Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Hk.

'Sohbet' forumunda i20_Troy tarafından 5 Nisan 2018 tarihinde açılan konu

1. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Arkadaşlar merhaba,

Bugünlerde otomobil harici farklı konular hakkında sizlerle sohbet halindeyim.
    Malum gündelik hayatta karşımıza çıkıyor.
    Eğer vaktinizi alıyorsam özür dilerim.

Benim son zamanlarda dikkatimi çeken husus KVKK olarak geçen kişisel verilerin korunması kanunu...

Eskiden böyle bir durum yoktu. Neden ihtiyaç duyulduğunu araştırmaya devam ediyorum ki galiba cep telefonlarına gelen reklam mesajları bu tarz durumların ortaya çıkmasına sebep oldu...

Acaba gerçekten işe yarıyor mu yoksa 3 kuruşluk promosyonlar için bu onayları vermemiz gerekiyor mu ?

Örneğin market alışverişi için KART lar veriliyor lakin KVKK için onay isteniyor.
    Akaryakıt için hediye puan KART lar veriliyor yine KVKK için onay isteniyor.
    Elbise mağazasına gidiyorsunuz yine KVKK için onay isteniyor.

gelelim içeriğe.

bla bla bla bir sürü şeyler yazılıyor çiziliyor kişisel verileri işleme hakkına sahip oluyorlar.
    yaşam şekliniz, müşteri profiliniz, alışkanlıklarınız vs vs. aklınıza gelebilecek her türlü konuda işleme ve gerekirse yurtiçi yurtdışı 3. şahıslarla paylaşma hakkı...

Benim anladığım durum bu.

Sizler ne düşünüyorsunuz, Bu KVKK ile karşılaştığınızda onay verip geçiyor musunuz yoksa benim bilgim bende kalsın mı diyorsunuz? konunun detaylarını sade bir şekilde anlayıp özetleyebilecek olan var mıdır ?

Herkese kazasız belasız sürüşler...

Asel Kaan Efe, Unicorn ve fume bunu beğendi.
  2. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Bana da bir sürü mesaj geldi. Henüz hiç birini onaylamadım. Biraz daha bekleyeceğim.

i20_Troy bunu beğendi.
  3. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    674
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Kısaca bankalar, marketler, benzin istasyonları vb. türü işletmeler "size hediye puanı, çip para, bonus puan vb. vereceksek sen de karşılığında bize kişisel bilgilerini, alışveriş alışkanlıklarını, aylık harcamalarını ve bunları nerelerde harcadığını söyleyeceksin." diyor. Bunları sadece kendilerine değil, ortak işletmeleriyle de paylaşıyorlar ki; "potansiyel alıcı yabancı yere gitmesin, bizimle aynı holdinge bağlı bir başka iştirakimize gitsin, harcayacağı ne varsa bize harcasın" diyorlar. Bu bilgi çok kıymetli ve pazarlama dünyasında ciddi paralara satılıyor. O kadar etkili bilgiler ki, sosyal medyada karşınıza çıkan reklamlardan tutun, siz AVM'ye girer girmez "falan markasında kampanya" mesajının telefonunuza düşmesi, kafanızı kaldırdığınızda falan markasının mağazasının tam karşınızda olması gibi "izleniyor muyum" paranoyası yaratacak kadar zamanlama hedefliyor ve tutturuyor. Son sorunun cevabı "evet, izleniyoruz." En büyük iki izleme cihazı akıllı telefon ve kredi kartı cebinizdeyse, diğerleri için çok da endişelenmeyin derim. Bu iki cihazdan zaten alışveriş alışkanlıklarınızı, parayı nerede neye ve ne kadar harcadığınızı, nerelerde gezip tozduğunuzu, eşinize-çocuğunuza nereden ne aldığınızı vs. kısacası her şeyinizi öğreniyorlar. Sistemden kendinizi gizleyemezsiniz.

4. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Tüketiciyi koruyan ve onun izni olmadan herhangi bir bilgisini paylaşmayı engelleyen bir yasa özetle. Emin olmadığınız veya rahatsız edilmek istemediğiniz yerleri onaylamayın. Vatandaş için bir külfet değil, şirketlere uğraş aslında. Vatandaş olarak içiniz rahat olsun. Şirketlerin kafasına göre at oynatmaması için iyi oldu(tabi uygulanabilirse).

Mesela bankada sizin hesabınız var(bu yasa öncesi) ve adınıza bir araştırma yapılacak, sizden izin almadan yapamazlar. O yüzden müşteri sözleşmelerini güncellemeleri gerekir.

deza, fume, Asel Kaan Efe ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  5. duhangs

duhangs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,351
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Ben yınede ıse cok yarayacagına emın degılım en basıdı mesaj gelen yerlerın cogunu tanımıyorum bıle baskasından alacagı datayı almış adamlar abone yapmıs.

bu tarz detayları abone oldugumuz yerler parayla satıyor resmı olarak bır ıslem yoksa da elemanları satıyor cevremde bunu yapan cok adam tanıyorum.kişi başı 25kuruş data ..

fume, HMB ve i20_Troy bunu beğendi.
  6. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    ben bu tarz kampanya katılma durumlarında bankadan aramışlardı normalde hepsini reddederdim.
    bankaya işime geldiği için onay verdim aradan 1 hafta geçtikten sonra herkes bilir genelde sigorta firmasından arıyoruz deyip (benim kampanyaya onay verdiğim bankanın adını kullanarak) bankadan senelik sigorta yapmışsınız 1sene ücretsiz şimdi ücretli olacak kabul etmezseniz 1 senelik ücreti tahsil etmeliyiz gibi sahtekarlar aramışlardı ve ardından bankayı arayıp kesinlikle herhangi bir kampanyaya dahil etmeyin beni dedim.
    bundan dolayı çoğunlukla katılmıyorum kampanyalı durumlara, çünkü bilgi satıyorlar ve bu bilgiyi sattıkları kişi önemli değil satan için.

fume, Asel Kaan Efe, HMB ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  7. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Düşüncelerini belirten arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum...

Benim şahsi yorumum ise, 3 kuruşluk promosyon karşılığında bu onayı alabilmeleri...
    Çok ucuz basit ve karaktersizce buluyorum...
    Yani ben 100 bin km yol gidecem de bunun karşılığında 10 yılda 50 liralık benzin almayı hak edecem...
    Her yıl da puanlar sıfırlanma tehlikesi ile yıllık 5 TL cik...

Fırsatçılık ile kendilerine yeni bir rant oluşturduklarını da düşünüyorum...
    Düşünün hiç alakanız olmayan bir yerden SMS yada telefon geliyor sizi sizden iyi tanıyor...
    İlgilerinizi alakanızı takımınızı arabanızı şu anda giydiğiniz iç çamaşır rengini bile biliyor... (absürt örnek ama malesef durum bu)
    Ve böylece sizi avuçlarında oynatıyorlar...

Ne diyelim... bu coğrafyada fırıldaklığın alicengizin sonu yok galiba...

Unicorn, fume ve HMB bunu beğendi.
  8. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Bankalara benzincilere hiç hacet yok. Google tek başına yeter.
    Zira eleman alacağı zaman sadece başvurmanız yeterlidir diğer tüm bilgileriniz bizde var diyorlar :D

i20_Troy, Unicorn, fume ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  9. TRKMN

TRKMN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    181
    Ad Soyad:
    TRKMN
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Geçen BP den mesaj geldi KV'lerinizi kullanmak istiyoruz izin veriyor musunuz? Vermezseniz biriktirmiş olduğunuz puanları kullanmayacaksınız diye tabi bende izin vermedim... Koruyabilmek adına elinizden gelen birşeyler varsa yapın...
    Yoksa zaten...
    Ali Bey söyleyeceğim herşeyi yazmış...

Şu videoyu izlemenizi de tavsiye ederim...

Son düzenleme: 6 Nisan 2018
    YasinD., fume ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  10. YasinD.

YasinD. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,577
    Ad Soyad:
    yasin demirbağ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    "İnsanlardan bilgi almanın en temel yöntemi onları korkuları ve umutlarıdır."

Video sahibinin sayfasını takip eder videolarını izlerim. Bu da diğerleri gibi harika olmuş. Lakin aynı politikaların ülkemizde de izleniyor olması hissini uyandırması bir bende mi oldu?

Asel Kaan Efe, i20_Troy ve TRKMN bunu beğendi.
  11. TRKMN

TRKMN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    181
    Ad Soyad:
    TRKMN
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Bizde profesyonel olarak Cambridge Analytica gibi çalışan sistemlere gerek yok ki :) Trol hesaplar amatörce yapmasına rağmen, araştırma ve doğruyu sorgulama hissi olmayan vatandaşlarımız üzerinde zaten etkili oluyorlar...

Asel Kaan Efe ve i20_Troy bunu beğendi.
  12. duhangs

duhangs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,351
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Dun mesaj gelen fırmaların coguyla alakam yok.Coguda yok puanını sılerız uye kartını kaparız vs demeye basladı.
    Isın ılgınc kısmı onay vermıyorsanız tıklayın abonelıkten cıkın yada sms atın falan dıyor.

Arkadaş benı lıstene alırken banamı sordun kı cıkarken ben ıslem yapıcam.

Asel Kaan Efe, i20_Troy ve Unicorn bunu beğendi.
  13. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    bu mesajı yazdıtktan ertesi gün BP, yurtiçi kargo, ADESE marketleri vs vs. den bir sürü mesaj geldi... Bir an noluyoruz dedin...
    Hepsi fırsatçılık yapmış...
    BP, ADESE kartlardaki puan kullanımı için kişisel veri istiyor...
    diyor ki babacım sen verilerini vermeyi onaylamazsan puan hediye indirim vs. yok size...
    Vallahi bu şirketlerin hepsinin canı cehenneme...
    Bu işin artık suyu çıktı... Doyumsuzlar resmen doyumsuz...

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,435
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Bugün Petrol Ofisi nden mesaj geldi , 10 liralık yakıta tavlamaya çalışıyorlar :)

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  15. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,427
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kardeş güzel açıklamışsın. ama tırstım. terminatördeki gibi yakında makineler dünyayı ele geçirmesin :)

16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Bunu geçin adamlar bizi dinliyor bile. Gün icinde ne konuşsam, nette onun reklamları karşıma çıkıyor. Kuzen Audi'sini satıyordu ayak üstü konustuk aradan bir saat gecmedi Instagram'da ikinci el araç alım sitesinin reklamı, reklam resminde Audi. Nerede yemek yiyelim muhabbeti odugunda hemen yemek reklamları vs. Bunu ben çok sık yaşıyorum. Telefonda nette herhangi bir arama yapmadığım halde oluyor bunlar. Resmen ortam dinlemesi yapıyorlar. Artık telefonların pilleri de çıkarılamıyor, 7/24 dinliyorlar.
    Telefona gelen mesajları, tanıtım aramalarını saymıyorum bile. Numaram 17-18 yıllık, artık yıl içinde tüm şirketler birbirlerine o kadar satmışlarki bilgilerimi çok alakasız reklam mesajları geliyor.

17. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,107
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hiç tanımadığım ve üye kaydım olmayan yerlerden mesajlar geliyordu 1 haftadır , demek ki adamlarda her türlü bilgimiz mevcut.

18. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Katılıyorum sana...
    adamlar da bir çok bilgimiz mevcut... ve artık rahatsız etmeye başladı... Akıllı telefona çok çok sonraları geçen biriyim... 2015 de zaruri seyehatten dolayı geçmiştim... Direnmiştim... Şimdi ise herşeyimize hakim...
    Öyle ki hastane de muayene olduğun hastalıktan tut da, banka daki kredine kadar herşeye sahipler ve itiraz ettiğinde ispat ediyorlar...
    Ben şaşıyorum... Bir çok yerde fatura keserken vs. telefon veriyoruz yaa hep sıkıntı...

Eczaneler, AVM ler, üyelikde tel no isteyen yerler, uygulamalardaki erişebilirlik seçenekleri... Benim resimlerimi, kişi listemi ne yapacak ise, herhangi birisini kabul etmesen uygulama çalışmaz... Otobüs bileti alıyorsun tel no istiyor... Sanki arayıp da geç kaldınız dicek... çakallık işte...

Gelecek te bunların hepsi sıkıntı oluşturacak ki facebook olayı bunu gösterdi...

Bu Sayfayı Paylaş