Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kimsenin Çözemediği Motor Problemim :/

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda EmreFirat tarafından 22 Haziran 2016 tarihinde açılan konu

1. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar selamlar hayırlı sahurlar , sorunum öncelikle getz'imle ilgili değil scooter'imla ilgili .150cc scooter hava soğutmalı 7 binde aldım bir problem yok 3 ay oldu alalı lakin son 1.5 aydır binesim gelmiyor desem yeridir . Alırken hayalim güzel keyifli trafiksiz bir yaz geçirmekti şimdi yolda kalıcam korkusu oldu .

E5'te gidiyorum 60 km civarı tak motor benzin bitmiş gibi kasıla kasıla duruyor tam durmaya yakın gazı bırakıyorum tekrar açıyorum yavaşca tekleye tekleye gaz yiyor düzeliyor . Sabit giderken sorun yok ama gaz kolunu açınca 1 dkya kalmadan hop yine aynı sorun . Yolun ortasında kalıp kendimi sağa zor atıyorum tehlike yaratıyor .
    Gittim karbüratör aldım , baktım sorun hala devam ediyor . Bujiyi değiştim yine aynı sorun , benzin filtresini değiştim yine gazı açınca benzin bitmiş gibi yapıyor . Manifoldu değiştim çatlak vardı kompresyon oluşturamıyodur motor dedim . Düzelmedi tabi sonra dedim pompa benzin yetiştiremiyor galiba benzin otomatiğini değiştim sorun yine devam ediyor . Çalışması güzel performansıda güzel ama bu sorun kafayı yedirticek ve çoğu aynı marka kullanıcıların yaşadığı sorunmuş .
    Şimdi motora hava geliyor sorun yok , benzin geliyor oda tamam e ateşlemede var kontrol ettim oda tamam ama bu motor bunu neden yapıyor ? Son zamanlar şimdi farklı bir sorun var yani e5e çıkıp bakamadım o boğulma devam ediyormu diye , şehir içi giderken tak diye sanki buji piposunu çekmişim gibi stop ediyor ve buji takılı değilmiş gibi marş boşa basıyor çalışmıyor , 1 saat bekliyorum bastığım gibi çalışması bir oluyor herşey normal hiç sorun yokmuş gibi . .
    Bunu neden yapar bir yardım edin vallahi satılığa çıkardım motoru çin malı almam hayatta .
    geriye statör ve cdi denilen beyin kaldı . Bunlar böyle sorun yaparmı bilmiyorum . Bir arkadaş dedi bendede vardı aynı sorun , benzin hortumları ince yumuşak dedi onları sert kalın hortum ile değiştim düzeldi dedi doğrumudur oluru varmıdır acaba

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Kardeşim geçmiş olsun. Benzin hortumundan olabilir çünkü belli bir zaman sonra sertleşiyor ve daralma oluyor. Diğer konu özellikle aracı çalıştır yani motoru sonra elini buji kablosu üzerinde gezdir bakalım kaçak var mı? Birde aracı karanlık bir ortam da çalıştır özellikle buji aksamına gelen kabloyu gözlemle dışında kaçak var ise kesin görürsün. Çok uzun yıllar motor kullandım çok tamir işini motor ve şanzuman indirme işini kendim yaptım. Bu makinelerin can damarı ateşleme sistemi genelde çok saçma sapan bir sorundan dolayı olmadık iş açar. En çok benim başıma gelen buji kablosu sorunu idi özellikle o adi başlık durmadan bozulur atlama yapardı.

3. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abim merhaba , değerli yorumun için çok teşekkür ederim . Benzin hortumları hepsi çok yumuşak ve çekince kopacak kadar dandik bir malzeme serum hortumu bile daha sağlam gibi . Mondial marka cidden kötü ben deneyim için alırım dedim söküp takmadığım yeri kalmadı . Elimde çoğu malzeme var her iş gelir elimden hemen hemen . Kaliteli bir buji piposu alsam ngk markayı çok tavsiye ediyolar , kablosuyla birlikte değişirsem düzelir mi acaba artık geriye pek birşey kalmadı beyini değiştiricem birde bakalım sonra daha neler olucak

4. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

Kardeşim o markadan bizde de var kardeşim sıfır aldı pek sorun filan çıkmadı belki de sıfır olmasından dolayı o kafayı yerinden sök direk buji kafasına bağla zaten buji tepesinde vida var oraya sıkıca bağla çalıştır kontrol et sağa sola atlama yapmasın öyle dene genelde bu buji kafaları çok dandik okuyor ben zamanında reno 12 lerin buji kablosunu kullanıyor idim plastik kafa olduğu için baya iş yapardı kendi orijinal parçası fazla dayanmaz idi. Dedim şekilde bir dene derim.

5. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Teşekkürler abim yarin sabah deneyeyim bakalim insallah basit olur cok bunaldim valla motordan :)

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    [QUEmreFirat, post:çözülür , member: 26044"]Teşekkürler abiateşle n sabah deneyapar m bakalihortumu lah basit olur cokhortumla valla motordan :)

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/QUOTE]

Büyük olasılık ile çözzülür. Zaten ne saçmalık yapıyor ise ateşme sisteminden yapar. Benzin hortunu

İçinde içi ipli hortımlar

7. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İçi ipli hortumlar var ondan kullan kelepçe ile sık taş gibi olur ya değil ise senin dedin gibi kendi hortumu çok dandik birde kısa zaman içinde taş gibi olur bu arada mesaj peş peşe oldu tablet ile siteye bir şey yazar iken alıntı yapınca cevap kısmı zıplıyor bir şey yazılmıyor kusura bakma böyle oldu cevap.

8. Olimpus37

Olimpus37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    Maykıl daglıs
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Olası bir diğer arıza piston bloğu çatlak veya conta yanmış olabilir.özellikle buji yatağı fazla sıkmadan çatlama yapar. Bu arızalar motor ısınıp güç tüketimi en fazla olduğu anda ortaya çıkar .Yani motoru çok sıkıştırınca. Normal hızlarda ve boşta sorunu anlayamazsınız.

Son düzenleme: 22 Haziran 2016
  9. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Motordan hiç anlamam ama Bir videoda görmüştüm hava ayarı yapıyordu adam yapmazsam gaz açınca stop eder diyordu

Sent from my iPad using Tapatalk

10. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Elektriksel gibi,
    Denemeler bitsin tekrar bakalim

11. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bende konuyu bekledim kardeşim ne yaptı diye. Ama daha cevap gelmedi. Bakalım ne yaptı?

12. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Bugün ateşleme bobinini değiştirdim sorun duzelmedi . Tekrar yolda kaldim sansa calisti eve geldim aracla gidip parcayi verip beyin aldim . Motoru soktum tamamen çalıştırdım ve beyine dokundum stop etti meger beyine giren kablolarin birinin soketi kırılmış. Takiyorum calisiyor cekince stop edip bos mars basiyor . Yeni beyni taktim kirigi onardim suan sorun yok sukur kurtuldum problemden :)

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

<<bülent>>, Çaloğlu ve cenker_baba bunu beğendi.
  13. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hadi geçmiş olsun ama daha önce demiştim çok sıkıntı çıkaran bir marka değil. Bizde hiç sıkıntı çıkarmadı misal. Güzel h
    Günlerde kullansın.

14. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    aniden kısa sürede çok gaz verince mi yapıyor? yoksa azar azar gaz verildiğinde de mi yapıyor? aniden gaz verince yapıyorsa boğuluyordur karbüratörlü motorda bu durum olağan birşey. Motora giden havayı yada yakıtı arttırmak gerekebilir.

15. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    teşekkür ederim abim , basit bir problem ama anlayan yok işte malesef :) daha doğrusu ilgili usta yok , bisiklet tamircileri usta olunca . .
    Abi beyindeki problem kablonun birisi çıkmış soket girmemiş bakıyorum ateşleme var hava benzin geliyor ama yanma yok . Baktım çalıştı motor beyini elime aldım stop etti sorunun ordan olduğunu anladım kabloları inceleyince çözdüm meseleyi :)

16. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kendi işinin ustası olmak kadar güzel bir şey olamaz şimdi ağız tadı ile doğal klimalı bir şekilde sürmeye devam. ;)

17. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kesinlikle abi , zaten motor ustası yok adam gibi anlayan , mondial sayesinde bende usta oldum el atmadığım yeri kalmadı :)

Bu Sayfayı Paylaş