Arkadaşlar merhaba, Bende 2008 team abs var var ve mart 2008 de aldım. Aracım 5500 kmde. Martta yıllık bakım için aracı götürmem gerekiyor. Ancak ondan önce kış bakımı yaptırmam gerektiğini soylüyorlar. Ya bu bakımlar maddi yonden beni cok sarsacak gibi geliyor. Kış bakımına götürmesem martta ikisini yaptırsam antifirz bilmem ne onları kendim koysam araca zarar verirmiyim. Birde kış bakımı nekadara mal olur, yıllık bakım ne kadara mal olur, bilgi verirseniz sevinirim.
aracınz zaten yeni fabrika çıkışında zaten antifirizi filan eklenip çıkar bence goturmeye gerek yok...aaracınızın şimdiye kadar hiç yagı değişmediyse yag ve yag filtresini değişmekte fayda var...
Kış bakımı peryodik bir bakım değildir, sadece sizin kış için alacağınız önlemleri kapsar, aracınız yeni olduğu için böyle bir şey söz konusu değil, ancak önlem alma açısından Yusuf'un dediği gibi yağ ve yağ filitresi değiştirmekte fayda var, onuda illa servise gitmenize gerek yok, uygun yağ koymak şartıyla herhangi bir yerde yaptırabilirsiniz.