abilerim, kardeşlerim selamlar hepinize. geçenlerde arkadaşımın aracına (2006 colt czt) bindiğimde beni şok eden bi detayla karşılaştım. arka koltukların kızaklı olması durumu. ufacık bagaj kızaklı koltuklar sayesinde neredeyse 1,5 katına çıkıyor. daha sonra araştırınca bunun nissan note, citroen c3 picasso, bazı micra modellerinde ve hyundai genesis'te olduğunu öğrendim. şimdi benim merak ettiğim şu. bu kızaklı sistemden getzlere de yapılabilir mi? tabi ki orjinal parça yoktur bizim için ama, acaba diğer markaların resmi ya da özel servislerine giderek bu parçalar temin edilerek getzin arka koltuğuna da takılabilir mi? Düzenleyen : h993011
hyundai matrixlerde arka koltuklar kızaklı ve aynı zamanda katlanabilir özelliktedir..Kullanım açısından çok rahatlık bagaj ihtiyacınıza göre büyümektedir.
valla arkadaşım işinin eğli bir döşemeci ile görüşmen lazım bu konuyu bence. Bunu yapabileceklere bakarken iç modifiye yapan (minibüsleri falan) döşemecilerle görüşmeniz gerekir.Mersinde olsanız size yer söylerdim.
benim fikrim uygulanır neticede kızak mantığı öyle karmaşık çok zor bir şey değil.. bence işinin ehli bir döşemeci çok rahat uyarlar sizin aracınıza.. üç sanitim fazla gelse keser üç santim az gelse uzatır uydurur.. benim fikrim.. neticede kızak dediğiniz zor bir şey değil elektrikli olsa falan zor olurdu ama manuel kolay bir şey.. zaten büyük ihtimal yazmış olduğunuz araçların birinin kızak sistemini kullanır çıkma yada sıfır..
koltuğun komple değişmesi gerekir, çünkü koltuk süngeri tutan kasasıyla yakıt deposunun üzerine tam oturuyor, yakıt deposunun olduğu yerde kızak kanalı açamayacağınızı düşünerek koltuk üzerinde bu işlemin yapılması da koltuğun değişmesini gerektirir. bana göre harcadığınız emeğe değmez.
haklısınız sanırım. bence de orjinal gibi olmaz, bi an ümitlendim işte. cevaplar için de teşekkürler.
mitsubishi colt lardaki bu kızaklı koltuk olayini ben de uzun zaman once farketmistim ama bence cok da onemli bisey degil. Bi kere bagaja ihtiyacın varsa getz gibi kücük hatchback arac almayacaksın, eger kırk yılda bir uzun yola falan giderken bagaj lazım oluyor dersen port bagaj alıp aracın üzerine monte ettirip işin bitince de cıkararirsin, bu kdr basit...