İyi günler aracım 99 model Hyundai Accent yumurta kasa. 1.3 karbüratörlü. Lastiklerim yıprandı. Yeni lastik alacağım fakat çevremdekiler Ankara'da artık kış olmuyor kış lastiği alma önerisinde bulundular. Bu hafta lastiği alacağım sizce kış lastiği mi almalıyım iyi bir yaz lastiği mi almalıyım Ankara şartlarında. Genellikle şehir içi kullanıyorum şehir dışında çıkmıyorum.
Valla herkes 4 mevsim lastik olmaz diyor ama ben kullaniyorum memnunum goodyear eagle lastikcilerle ugrasmiyorum))
Ona bakarsan hiçbir yerde kış olmuyor ama bir kez işe yarasa hayat kurtarır derecede bence mevsime uygun lastik. Ben yazın da kışında gereken lastik neyse olu kullanıyorum.
Hocam özellikle kar kışın en etkili olduğu yer şehir içleridir. Lastik alacaksanız Ankara gibi bir yerde kış lastiği alın , mevsimin ne göstereceğini kimse önceden ( meteoroloji kısmen ) bilemez. Ülkemizde kırmızı kirazın üzerinde beyaz karın yağdığı geçmişte çok görülmüştür. Diğer yandan kışın çok erken başlaması ve zaman zaman uzun süre ekside kalmamız mümkün.
En kötü 4 mevsim almalisiniz. Imkaniniz el veriyorsa Ankara da kış yaşandığı için yaz kis ayırmak gerekiyor. Geçen sene kış lastiği kullanmayanlar cevre yolunun kapanmasina sebep olmuslardi. Karayollari da araç gorevlendirmeyip tuzlama yapmadigi için yol kapanmisti. Sehir icinde ise, kar lastiği kullananlar gayet rahat arac kullanirken, ozellikle dik rampalarda islak ve yağış yaz lastikli araçların kalmasina sebep olmuştu...
Benim de yaz kış değişimi zoruma gitse de gün gelir aracı kullanmak zorunda kalırsınız ve hava şartları kötüdür, kış lastiği o zaman kendini belli ediyor. Yıllardır kış lastiği kullanırım, az çok günü kurtardırdı ama birini unutmak mümkün değil.