Selamlar arkadaşlar 2016 model Kia Rio 1.4 cvvt comfort araç almayı düşünüyorum araba 4 ileri otomatik olduğu için bazı insanlar tavsiye etmiyor ama bütçem de üst modele çıkmama müsade etmiyor 4 ileri otomatik vitesin artı ve eksiler nelerdir, bu arabayı tavsiye eder misiniz?
Bütçeniz bu araç için uygunsa sağda solda söylenenlere bakmayın. Motoru ve şanzımanı sağlam bir araç. Eğer lpg ile kullanacaksanız yakıt derdi de olmaz. Benzinde kullanacaksanız biraz fazla yakabilir. Alternatif olarak aynı bütçe ile 2015 sonrası İ20 bulabiliyorsanız o da olabilir. Sonuçta her iki araç da altyapı olarak birebir aynı.
Uçup kaçmayacaksan al. Zaten, uçup kaçacaksan da çift kavramalı/turbolulara bakacaksın. Turbo olmayan Tork konvertörlü ve Cvt'ler ile uçup kaçamazsın. Ali beyin dediği gibi de lpg ile yakıt sorun olmaz. Ben 2015 i20'yi benzinli kullanıyorum. 7.5/100km yakıyor. Birde lpg ile uğraşamam. Başka arkadaşlar 9-10 litre falan yakıyor diyor. Nasıl oluyor bilmiyorum. Kışın çok soğuklarda 2-3 km gibi kısa mesafeye gittiğim için benim de 9-9.5 litrelere çıkıyor. İşyerim eve çok yakın. Ama ilkbahar, sonbahar ve Yaz'da dediğim gibi yakıyor.
Kışın zengin karışımda uzun süre çalıştığından 9'lu seviyelerde olması gayet normal. Uzun mesafe gitseniz yaza göre biaz daha düşecektir