19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

kışın araçta uyumak ?

'Sohbet' forumunda selim6666 tarafından 6 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. selim6666

selim6666 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    selim yalçındağ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    merhaba arkadaşlar ben bir transit alsam içini kaplatsam ve araç içi ısıtma kulansam webasto tarzı ve -30 tulum
    alsam kışları geçirmek mümkün olur mu araçlar hakkında tecrübeli arkadaşlar ne şekil yapılırsa kışın uyumak mümkün hale getirilir bunlar biraz saçma gelebilir bazı arkadaşlara ama benim evim yok biraz birikim yaptığım param var bu şartlar oluşursa kışın araçta kalmak mümkün olurmu olmazsa ne yapmam gerekir araca ?
    cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim .

2. xeonman58

xeonman58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    312
    Ad Soyad:
    Okan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    mantikli bise degil sizin dusundugunuz simdi insanlar barinacak bir eve ihtiyac duyar aracta ihtiyaclarinizi gideremezssiniz yeme icme tuvalet vs birikiminiz varsa bir ev kiralayip iyi kotu geciminizi saglamaniz cok daha mantikli bizim is yerinde tek basina yadayan bir cok arkadasim var.

LG-E460 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duygu bunu beğendi.
  3. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,089
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Webastoyla ısınmak ve araç içinde yasamak ev kiralamaktan daha konforlu olmayacak ve daha ucuza gelmeyecektir sanırım.

MSC ve xeonman58 bunu beğendi.
  4. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Webasto dediğiniz şey nasıl çalışıyor? Enerjisini nerden alıyor? Çalışma prensibi nasıl?

Öncelikle aracın içine ses ve ısı izalasyonu yaptırmak lazım. Bunun için karavan üretiminde kullanılan malzemelerden kullanmak mümkündür. Bu ısı ve ses izalasyon malzemesi bayaa kalın olmakla beraber biraz masraflı olabilir. Ayrıca duş ve wc ihtiyaçları için bir banyo bölümü de yapmak lazım. Bunun için de temiz su ve atık su tankı olması lazım.. Kısacası sizin kaba taslak bir karavan yapmanız gerekiyor..

Burda tek sorun kışın ısınma problemi.. Webasto dediğiniz motorun çalışmasıyla veya akü ile çalışıyorsa bunun elbet biraz maliyeti olacak. Kalacağınız yer de çok önemli.. Çünkü 4 tarafı açık bir yerde soğuğu daha çok hissederken, 2 bina arası veya köşe kenarda park ettiğiniz zaman soğuğu ve rüzgarı daha az hissetmiş olursunuz.

Kamp için kullanılan uyku tulumları işe yarar.. içinize 2 kat içlik giyersiniz, battaniye ve uyku tulumu ile araç içerisinde yaşanılabilir. Dağcılık sporu yapan insanlar zor şartlarda yaşayabiliyor, minibüs içinde yaşamak (izalasyon yapıldığı sürece) zor olmasa gerek.. Saçma gelebilir ama evi zemin katta olan tanıdık komşu - arkadaş veya müstakil evi olan bi yakınınız varsa, evin önüne park edip, ordan 20-30 mt kalın bi elektrik kablosu çekip, aylık belli bir meblaj ödeme koşulu ile elektrik parasını paylaşabilirsiniz.. Misal Fatura 250 TL geldi, 100 lirasını siz verebilirsiniz.. Yani elektrikli soba ile ısınabilirsiniz. Tekli ufak ısıtıcı bile işinizi fazlasıyla görür.. Ya da biraz kırsal bi kesime gidip, ufak bi soba alıp, bacayı dışarı verip soba ile de ısınabilirsiniz..

AMA EN MANTIKLISI: Şu an ne iş yaptığınızı bilmiyorum ama hem yemek, hem kalacak yer veren bir işte çalışmak daha iyi olabilir.. Ya da ortak 3-5 ev arkadaşı bulunur.. 1500 lira kirayı 5 kişi 300 liradan paylaşırsınız. Ne iş yaptığınız ve ne kadar maaş aldığınız önemli bu noktada

5. xeonman58

xeonman58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    312
    Ad Soyad:
    Okan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Evet koray gerekenkeri soylemisin.

LG-E460 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. selim6666

selim6666 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    selim yalçındağ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşlar ben seyyar tezgah açıyorum iş olarak bir evde tutsam aracın içindede kalsam sonum yaşlılık ve belkide çalışamayacam her iki durumdada aynı sizler benim yerimde olsanız empati yapın ne yapardınız kira devamlı gelir çalışsanda çalışmasanda ama kış 4 ay bunu geçirmenin yolunu bulabilirsem araç içinde daha hesaplı ayrıca araç senelik vergisi dışında ne masrafı olacak zaten gezecek değilim aracı 2.el alacam çoğunluğu 2.el malzemeler olacak bilmiyorum çaresizlik işte benimkisi ama şunu biliyorum ki evkiranızı ödemedimi gene o soğuk kışın ortasındasınız
    birileriyle birlikte yaşamak ev tutmak kolaydeğil insan kardeşinebile tahamul edmiyor bunları yazanlar gerçeklerle kendilerini ayırmasınlar ben fantazi peşinde değilim sokaklarda yaşadım insanlara güvenin azaldığı bu dönemde kimseyle ev tutmam güvenli değil genede yazdıklarınız için teşekkür ederim

Çaloğlu, xeonman58 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. sleyman_20

sleyman_20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    96
    Ad Soyad:
    Süleyman
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    durumunuzu açıklamışsınız anlayabiliyorum, sokakta kalacağınıza kendi arabanızda kalmak en mantıklısı.ben sadece gece uyumak için arabada olurum onun dışında kahvede orada burada takılırım diyorsan webostaya falan gerek yok al bir starex h100 tipi araç.gece yatmadan yarım saat araç çalıştımı içerisi fırım gibi olur.sonra çeker battaniye yorganı uyursun.gece yine soğuktan uyanırsan 20-30 dk aracı çalıştırırsın.tabi ne olur olmaz temel ihtiyyaçlarını karşılayabimen için arabanı bir petrole parketmen veya bir cami yakına koyman iyi olur.yok ben karavan tipi birşey yaparım içinde uzun vakit geçiririm diyorsan al bir tane ducato veya boxer.içini istediğin gibi döşe webosta taktır tv koy.hem bu araçların parçasıda ucuz hemde oldukça büyük işini yeterince görür

A.L.P.E.R ve selim6666 bunu beğendi.
  8. A.L.P.E.R

A.L.P.E.R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    374
    Ad Soyad:
    Alper ERDOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Rabbim kimseyi çaresiz sahipsiz bırakmasın böyle olmaz dersiniz ama başa geçince herşey yapılır
    Bu durumda webesto en uygunu maliyetide az olur haftada 5 lt mazot yakıyor diğer ihtiyaçlarıda hamamdan vs. giderirsin. webestolu bir araç bul işini görür.

ESEN38 ve selim6666 bunu beğendi.
  9. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,120
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Bu devirde bir veya bir kaç arkadaşla beraber yaşamak her zaman bekar evinde sorunlara yol açar gençlik ve öğrencilik yıllarımda sayısız örneklerini yaşadım insan bir yuva kurunca gerçek hayata kavuşuyor , sizin tezgahta kazandığınız şahsi ev tutmaya yetmeyip , beraber ev paylaşmayada yanaşmamanız normal burada çözümü şahsen bulma yoluna girmişsiniz , küçük bir tavsiyem eğer içanadolu gibi karasal soğuk yerlerdeyseniz , güneye sıcak iklimlere gelip iş yürütmeyi deneyiniz yakın zamanda bir vatandaşa rastladım adam Konya/ Ereğliden Mersine gelmiş kışı geçirip baharda döneceğim diyor buralarda yeme içme ve ısınma sorununu halletmek biraz daha ucuz olabilir , Mersin ,Adana , İskenderun yada Antalya gibi yerlerde kışı iki çubuk kuartz soba ile çıkaranlar var bir kapalı araçta iki battaniye ile yatanlar oluyor , sizin edineceğimiz aracı park edeceğiniz şehir güneyde olursa sorun olmaz diyorum işiniz rast gele.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

Duygu ve selim6666 bunu beğendi.
  10. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Yıllarca Dağcılık yapmış biri olarak sorunuza cavap vereyim:Madem çok mecbursunuz,,,,,,,,,,,,,İstanbulda yaşadığınızı göz önüne alarak şöyle mümkün..(kışın aşırı soğuk geçen,,Doğu illeri için ne yaparsanız yapın,,mümkün değildir.. )
    Aracınızın içini yalıtım yaparak kaplarsanız...-30 tulumunuzu çok iyi marka alırsanız,,Termal içlik kullanırsanız,,Webosta kullanarak aracınız bir mikar ısıtabilirseniz .Kalabilirsiniz.Fakat evdeki yatak konforunu beklemeyin,,,
    https://www.facebook.com/photo.php?...10954106.97953.100001792428252&type=3&theater

Son düzenleme: 6 Aralık 2015
    selim6666 bunu beğendi.
  11. PolisÖzelHarekat

PolisÖzelHarekat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    134
    Ad Soyad:
    Batuhan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    30-HAKKARİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Dagda cok yatip kalkmis -20 -30 derecelerde 4-5 km yuruyerek intikal yapmis biri olarak termal iclik ve tulum kullanmalisin. Ayaklara ozellikle dikkat et usume ayaktan baslar ve butun vucudu sarar

selim6666 bunu beğendi.
  12. selim6666

selim6666 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    selim yalçındağ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    cevaplarınız gayet aydınlatıcı zaman ayırıp yazan arkadaşlara teşekkür ederim tavsiyelerinizi değerlendirecem umarım araçta yaşamak yada yaşamamak arasında yanlış karar vermem..

13. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hiç sanıldığı kadar kolay birşey değil bunun tuvaleti var banyosu var diğer ihtiyaçları var arabada yaşasam ben resmen amele olurum

14. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Güney illerine gidip bu gece arabada kalma işini orada yapmak daha iyi gibi, İzmir de olabilir oralar kışın bile çok soğuk olmuyor, oralarda seyyar tezgah işi yürümezmi acaba?

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Allah yardımcınız olsun, kimse mecbur olmadıkça bu yola başvurmaz vardır bir bildiğiniz. Benim asıl merak ettiğim bugün kayıt olmuşsunuz ve ilk mesajınız bu konuda olmuş, muhtemelen yazmışsınızdır yine de sormak isterim bu konuyu kamp/dağcılık vb. konunu forumlara yazdınız mı? cevap alamadınız mı? Daha doğrusu Hyundai forumuna sizi iten neydi?
    Son olarak, İstanbul çok soğuk bir memleket değil bahsi geçen tulum ile arabanın içinde yatılabilir ama sorun bu işin uzun sürecek olması, bu konuda aracınızı kapalı otoparklarda bulundurbilirseniz webastoya bile gerek kalmayabilir.

16. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    allah yardımcınız olsun

araçta kalmanın en onemli detayı sanırım izolasyon ve kendiniz için kullanıcağınız ekipman olur, bu iş için bütçeniz nedir bilmiyorum ama çok uygun fiyatlı düşük model karavanlara bakabilirsiniz karavan dediğim full ekipman değil ama

atıyorum j9 ,ducatodan çevirme veya yer ayarlayabilirseniz direk çekme karavanda uyguna bulunabilir

17. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Alıntı,,,,,,,,,,,,Allah yardımcınız olsun, kimse mecbur olmadıkça bu yola başvurmaz vardır bir bildiğiniz. Benim asıl merak ettiğim bugün kayıt olmuşsunuz ve ilk mesajınız bu konuda olmuş, muhtemelen yazmışsınızdır yine de sormak isterim bu konuyu kamp/dağcılık vb. konunu forumlara yazdınız mı? cevap alamadınız mı?,,,,,,,,,,

Yıllarca dağcılık yapmakta ve doğa sporları ile ilgili ''''''' http://www.gezenbilir.com/ '''''''''' sayfasında yöneticilik yapan bir kişi olarak arkadaş soruyu en doğru yere sormuş diyebilirim.Zira dağcılık ve kampçılıkla ilgilenen kişiler,, kışın uzun bir süre kalmayı bırakın 1 güne bile olur vermezler,,
    4 veya 5 mevsim tabir edilen ( baktığınızda kumaş gibi görülen) çadırlar dışarıdaki ısının 5 ila 7 derece üzerinde ısı tutarken,,,bir araç,, dışarıdaki ısı neyse araç içindeki ısıda odur,bu şartlarda bile araç içindeki kaldığınız ısıl değeri yüksek uyku tulumu nun bir faydası olmayacaktır.
    arkadaş için yukarıda kalabileceği şartları belirttim,ama çok zor, sorun yatarken konfor ile birlikte bunun hijyen şartları nı yerine getirmekte önemli (kişisel temizlik).

selim6666 bunu beğendi.
  18. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    evde masrafları paylaşan, yani ev arkadaşı bularak masrafları bölen ve bu şekilde yaşayan milyonlarca insan var ülkemizde, ben de öğrenciyken çok kaldım. çok hesap yaptığım oldu, çok rahatsız olduğum insanlarla birlikte kaldığım oldu, birileriyle aynı evi paylaşmak kolay değil ama kışın arabada yatıp kalkmak daha zor, istediğiniz yalıtımı yapın, 1 hafta sonra birçok sorununuz olur, ayrıca daha ucuza geleceği bile şüpheli. su yok, wc yok, duş yok, vb.

19. selim6666

selim6666 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    selim yalçındağ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşlar saolun da bu banyo ve tuvalete ne takılıyor insanlar anlamıyorum bence enkolay tuvalet ve banyo banyo hamam,tuvalet camii,24saat banyo ve tuvalet yapmıyoruz en önemlisi arkadaşlarında dediği gibi ısınma sorunu onu aşamadınmı kalınmaz demek olur.

hiç sanıldığı kadar kolay birşey değil bunun tuvaleti var banyosu var diğer ihtiyaçları var arabada yaşasam ben resmen amele olurum demişsin be yahu bizde bunu mazoşist olduğumuz için istemiyoruz heralde senin 1 gün kalamayacağın şartlarda aylarca kalan insanlar var ben sadece bunu yazan arkadaşa söylüyorum senin o şartlarda amele olman seni bağlar

benim arkadaşların dediğinden çıkardığım şu araçta kışı geçirmek mantıklıdeğil herkese teşekkür ederim

Son düzenleme: 7 Aralık 2015
  20. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Dünyanın binbir türlü hali var diye boşa dememiş büyüklerimiz. Öncelikle Allah kolaylık versin, http://www.gezenbilir.com/kategori/karavan-dunyasi.27/ linkinde karavanlarla ilgili bolca bilgi ve fotolu paylaşım var. İsterseniz inceleyin fazlasıyla işinize yarayacaktır.

madmax5901 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş