Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

KIŞIN KLİMA KULLANIMI

'Isıtma & Soğutma & Klima Sistemleri Sorunları Ve Ç' forumunda 44 FERHAT 878 tarafından 15 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. 44 FERHAT 878

44 FERHAT 878 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    selam arkadaşlar kışın klima kullanımı hakkında bilgi almak istiyorum..normal kalorifer sistemi araç biraz ısınana kadar etkili olmuyor...klimayı kışın kullanınca arabanın ısınmasına gerek varmı yoksa direk çalıştırınca 1-2 dakika içinde ısınma yaparmı ben tek tekdenedimde kaloriferle ve klima açıkken bi fark görmedim. aynı sıcaklığı verdi ...sorunmu var acaba......

2. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    nasıl yani,klimayı açarak motora extra güç bindiğinden motorudaha çabuk ısıtarak kaloriferin ısıtmasınımıkastettiniz acaba

3. reelerdener

reelerdener Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm ben bişi sormak istiorum aracımın 40000 bakımı geldi dizel getz servis 300 ytl istio ama dışarda yetkili olmayan hyundaici bi servis 200 ytl istio sizce ne yapmalıyım???? lombak sen nerde yaptırdın bakımı???

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yani..aracın motorunun ısınmasını beklemeden aracın içini klima ile ısıtabilirmiyiz mi oluyor bu soru..

5. Misafir

Misafir Guest

Klimanın ısıtma sistemi klima gazının soğutmaya göre ters yönde akış yapılması sağlanarak çalışır. Motorun ısınması ile bir ilgisi yoktur. Yalnız evlerdeki klima gibi ısıtma yapabilmesi için zamana ihtiyacı vardır.Bu süre motorun ısınıp sıcak hava vermesine kadar geçen süre kadar olabilir. Bence herhangi bir sorun yok normal bir durum...

Benimde merak ettiğim, yazın uzun yolda radyatörüme taş çarptı ve delindi. Motorun harareti yükseldi.Bu arada klimada soğutmamaya başlamıştı.İkisinin arasındaki ilgiyi anlamadım. Klimanın kompresörü motordan güç alıyor nede olsa.Soğutma neden kesildi sizce?

6. 44 FERHAT 878

Alınan Beğeniler:
    2

EVET

7. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben hala anlayabilmiş değilim,aracın klimasını açtığımızda nasıl ısıtma yapıyor,o zaman yazın açtığımızdada sıcak hava üflemezmiydi,araç klimasında sıcak hava üfleyen nasıl bir düzenek mevcut,bilen arkadaşlar daha ayrıntılı bir şekilde aydınlatırsa sevnirim.saygılar.....

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    havayı gazla sogutuyor ama ısıtmayıda gazla mı yapıyor gercekten bende merak ediyorum..

9. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Bu anlatılan olayın bana göre olması mümkün değil. Ev klimalrından yola çıkarsak ev klimalrında ısıtma işlemini yapabilmek için bir valf var bu valf soğutma olayını tersine çeviriyor fakat arabalarda böyle bir sistemi ben hiç duymadım kendi aracımdada hiç denemedim ama olmaması lazım!

10. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

11. 44 FERHAT 878

Alınan Beğeniler:
    2
    evdeki ofisteki kliman yazın soğutup kışın ısıtmıyormu.. arabalardaki sistem bu şekilde değilmi kardeş...düğme konumunu sıcağa(kırmızı) alırsın sıcak soğuğa alırsın (mavi) soğuk çalışır bu kadar basit .. benim sorduğum soru başka....

12. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Lombak kardeşim klima gazını aracın içine göndermio sadece bu gazla havayı soğutup soğuttuğu havayı aracın içine gönderio.

13. 44 FERHAT 878

Alınan Beğeniler:
    2

14. Misafir

Misafir Guest

Evet dostum klima ısıtmayıda gazla yapıyor. Kompresörün sıkıştırdığı gaz, özelliğinden dolayı oldukça soğuk bir duruma geliyor.Fanların üflediği hava bu soğutulmuş ortamdan geçince buz gibi bir hava yaratıyor.
    Isıtma olayında gazın akış yönü tersine dönüyor. Bu seferde gaz ısınıyor. Böylece ısıtma sağlanmış oluyor. Pahalı klimalarda çok kaliteli gaz kullanılırken ucuz klimalarda gazın kalitesi son derece düşük. Klimacı arkadaşın anlattıkları kadarıyla aktarmaya çalıştım...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Coolwhisper bunu beğendi.
  15. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    o zaman klima diye kastetittiğin şeye havalandırma tertibatı dersen bizde burda kafa patlatmayız hocam,sıcaktı soğuktu diye......

16. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)

Dostum ev klimasının sistemiyle araç klimasının sistemi farklıdır sıcağa çevirdiğinizde klimayı çtığınızda klimanın bir fonksiyonunun olacağını sanmıyorum fakat yinede araştırmakta fayda var ayrıca çokta mantıklı gelmiyor bu olay klimaya gerek yok ısıtma için öyle değil mi?

17. Misafir

Misafir Guest

18. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    evet ısıtmak için klimaya gerek yok..ama arkadasın sormak istediği..kalorifer sistemi malum motor ısınmadan sıcak üflemez arkadasta motorun ısınmasını beklemeden aracın içini klima ile ısıtabilirmiyiz die soruyor..

Coolwhisper ve endüstri bunu beğendi.
  19. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    raven kardeş şimdi diosunki düğmeyi kırmızıya çevirip klimayı açınca soğutma işleminin tersini yapıp sıcak hava üfler klima diosun bana pek mantıklı gelmiyor bu olay ama tamda bilgim yok inat etmek istemiyorum ama araştırıcam bu konuyu!

20. Misafir

Misafir Guest

Aslında arkadaş sanırım soğukta aracın içini hemen ısıtmak istiyor motor ısınmasını beklemeden. Bu olay transporterların bir modelinde var. Termal sistem die geçiyordu reklamlarında. Soğuk havalarda sabah araca biniyorsunuz aracın içi sıcacık.

Bu Sayfayı Paylaş