Merhaba arkadaşlar geçen burada bahsetmiştim araç anahtar ile kitleniyor ama kumanda dan kitlenmiyor ışıkları yanıyor aracın sinyal veriyor ama tık yok elle kilitliyorum açarken kumanda ile açıyor sağ ön kapı hariç. elektirikçiye götürmüş babam bugün ön tarafların kilit motorları gitmiş dedi ve baktım kilit motor fiyatlarına orjinali 118 lira tanesi. daha önce duymuştum tofaş kilit motoru oluyor diyorlardı bilen varmı nasıl yaparız ? araç 2006 model 1.3 admire
Tofaş motoru ya da üniversal motor diye geçer. Paket halinde satılır. İçerisinde tel, vida vs.bağlantı parçaları da olur. Fiyatı 15 TL civarı. Eski motoru iptal edip elektrik bağlantısı yeni motora yapılır. Yeni motor kapı sacının kapı kilidini hareket ettiren teline yakın uygun bir yere montajlanır ve motorun uç kısmına takılan tel ile kilidi hareket ettiren tel bir aparatla birbirine bağlanır. Bu yazdıklarım yumurta kasa içindir fakat milenyum kasada da benzerlik göstereceğini zannediyorum.
orijinal olanı alırsın yerine takarsın iş biter, cuk diye oturur. diğer motoru monte etmek için bir takım ustalık hareketleri yapmak gerekir. aparat uydurma motoru yerine uydurma gibi... Sonuçta ikisi de belirli bir strokta ileri ger hareket eden mekanizmalar. sadece şekilleri ve bağlantı yerleri farklı...
Fark olarak fiyat ve kalite farkı vardır. Tofaş motoru fitillerin durumuna göre 1,5-2 senede bozuluyor. Orjinal pahalı olur, @Halil KURT 'un dediği gibi montajı kolay ve uzun ömürlü olur.