında görev yapan ve kendilerini temsil eden kadın ve erkek milletvekillerinin herhangi bir olumsuzluğu yaşadıklarını düşünüyor musunuz? Cevap hayırsa.....milletin vekili yapmaz ise....aslı neden yapsın....Değil mi?

Orhan bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş