Arkadaşlar merhaba Ankarada yaşıorum,kışlık lastik özel araçlarrda artık zorunlumu birde 195 55 16 lastik yerine 205 55 16 taksam sıkıntı olurmu malum fiyat farkı çok ikisi arasında?
Kışlık lastiklerde taban ne kadar ince olursa tutunma artar 195 yeterli olur LT26i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba volkan bey, kışlık lastik ticari kullanım araçlarında (otomobil kamyonet farketmeksizin) zorunlu. Ben Belediyede şahsıma tahsis edilen Linea'ya taktırdım zira Aralık'da zorunluluk başlıyor. Şahsi aracımda ise gene kış özellikli lastik taktım Michelin CrossClimate... dar tabanlı lastikler geniş tabanlı lastiklere göre kaygan zeminlerde daha çok yere basma kuvveti oluşturdukları için daha emniyetlidir yüzeye aktarılan güç dar lastikle daha fazla oluyor diye biliyorum hatta wrc kış rallilerine bakın göreceksiniz 195 55 16 yerine 195 60 16 'da takabilirsiniz, çap farkı çok çıkmaz... Hani 195x55x16 lasitk pahalıysa... Ama 195 ile 205 arasında dağ gibi bir fiyat oynuyorsa onuda size bırakıyorum zira bütceniz sizi ilgilendirir.
Hususi araca kış lastiği zorunluluğu yok ama karda kayarak gittiğinizi gören polis durdurup kış lastiği nerde diye sorup sıkıntı yaratması durumu kanuni açıdan gerçek, bunu şu şekilde belirtiyorlar; aracını gerekli iklim ve yol şartlarına hazır halde olmadan trafiğe sokmak, bu kabahatten dolayı ya ceza keser yada başka birşey yapabilir. Ama karda kışta yola çıkmazsanız kanuni açıdan gereği yok, ticari araçlara kış lastiği mecburi. Eğer kışın sürüş keyfi ve çekiş performansı yaşamak isterseniz kış lastiğini hususi aracınız için tercih edebilirsiniz.
geçen sene kütahya'da trafik polisi ticari olmayan araçlara kış lastiği kontrolü yaptı ve bazı arkadaşlarım ceza yedi. araştırdık kanunda sadece ticari araçlara diyor ama polis böyle bir uygulama yapabiliyor. polis kanunu böyle yorumluyor yani. bu nedenle kış lastiğiniz olmazsa ceza yersiniz.
bildiğim kadarıyla 195 taban olanlar ara (geçiş) ebatmış. Lastikçiler öyle diyor. 205 taban olanlar 70-100 TL gibi daha ucuz oluyor. Fiorino kullunan arkadaşlarım bu sorunu çok yaşıyor. 2 fiorinocu arkadaşım bu sebeple kış lastiklerini 205 taban almak zorunda kaldı.
Merhaba. Kıs lastigi arkadasların da dedigi gibi sadece ticari araclarda zorunlu. Hususilerde boyle bir zorunluluk yok. Ancak kıs lastigini illaki kanuni zorunlulukla degil kendi isteginizle takmaniz cok iyi olacaktir.ozelliklede kasko yoksa.
Yük ve yolcu taşıma amacıyla kullanılan ticari araçlarda(otobüs, kamyon, taksi vb.) zorunludur, diğer kişiye özel araçlarda ise bu uygulama valiliklere bırakılmıştır. Diğer bir konu zorunluluk olmasa bile karlı kaplı yolda trafiği tehlikeye sokacak veya ilerleyemeyip trafiği aksatacak iseniz bu durumda polis size aracınızı iklim ve yol koşullarına uygun hale getirmediğinizden cezaya tabi tutulabilir. Fakat ticari bir araca kış lastiği kullanmadığında 571tl ceza uygulanırken, ticari olmayan araçlara bu ceza 72tl olarak uygulanıyor.
Mesela bir yol dusunun kar yagdiginda surekli kaza olan vs vs. O yola gitmek isteyen hususi araclara izin vermiyorum israr edene de cezasini yaziyorum.cunku sadece kendi hayatini tehlikeye atmiyor baskalarininkinide atiyor.ayrica yolda kaldigi zaman yol acma calismalari duruyor yol tikaniyor.biz bile gecemiyoruz.herkesin anlayisli olmasi lazim. Sonuc olarak hususi araclarda zorunlu degil ama araci olan herkesin en azindan 2 lastik alacak maddiyati vardir.durumu olanlar 4 kis lastigi alsin.inanin deger.yapacaginiz en ama akliniza gelen en kucuk kaza sonucu bile 4 adet kis lastigi fiyatidir.
aracımı şehirçinde çok kullanmıyorum zaten..bide kış gelince ayda 50 km yapmam yağmur,kar yağdığında ise hiç binmem ama acil bşy olurda çıkarım yakalanrım die sormuştum çok kısmetliyimde..tşkler.
Benim de şu şekilde aklımda kalmıştı.İl Valiliklerinin gerekli gördüğü zamanlarda hususi araçlara da hava şartlarına göre Araçların da kış Lastiği bulundurma zorunluğu getirebilme hakları varmış. Ama bence bu cezai bir durum olmaktan ziyade hem kendi,hemde başkalarının can ve mal güvenliği tehlikeye atmamak için mutlak süretle tüm araç sahiplerinin kullanması şart.
Arkadaşlar mrb. 2014 i20 1.4 otm. Sense aracima kış lastiği almak istiyorum. Aracın sunan uzerindeki yazliklarin ölçüleri 185 60 15 ben şimdi kışlık olarak yine bu ölçülerde mi alican bir de marka olarak bir tavsiyesi var mı? Şimdiden teşekkürler
Aynı olculer olmasi en iyi secenek. Ben 2 hafta oldu taktirali fiyat performans olarak en iyisi petlas bence.4 lastigi 520 tlye taktirdim. Siboplar degisti hidrojen bastilar balansi da yapildi.
aynı ölçülerde aynı yük ve hız endeksinde yada daha üst bir yük ve hız endeksinde ama yine aynı ölçüde lastik alabilirsiniz ölçü değişikliği yapmak isterseniz bu size özel bir karardır, marka olarak üst sınıf bütün lastik markalarını önerebilirim goodyear bridgestone michelin pirelli Continental dunlop. Ulaşılabilirlik ve fiyat gibi şeyleri gözönüne alıp birisini tercih edin sıkıntı yaşamazsınız.