slm arkadaşlar benim bi sorum olacak.1.4 2010 model getz kullanıcısıyım havalar soğuk bildiğiniz gibi.şimdi soğuk havalarda motoru ısıtmak gerekiyor.aracın yola çıkmaya hazır olduğunu nasıl anlayabiliriz.yada ne kadar süre beklemeliyiz.
Benzinli araçta böyle birşeye gerek yok, çalıştırıp 10 saniye sonra da hemen de yola çıkabilirsiniz, ısınana kadar zorlmazsanız faydalı olur. Olduğu yerde ısınmasını beklerseniz boşuna yakıt tüketimi olur.
2000-2500'de olmaz, dizel olsa neyse de benzinli hele de soğukken o devirde zorlanır. 3000 civarı arası değiştirmek daha uygundur bana göre.
gürültü derken yağın soğukluğundan kaynaklanıyo galiba ilk marşta 2000 devir alıp sonra 1000 devirde sabitliyo.ama çalıştırıp hemen yürürsem hem boğulma tıkanma gibi bişey oluyo hemde motordan çok ses geliyo.(araç lpg li bu arada) Düzenleyen : alicann
LPG'nin enjektörlerinin sesi de olabilir bu. Boğulma mevzusu ise ilk benzinle çalışıp gaza geçme durumundan da kaynaklı olabilir.
anladım fakat ben emniyetli olsun diye aracım lpg ye geçene kadar bekliyorum.hararet göstergesi olmadğı için motor sıcaklığını tahmin etmek güç bende böyle bi çözüm buldum kendi çapımda fakat eğer bi sıkıntı olmaycaksa lpgye geçmden hareket ettireyim aracı.sorun olmaz değil mi?