iyi günler abilerim yeni evlendim malum kış gedi sinopta doğalgaz yok kaloriferde binada yok.mecbur ya soba yakacaz yada klima alacam.şimdi soruyorm sizlere kışın inverter 12000 btu klima 8 saat çalışmakla bana kaç lira elektirk faturasına patlar.birde ne marka tavisye edersiniz alırken neye dikkat etmem gereklidir acaba ?
iklime bağlı, eskişehirde klima yakarsanız kışın 1000 liraya kadar elektrik gelebilir. ama sinop çok daha ılıman. etrafınızda kullanan varsa onlara sormak lazım.
biz kullanıyoruz ama tamamen degil, evin salonuna konulan petek 180cm, küçük kaldığından ısıtmada yetersiz kalıyor akşamları 5-6 saat klima ile takviye yapıyoruz bu da 30tl gibi rakam faturaya ekliyor. tabi bu referans alınacak bir değer değil sizin için. çünkü aynı zamanda kaloriferde yanıyor. tamamen klima ile 400-500tl ye kadar yolu var kullanıma bağlı olarak. seneye doğalgaz gelecek ise bir yıl için klima ile idare edebilirsiniz daha sonra yazları kullanırsınız, ama görünürde doğalgaz veya kalorifer sistemi yoksa soba daha ekonomik olacaktır.
evin cephesinden tutun da montalama ve odaların büyüklüğü durumuna kadar bir kaç şeyi daha göz önünde bulundurun. faturaya %30-40 etki eder bu faktörler
Merhaba.Bizde evde klima ile isiniyoruz.Yaklasik 25 m2 oda guneye bakiyor yani gunes aliyor yalitimsiz bina.Izmirde oturuyorum nisbeten iliman bir iklime sahip yalniz ocak ve subat aylarinda geceleri -7 dereceleri gorduk gecen yil.Surekli klima ile isinmayi dusunuyorsaniz kaliteli markalara yonelin tavsiyem toshiba tas 13 skvr ben bunu kullaniyorum.Fatura olarakta en soguk aylarda evin toplam farurasi 250 lira geldi buna 65 lt kazanli elektrikli sofbende dahil surekli calisiyor.
Biz sadece son bahar ve ilk baharda ısıtmak için klima kullanıyoruz, kış aylarında doğalgaz ile ısınıyoruz. Elektrik kullanım bedeline gelince, çok farkediyor havanın dış sıcaklı hele rüzgarlı havalarda daha fazla elektrik yakıyor ( ev çift duvar, arada 3 cm strofor var). Birde sizin evin içerisindeki istenilen derce'de çok fark ediyor. Sonuç 23-25 C yaptımızda 75-100 tl aylık elektrik geliyor. ( klima çalışınca fazladan gelen elektrik)
hocam bende batı karadenizliyim. bu tarafta kışları klima kullanan duymadım. kışın çok maliyetli olacaktır. biraz zahmetine katlanıp soba yakman gerekecek. elekrikli battaniye ile de yatmadan biraz yatagını ısıtırsın.deniz olsada kışın çok da ılıman geçmez
İşyerinde rubenis marka kullanıyoruz bakım falan da hakgetire ilk klima 10 sene dayandi suan ki 9000 Btu inverter memnunuz elektrik ise 150 tl civarı üç beş lamba iki klima bilgisayarlar vs GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ben klimanın 100 tl civarında ( sırf klima tüketimi) razıyım.ama daha fazlası beni kasar.biide mitsubishiler çok pahallı yani 4.600 tl civarında ama diğerleri 2.000 tlye alınıyo acaba öbürleri bu kadar çok mu yakar.
evim Antalyada elektiğe ekstra 100 tl civarı fark ediyordu şuan ise kktc lefkoşadayım lefkoşa antalyaya göre daha güneyde olmasına ragmen kışın rüzgarlı havalarda dış ünite buz tutuyor ve bunun erimesi vakit alabiliyor bu ise (2 senedir burdayım ) yılda en fazla farklı günlerde olabiliyor ve toplamda 1 haftayı geçmiyor ama karadeniz her ne kadar iklim yumuşak olsa dahi eger kar yagıyor ve don oluyor ise kesinlikle klima işe yaramaz bunun yerine pencere altına yerleştirilen konvekta türü ısıtıcılar daha fazla iş görür klima gaz ile çalıştıgı için sürekli defrosta geçiyor ekstra buz çözücü aparatları olanlar var ama onlarda çok pahalı
klimanın kompresörünü arabanın garajına koydurabiirim.evimde üstte zaten o konuda skıntı yokta tek sıkıntım elektrik tüketimi sizin ki ne marka acaba ?
antalyadaki samsung lefkoşadaki yerel bir marka gepower ama bunu aldıgım firma sahibinin belirttiğine göre çinde AUX diye bir firmaya ürettiriyormuş fabrikayı gezdiğimde ise aynı yerde vestel, aux, baymak vb birkac türk markasını görmüstüm diyor eger garaj içerisinde buz tutmuyorsa olabilir marka pek fark etmez rubenis inverterlisi fiyat ve performans olarak fena degil 12lik ortalama 1500 tlye bulabilirsin diye düşünüyorum oda en fazla 3*4 = 12 m kare yeri ısıtır sogutma olarak sinopu fazlasıyla kurtarır ama ısınma baya zorlar gibi elektrik tüketimi kıbrısta gecen sene ortalama 250 tl verdim oda 4 ay burada elektrik biraz pahalı maktu ücret filan olunca hiç kullanmasan bile 100 tl geliyor buradaki vatandaşlar ise tüpgaz ve gazyagı daha ucuz oldugu için bunları kullanıyorlar bende teizlik açısından klimayı tercih ettim bana kalırsa en temizi klima hem yazında kullanma şansın var
ama antalyada 2 sene önce enyüksek ödediğim ücret 150 tl idi zaten her halukarda buzdalabı filan lamba vb elektrikli araç ile 60-70 geliyordu ekstra şuan bile 100 tl fark eder diye düşünüyorum
Ist da hem digalgaz hem klima var evde takviye icin yaptik bizde dogalgaz odayi isitmada yetersiz geliyordu tam isinmak istersek yuksek meblalara razi gelmemiz gerekiyordu o yuzden klimada aldik cok iyi yaptigimizi anladim tabi sizin oranin ikkimi ile filan ne olur bilinmez hocam
Klima kullanacak ve az elektrik yaksın istiyorsanız piyasada 1500-1700 tl olan klimalardan sakın almayın,tabi 4000 tl cok bana göre,2000-2500 tl arası invertörlü olanlar işinizi görür.Klima ısıtmada soğutmaya göre daha fazla yakar,tüketim değerlerine bakabilirsiniz.Mersin taşucunda oturuyorum,yazın cok sıcaklarda mecburen klima aldım,günde 8-10 saat kadar çalıştı,aylık faturaya etkisi sanırım 30-35 tl oldu.