Tamam, 7 derecenin altında takmak lazım ama sıcaklık hangi seviyelere gelene kadar olumsuz bir etkisi olmaz? Neden soruyorum, ben kışı soğuk ve karlı geçiren bir şehirde kış lastiği aldım, yollarda tehlike olmasın diye o lastiklerle İzmir'e geldim. Diğer lastikler orada kaldı. Hangi sıcaklık seviyelerine kadar içim rahat kullanabilirim bu kış lastiklerini? Lastikler de Petlas bu arada, Petlas SNOW MASTER W601
kış lastiği kış aylarında kullanılacağına göre mart ayında baharın ilk günlerinden itibaren sökülür diye biliyorum.
biz şirket araçlarını mart nisan gibi söktürüyoruz, daha çok yaşadığınız yerin iklimiyle alakalı; fakat dediğiniz gibi belli bir dereceyi baz alarak yapılmıyor bildiğim kadarıyla
Kış lastikleri için uygulama tarihleri , 1 Aralık - 1 Nisandır , Ulaştırma Bakanlığı bu başlangıç ve bitiş tarihlerini 1 ay daha erkene ve bir ay daha ileri almaya yetkilidir. havalar nomale döndü , hava lodos oldu don tehlikesi ortadan kalktı diye bu tarihler arasında lastiği çıkarmak bence akıl karı olmaz , bu tarihler arasında yazdan kalma günler olabilir ama bu uygulamanın gerekliliğini ortadan kaldırmaz , yurdumuzda extrem hava şartları her zaman mümkün.
Bulunduğum il de sıcaklık yılda en fazla 15 gün eksi ye düşmesine rağmen Zonguldak ili bu uygulamada adı geçiyor.Bende mecburen kış lastiği aldım.Kış lastiklerinin yakıt yönünden fazla yakacağını söylemişlerdi ama 90,95 tl ortalama yaktığım yerde 130 tl benzin yakınca şaşrıdım.Bu kadar farklı yakması normalmi yoksa benim araçtamı bir sıkıntı var ?