Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kış Lastiği

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda privatearies tarafından 25 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. privatearies

privatearies Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar kış lastiği almayı düşünüyorum. Hangi markayı öneriyorsunuz. Michelin Alphin3 için Bildiğiniz ucuz bir yer var mı ? Birde bir arkadaş daha geniş bir lastik almamı önerdi aracın yere daha sağlam tutması için siz ne dersiniz. Başka nerelere dikkat etmem gerekiyor. Verdiğiniz fikirler için şimdiden Teşekkürler...
    Düzenleyen : privatearies

2. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    michelin alpin 3 kış kullandım.kafadan bi 5-6 kış daha kullanılır.çok sağlam eskimeyen ve kardaki performansı oldkça iyi bi lastik.ebat olarak şunu söliyebilirim.tabanı ince tutmanızı öneriyorum.

3. privatearies

privatearies Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o zaman orjinal ebatlarını hiç bozmayayım yani

4. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    orjinal ebatı 175 ise oke ama 185 ise kar lastiğini 175 olarak alın

5. privatearies

privatearies Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Enteresan geldi sende daralt diyosun yani orjinal ebat 185 (Bu arada 185 darlık genişlikle ilgili idi değilmi)

6. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    taban ebatı işte.nekadar ince olursa karda okadar güven sağlar

7. Misafir

Misafir Guest

Kusura bakma'da o arkadaşın halt etmiş, otomobil konusunda bütün bildiklerini unutup yeniden öğrenmeye başlasın.....öyle bir şey yok

8. privatearies

privatearies Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Abi ben orjinal ebatı korumaktan yanayım ama sen ne diyosun 185 geniş mi kalır. kış lastiği için.

9. privatearies

privatearies Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kış lastiği dar mı olmalı konusu benim için gerçekten çok yeni bir konu. Geniş olması benim içinde daha mantıklı gibi gelmişti hani kar ayakkabıları daha geniş olurya mesela.

10. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tabanınız nekadar kalın olursa yolda tutunma,fren anında kayma ve patinaj daha çok olur sebebi ise kalın olduğundan zeminle daha fazla temas etmesidir.ince kar lastiklerinde aracın ağırlığını daha az noktada yere vereceğinden daha az temas sağlanır.kısacası kar lastiği nekadar ince olursa kayma frenleme ve patinaj durumlarını en aza indirilmiş olur.ayrıca lastiklerinizin havasını kış ayında biraz daha fazlalaştırın.umarım neden ince kar lastiği dediğimizi anlamışsınızdır.

11. privatearies

privatearies Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Biraz sesli düşünürsek (pardon yazılı düşürsek :)) Temas yüzeyi azaldıkça temas eden yüzeyin üzerine düşen yük artar dolayısıylayolda kar var ise bunu yararak yola temas etmesi kolaylaşır. Yola temas edebilmesiaracın hakimiyetini ve fren yapılabilmesini kolaylaştırır.

Ama başka bir açıdan bakıldığında da dar lastik kullanmaktan dolayı gerek ıslak gerek buzlu zeminde yola temas yüzeyinin azalması nedeniyle sürtünme azalır. Sürtünmenin azalması (Yani fren esnasında meydana gelen sürtünme kuvvetinin azalması ) fren mesafesini arttırır. Özellikle kuru yol olarakta baktığımızda ince lastik fren mesafesini uzatır gibi geliyor. Araçların kalitesi arttıkça lastikleri de kalınlaşıyo sanki o da kafamı kurcalıyan başka bi mesele.

12. Misafir

Misafir Guest

Yani "lastiklerin geniş olursa kara batmam"mı diyorsun.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif, kar ayakkabısı dediğin şu çapraz örgülü bildiğimizhedik yani...niye batmıyorsun çünkü seninayağının tabanını genişleterek ağırlığını geniş bir alana yayıp cm2'ye düşen ağırlığını azaltıyor ve kar'ın cm2'sine yapılan basınç düştüğü içinbatmanı en aza indirgiyor, peki yürümeni kolaylaştırıyor'mu yoksa aksine zorlaştırıyor'mu, önce bunun cevabını bi düşün bakalım, şimdi gelelim otomobile, amacın nedir, ilerlemek, yukardaki hedik örneğini arabana uyguladığın zaman yani orjinali 185 olan lastik yerine kara batmasın diye 305 lastik takarsanarabanın yürümesini kolaylaştırırmısın zorlaştırırmısın, ikinci olarak bunu düşün, şimdide gelelim gerçeğe, aracın ilerlemesi için lastiklerin yere tutunması gerekir, tutunmayı sağlayanda lastiklerin yere basma kuvvetidir, eğer lastikler yere tutunmazsa araç ilerlemez, lastiklerin yere basma kuvveti nereden gelir aracın ağırlığından, eline bir kibrit kutusu al,üstüne 100gr'lık bir ağırlık koyupelinle itmeye çalış, daha sonra100Gr yerine 250gr'lık bir ağırlık koyuptekrar itmeyi dene, bir öncekine göre daha zor iteceksin, niye çünkü üstten gelen baskıyı arttırdın ve kibrit kutusu yere daha sağlam bastı, peki üstteki ağırlığın sabit kaldığını düşünelim, kutunun yere daha sağlam basmasını nasıl sağlıyabiliriz, kutunun yere basan yüzeyini küçülterek, normal yüzeyde cm2 başına düşen ağırlık 10 gramsa yüzey azaldığı zaman cm2'ye düşen ağırlık artacaktır, mesela

100gr ağırlıkla 100cm2'de cm2 başına 1gr iken bu yüzeyi 50cm2 düşürdüğünde cm2 başına düşen ağırlık 2gr olacak ve yere basma kuvveti artacaktır, yani otomobilcilik deyimiyle yere tutuşu artacaktır, işte bu örnekte görüldüğü gibi yere basan lastik yüzeyini ne kadar düşürürsen yol tutuşunda o kadar artacak ve araç daha rahat ilerleyecektir....umarım anlatabilmişimdir...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Aşağıda'ki resimde yarış esnasında çekilmiş bir otomobil var, bak bakalım lastiklerine....

Düzenleyen : Coşkun Uçar

13. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Marka olarak boş yere kış lastiğine o kadar para bağlamanı istemem.sonuçta 1-2 ay kullanacaksın.zaten mıchelınlerde parasına göre çok kaliteli bir lastik değil.sebebide çoğunun polonya v.s ülkelerde üretildiğinden dolayı çok çabuk dökülmesi.ebat olarakta aynı orjinal ebat kullanabilirsin.adres verebilirim istersen

14. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    coşkun abi aracın arka lastiğine baktığım zaman 225 i görüyorum :)

15. Misafir

Misafir Guest

315'dir o sen yanlış görmüşsün....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifBi'de buna bak, gerçek kar lastiği...

Düzenleyen : Coşkun Uçar

16. Misafir

Misafir Guest

17. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    abi tabanın inceliği çekişi artırır bunu biliyorum . ama görüntüsünü hiç sevmiyorum jipte 215/70/15 var sıpa gibi duruyor araç :)

18. Misafir

Misafir Guest

Zuahahahahahhhahahaha......

19. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aracı yeni aldık zaten biliyorsun eski sahibi bize satmadan 2 hafta önce takmış zaten sıfır lastikler daha kıyamıyorum değiştirmeye . orjinal ebadı bile 235/70/15 :) seneye bf-goodrich 265/75/15 mt-r düşünüyorum bide ofsetli jant

20. Misafir

Misafir Guest

Arabayı 1.5 santim düşürmüş işte da ne istiyon....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif, 265/75/15 çok yükseltir arabayı neredeyse 4 - 5 cm, devrilme riski artar...

Bu Sayfayı Paylaş