Selamünaleyküm 1.4 era benzin/LPG. Aracımda Seyirhalindeyken kesiklik yapıyor özellikle lpgde benzinde belli belirsiz.degisen parçalar buji, buji kablosu,bobin,bunlar degisti sorun dewam ediyor. 3 ay önce conta ve subop yapildi yapıldıktan sonra bu kesiklik sorunu başladı.lpg de enjektörde sikinti yok.araba seyir halindeyken sanki birseyler takiliyor gibnet bi tespit yapan birini bulamadım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
İşin açıkcası usta anlayan birinin yol testi yapması lazım bence. Yoksa hatayı motoru yapan ustaya atmak gerekir.
Lpg regülatörüne baktınız mı? Etrafında buzlanma oluyor mu? Benzer birşey yaşadım eski aracımda. Su azalmış o sebeple lpg'yi yakmıyordu. Suyu tamamlayıp kaçağı bulunca sıkıntı ortadan kalmıştı sorun. Yolda giderken araç arada kesiliyor gibi olmuştu.
Ona bakmadım yalnız usta beyini sifirladi 2 hafta falan yapmadı tekrar başladı motordan gelen kablonun birinin sinyali okumuyor demişti tekrar götürdüm beyinde sknti yok diyor şimdi
anlayan birinin map verisine bakması lazım. map ve lpg'de sorun yoksa krank sensörü problemli olabilir.
Şuan sorun çözüldü lpg filtreleri degisti buji ve kablosu tekrar degisti düzeldi arac orjinal buji ve valeo kablo takildi. Aracin çekişi özellikle lpgde arttı.insallah tekrarlamaz.