arkadaslar bende 1.5 crdi 2004 accent var euro dıesel yakıyom ama bana göre çok yakıyor şehir içi 250 şehir dışı 175 yakıyor kırsal mazot yaksam kalın olduğu içn daha azmı yakar acaba içinizde kırsal mazot kullanan varmı
ersin bey bende de 1.5 crdi var ben şehir içi 200 yakıyorum. kesinlikle euro diesel dışında yakıt kullanmanızı önermiyorum. telafisi çok zor problemler açabilir başınıza..
Üstad mesela mazot pahalı diyorsun sana göre kaç para farklı olur sence kırsal mazot ile euro dizelin
litre fiyatları arasında fazla fark yok ama 1 lt kırsalla daha uzun yol gıdıyor denılıyor bılmıyorunm deneyen varmı ben hıç denemedım
fiat albea ve linea'sı olan arkadaslarım kırsal kullanıyor. çok fazla km yapıyolar,herhangi bir sorun yaşamadılar diye biliyorum. benim kişisel tercihim: asla kullanmam,motorin zaten çok temiz bir yakıt değil.kırsal kimbilir nasıldırhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley37.gif
eski araçlar bu yakıtı yakıyordu pek sorun açmıyordu ama yeni dizel teknolojisine sahip araçlarin bazılarında ciddi hasarlar çıkabiliyor bazı arkadaşlarım kamyonlarında kullandı uzun mesafeli yol yaptıgı için sonuç derseniz bi yandan kar zaten araç agır vasitamotoru üflemeye başladımı hopp ikinci elden satışa çıkıyordugelsin yenisi ... ben kendi görüşümü söylemek isterim 1 litre değil 2 litre kar etsem bile kötü yakıtı arabamda kullanmam hem masraf açtımı altından kalkmak güç olurdizel motorlar zor arabalardır kullanımı güzel ama masraf açtımı dert olur .. aracınızın bakımları enjektör ayarları da sorun yok ise size tavsiyem biraz daha az gaz pedalına basmanız .
Eurodizel kullanan araçlardaki enjektörler diğerlerine göre daha hassastır, zarar görürlerse maliyeti yüksek olur...
defalarca konuşuldu bu konu.Aradaki 10 kuruş fark için eurodieselden vazgeçilmez.Ben yılda ortalama 40.000 km yapıyorum aracım şehir içi 40 kuruş yakıyor ama eurodiesel kullanıyorum.Çok kullandığım halde 40 değilde 36-37 kuruş yaksın diye aracı riske atamam.İlerde olabilecek enjektör arızasında servise 10.000 tl ödemek istemem.
arkadaşım skoda octavia da kırsal kullanıyor . euro dizelde 100 km/7litre yakıyor kırsalda 100km/5.8 litre yakıyor. sehir içi sakin kullanımda. ama bende tavsiye etmiyorum diğer arkadaşlar gibi ya enjektörler tıkanırsa
Yorumlarınıza katılıyorum. (kendi aracımda euro kullanıyorum) Fakat 35-40 adet eraşirket araçlarımızın tamamı kırsal motorin kullanıyor araçlarda 250.000 km gelenler var şimdiye kadar enjektör ve pompa sorunu hiç yaşanılmadı(yakıt sistemi ile) önceki yıllar bazı Admira larda 80.000-90.000 km lerde enjektör problemleri yaşanıldıkırsal motorin kullanıldığı halde era larda sorun oluşmadı.. (yakıtlar SHELL..) Düzenleyen : H.SAHİN
2.89 Kırsal ...3.02 Euro.... Aracımda Euro Dizel Kullanın Dememelerine Rağmen Euro Kullanıyorum...Ama Bugünden Sonra Sonhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif 3.02 Oldu Mazot Yetişmiyo Kırsala Dönüyorum...
kayınpederimde getz vardı o kullanıyordu ama setan sayısı düşük olduğu için performansı iyi değildi.enjektörler ne durumda bilemiyorum