Arkadaşlar Ağrı da öğretmenim....accent era mı (2009 benzinli ) 2 haftada bir kullanacam belkideayda bir garajda bulamadım,kışın araba donar mı ? ne yapmam gerekiyor. bu arada kış lastikleri 4 adet almayı düşünüyorum LASSA 185/65/14 T sine 95 tl fiyat istediler. Sizce LASSA ve fiyatı uygun mu? Düzenleyen : tuncay2
3 yıl Ağrı Patnos'da kalmış biri olarak benzinli era alman doğru tercih.dizel eranın o soğuklarda çalışacağına inanmıyorum.Benzinli araç için kaygılanacak hiçbir şey yok.Yeterki sağlam bir yere park et.İyi günler.
Lassa nın kışp lastikleri hakkında bilgim yok ama normal binek araçlar için olanları şahıs için özel kullanan kişiler için tavsiye etmem... Opel arabamızın kullanım kitağçığında ağır soğuk iklim şartlarında depodaki yakıta gaz yağı koyulmasını öneriyordu. Depodaki yakıtı yarıdan aşağı düşürmemenizi tavsiye ederim. Cam silecek suyunu + motor soğutma sistemindeki antifrizi kontrol etmenizi öneririm kış başlamadan önce....
İki hafta uzun bir süre..... 1 - Kesinlikle el frenini çekili bırakmayın. 2 - Silecekleri kaldırın ve kalkık durmasını sağlayın. 3 - Cam silecek suyunu tamamenboşaltın 4 - Mümkünse aküyü söküp evde muhafaza edin. 5 - Kapı yada cam gibi parçaları açmak için zorlamayın,fitillerzarar görür Lastik olarak'da Petlas'ın kış lastiğini de kullanabilirsiniz...
abi petlas mı dedın yerlı malı yurdun malı dıyon ama ben 5 yıl önce kamyona aldırmıstım yerlı malı dıye mahcup oldum sen denedın mı taksıde?
teşekkür ederim akünün çalışmadıkça boşaldığını biliyorum sökmek pek mümkün değil cam sileceklerine de donmayan sular var mış +antifiriz Düzenleyen : tuncay2
antifirizli, basitçe alkollü -40 dereceye dayanıklı cam suları var koyabilirsin..su eklemeden.. 2 haftada bir bineceksen..çok da pahalı kış lastiği almana gerek yok..ama iyisi olsun dersen kesinlikle goodyear ultragrip7+ tercih etmelisin.. gelelim en önemli konuya..era nı ne zaman aldın bu ilk kışı mı..evetse fabrika çıkışı çok iyi olmayabilir..antifirizi ölçtür..eğer -23, -25 derece falan çıkarsa..2 hafta çalışmayacak araba için risktir bu değer ağrıda...2 litre boşalttırıp iki litre sadece antifiriz koydurursan koruma -35 in üstüne çıkar buda yeterli olur.. aracına ne zamanlar bineceksin bindiğin zaman..sabah erken olacaksa sabah güneşi alacak şekilde park et Düzenleyen : mdx78
İki hafta uzun bir süre..... 1 - Kesinlikle el frenini çekili bırakmayın. 2 - Silecekleri kaldırın ve kalkık durmasını sağlayın. 3 - Cam silecek suyunu tamamenboşaltın 4 - Mümkünse aküyü söküp evde muhafaza edin. 5 - Kapı yada cam gibi parçaları açmak için zorlamayın,fitillerzarar görür Lastik olarak'da Petlas'ın kış lastiğini de kullanabilirsiniz... [/QUOTE] Çoskun abini dediklerine katılıyorum ama bende birşey duymuştum silecek kollarını kaldırmak sağlıklı olmuyormuş hele sizin gibi soğuk iklimlerde hiç iyi olmaz nedeni silecek kollarını kaldırınca içindeki yaylar gerilir ve uzun sürede öyle kalırsa deformasyon olur kapandıgı zaman cama gerekli baskıyı yapamaz ve camı iyi süpüremez diye duydum bu bilgiyide paşlaşmak istedim akü sökmekte ne kadar doğru bilmem kimileri sokuldüğü zaman beyin kendini sıfırlıyor diye duydum eger böyle bir sorun yoksa bende sökülmesi taraftarıyım kapı lastiklerinede vazalin sürün hem yumuşak kalır hemde kasaya yapışmasını engellersiniz antifiriz olarakta kaliteli bir marka tercih edin olurya zorunlu kullanmak gerektinde kısa yada uzun mesafede lastik taban ebadı düşük olanı tercih edin sonuçta kış için alcagınızdan fazla kullanmıyacaksınız karda kullanmak icap edebilir örnek vermek gerekirse rallilerde bakın kar üzerinde giderken lastikleri motorsiklet lastikleri kadar ince nedenide arabanın agırlıgını tek noktada toplayıp yere olan başıncı kuvvetlendirmekve normalden 1 yada 2 psi fazla hava basınki lastik diş aralıkları açılın ve tutunma daha iyi olsun Düzenleyen : oisguzar
akü sökülünce yarım saat sonra falanbeyin sıfırlanır,teyp ayarlarınız klima ayarlarınız varsa onlarda sıfırlanır,iyi tarafı aracınızda bir hata varsa beyinden onlarda silinir yani gidip bilgisayara bağlatıp sildirmek zorunda kalmazsınız.
arkadaşlar, daha öncede başka yerde belirtmiştim tam yerini hatırlamıyorum.. bir fransız kanalında izlemiştim geçen sene..goodyear ultragrip 7 ler ve continentaller 4 yıldız, michelin alpin, fulda crsytal 3 yıldızlıydı..