Öncelikle herkese Selamın aleyküm bayadır takip ettiğim bir foruma sonunda üye oldum aranızda olmaktan mutluluk duyacağım bir forum olur inşallah Yaklaşık 6 ay önce Accent Era 1.5 Crdi vgt bir araç aldım 2009 model malum kış yaklaştı havalar soğudu araçda biraz nazlı çalışmaya başladı yağ bakımı yaparken kızdırma bujilerini de değiştirdik üzerinden NGK marka kızdırma bujileri çıktı NGK bulamadığımız için BOSCH taktık Sorun şu ki kızdırmaları taktığımız sabahın akşamında araç geç ve tekleyerek çalıştı. Sorunun kızdırma bujilerinden kaynaklı olduğunu düşünerek diğer gün ustaya tekrar gittim durumu anlattım bujileri tekrar söktük baktık sorun yok ben kuşkulandığım için tekrar 1 takım kızdırma bujisi BOSCH marka alarak değişimini sağladık fakat araç soğukken gene geç ve tekleyerek çalışıyor ngk bujileri değişmeden önce böyle bir sorun yoktu. Bir kaç ustaya daha gösterdim herkes anlaşmış gibi enjektör dedi neyse dedim zaten araca bineceğim enjektörcüye gidip enjektör bakmı yaptırdım pulları keçeleri memeleri valfler herşeyi değişti 17 BİN TL ödeme yaptım sonuç gene aynı araç geç çalışıyor Araç soğukken mazot filtresinin üstündeki elciği de pompalayarak denedim gene çalışması aynı zaten elcik her zaman sert elcik sert oldugu için şamandıra seçeneği de aklımdan elendi enjektör yeni akü yeni bu sorun yüzünden araçtan soğudum yardımı dokunacak abim kardeşim var mıdır ? Tekrar söylemek istiyorum ilk başta ngk bujileri değişmeden önce tekleyerek çalışma sorunum yok tu ne zaman ki bujileri değiştik o zaman araç geç ve tekleyerek çalışmaya başladı ama arabayı çalıştırmadan önce kontağı 3 sefer açıp kapatıp 10 ar saniye bekledikten sonra marş bastığımda sorunsuz çalışıyor şuan arabayı soğukken böyle çalıştırıyorum.
merhaba, muhtemelen bakımda mazot filtreniz değişmiş ve kalitesiz. sistem hava yaptığı için geç çalışıyor ve havasını alana kadar araç tekliyor.
Hayır hocam bakımda mazot filtresini değiştirmedim filtreyi aracı ilk aldığımda değişmiştim MANN Filtre ile 5 bin km oldu
crdi motorda geç marş almanın iki nedeni var, mazot sisteminde hava olması yada krank sensörü arızası. kontak uzun tuttuğunuzda çalıştığına göre havasını alıyor sistemin.