Arkadaşlar iyi günler. Bende Hyundai i20 1.2 d-cvvt jump benzinli var. Kışlık lastik alacağım. Aracın yazlık lastiği bildiğim kadarıyla 185/60 R15. Şimdi kışı 185/60 R14 alsam yani 14 lük janttan bir sorun yaşar mıyım? Tavsiyeleriniz nelerdir? (YER Erzurum bu arada)
Bildiğim kadarıyla yanak veya taban farklı olabilir.fakat jant ölçüsü neyse lastik ölçüsünde aynı olacak.
Taban ve yanak ölçüsü farketmez.Ama jant çapı 15 ise lastik çapıda 15 olmalı.Yani 15 janta 14 lastik olmaz.Siz çıkma 14 jant lbulun kışlık lastikleri ona takın yada kışlık lastikleri 15 alın. 15 inç cinsinden jantın çapıdır.
4 lastikte yazlıkta 15 inç iken kışlıkta 4ünüde 14 inç yapsam bir sorun olurmu diye değiştireyim soruyu
185*60/15 yerine 185*65/15 takabilirsiniz.Araç yerden hafif yükselir ama aracın km göstergesi ile reel hızı farklı olur.Ama jant ölçüsünü değiştirmeyecekseniz yanak ölçüsü aynı kalsın bence. Yani yazlık lastikleriniz 185*60/15 ise kışlık lastikleriniz de 185*60/15 olsun.Hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.
Yeni i 20 araç aldım. servis lastikleri de kendilerinde değiştimemi tavsiye etti. Lastik değişimine servise gitmeye gerek var mı? Garanti de sorun çıkar mı?
Selamlar hayırlı olsun oncelikle. Yakin tarihte yeni i20 aracimin lastik yarıldı. Servis 350 lira fiyat verdi. Dışardan 260 liraya değiştirdim. 400 TL fazla odersin dort lastikte. Garantide sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.
tamam. teşekkürler. lastiklerin içinde basınç sensörleri varmış. lastikçiye hatırlatırsak dikkat eder heralde...
Evet sensore dikkat ederler ama mutlaka hatirlatin değişimde. kirilirsa yenisi pahalı dedi servis bana ama ücret söylemedi bilgilerinize
eren bey bir de kaput korumayı sorayım. Yaptırmak gerekli mi? yaptırırsak ilerde sorun çıkarır mı. Kalkma, ton değişimi gibi. Servis 500 Tl istedi. serviste yaptırmayı düşünmüyorum.
Yeni i 20 ler seramik kaplamalı çıkıyor diye biliyorum ustunemi yapılır benim bu konuda fazla bilgim yok diğer arkadaşların yorumlarını bekleyelim