Arkadaşlar kış lastiklerimi Cumartesi takdırdım ve takarlarken Jantın birini lastiği söktükleri makinanın üst çenesi diyeceğim kısmı tarafından çizdiler. Fotosunu koyacağım yakında, aşırı takıntılı olduğumdan hemen jantı ESKİŞEHİR deki Auto King ve Oto Zenite gösterdim ve bana bizim Jantların üstlerinin vernik kaplı olduğunu ve yapılamayacağını söylediler.Bende birşey diyemedim ve kendim scotch brite ile temizleye bildiğim kadar temizleyip bıraktım onunda fotolarını koyacağım en yakın zamanda.Şimdi geleyim size soracaklarıma. 1-Bu olayın bir daha başıma gelmemesi için yani lastik değişimi sırasında yapa bileceğim birşey var mı? (Aklıma 3mm kalınlığında Jant ebatlerında bir kauçuk kesip lastik sökülürken jantın üzerine koymak geldi ama?) 2-Yada bu jantların üzerinden lastik basınç sensörlerini söktürüp kışın basınç alarm yanacak yazlıklarada yeni jant alıp sensörleri ona taktırmak geliyor ki 800-900tl arasına mal olacak bana.. Ondada 16" jantın ofset değerleri ve bijon aralığını bilmem lazım tabi. Yanlış bilmiyorsam benimki 195*55*16 4*100 bijon 6j*16 jant genişliği. Sizin aracınızda uygulamalarınız nasıl acaba?
Ben yazlık ve kışlık olarak iki takım jant ve lastik aldım , kendim değiştiriyorum ve sizin bahsetiğiniz sorunu artık yaşamıyorum
kış lastiği kullanırken eğer yazlık lastikler çelik jantlı ise onları öylece bırakıp bir set komple teneke jant alıp kışlıkları teneke jantlar ile kullanmak en risksiz ve güzel olan yöntemdir bence. Teneke jant için üreticinin önerdiği orjinal baz versiyon jantlar kullanılabilir.
İkinci bir takım jant aldık diyelim bu seferde balans yaptırmak için yine gideceğiz, şimdi balansa gerek yok diyeceksiniz ama oluyor zamanla bozuluyor, ben lastik değişimini bile yetkili serviste yaptırıyorum her seferinde rot ayarı da yapıyorlar cok daha iyi oluyor. Ayrıca teneke jant işine gelince sağolsun hyundai stepneye bile alaşımlı jant koymuşken kışın teneke jant ile dolaşmak yakışmaz
Bende kışlıkları taktım 1-2 hafta önce şimdilerde orjinal çıkma 17 jantlara bakıyorum yaz lastikleri için. Babam ve abim 2 takım jant kullanıyorlar yazlık ve kışlık olarak gayet memnunlar. D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hocam bende kış lastiklerini değiştirmek istiyorum bu çizmeyi hangi firma yaptı. önerine göre oraya gitmicem
Benim zaten orjinaler alışımlı jant ve onlara kışlık lastik taktırdım, yazlıklara'da 17" jant aldım. Tenke jant pek sarmıyor. Değişimi lastikçide de yapabilirsin balans ayarı vs. ama benim çift jant takımı alma nedeni, yaz kış lastikler tek jant takımın var ise sürekli lastik sökme takma işi oluyor. bu durumda hem lastik ipranıyor hemde jant çiziliyor.