Selamünaleyküm yumurta kasa aracım var kilometre numaratoru yanlış sayıyor yani.bozuk bu neyden kaynaklanır kendim çözebilirmiyim sorunu SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sanayilerde kilometreci denilen ustalar olur ( Mersinde var mesela) onlar arızayı bulur ve rakamları oluşturan numaratörleri düzenlerler , bozuk olanı değiştirebilirler. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Üstteki videoda muhtemel hatalı parçayı gösteriyor. Gerçi kilometre göstergesi hatalı demiştiniz. Bu hız sensörü.
Hız sensöründen gelen veri sayesinde bu ikinci videodaki gibi bir sebeple km sayacı düzgün çalışmayabilir. Alttaki örnek tamiri gözden geçirin. Kolayca bir tamir sayılmaz çünkü bu çarkları bulmak sanırım zordur. https://www.facebook.com/share/v/6yMdkaHjysHRBT1k/?mibextid=w8EBqM
Hocam Yumurta araba , bir sensör falan olabilir mi , kablo ile iletilen sistem daha fazladır. Elektronikten çok , elektromekanik yani. Usta benim 97’ Astranın götürdüğümde km saat kısmını söktü arkadan fişleri çekti, arkasındaki numaratörlerden birisi geç geliyordu , düzenledi tekrar taktı. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet hocam zor bayagi calisiyor benimki ama yanlış çalışıyor SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kendim yapabilir miyim diye sordunuz ya yoksa bildiğim bir sistem değil örnek olsun diye video aradım. Hız sensöründen gelen veriyi bir şekilde km göstergesine dönüşüyor. Benim araç Era km göstergesi elektronik. Tamir edebilecek hiç bir şey yok.
Olabilir abi büyük ihtimalle öyle. Hız göstergesi doğru çalışıyor ama km sayacı yanlış çalışıyor ise sorun gösterge kısmında demektir.