Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

kendiliğinden yükselen ve düşen devir

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda vosvoscuk tarafından 1 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

1. vosvoscuk

vosvoscuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    nazım tok
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Arkadaşlar dün farkettim aracımla seyir halinde iken ikinci viteste düz bir yolda vitesi boşa aldım ama arabaya sanki gaz veriyormuş gibi 1500 devirde takılı kaldı herhalde gaz teli takılı kaldı dedim sonra tekrar 2.vitese aldım biraz gittim tekrar boşa aldım normala döndü yani 500 devir civarı. test ettim 3-4 defa aynısı1500 detakılı kayılor sonra vitese alıyorum düzeliyor.Aslında bu devir yüksekliği genelde ilk çalıştırmadan sonra oluyordu ve 5-10 saniye sonra normale dönüyordu.Ama gördümki araç seyir halinde ikende olmaya başladı.Sorunun kaynağı hakkında değerli bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,984
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, motor sıcaklık sensörü yada boğaz pozisyon sensörü. Sıcaklık sensörü olma ihimali kuvvetli.

3. vosvoscuk

vosvoscuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    nazım tok
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    teşekkür ederim en kısa zamanda bir servise götürüp göstereyim.herhalde cihazla tespit ediliyor arızalı olup olmadığı.

4. MehmetOsmanoğlu

MehmetOsmanoğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aynı şey benim aracımda duraklama anında araç boştayken iki kez oldu... Sanki gaz veriyormuşum gibi araç devir yükseltti.. İlk yıl bakımında bunu servisteki görevlilere belirttim... Bana bir sorun olmadığını söylediler ve normal karşıladılar... Ve aynı sorun bir daha da olmadı...

Şimdi siz de servise gidin, size de sorun yok desinler bir daha aynı sorun olmaz.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

5. fatihba

fatihba Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar benim araçta da şöyle birşey var. Araba rolantide çalışırken frene bastığımda devir düşüp tekrar yükseliyor, birde direksiyonu tam kırdığımda aynı olay oluyor acaba bir problemmi var?

6. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Fren sistemi havasını emme manifoldundan alır.Bu yüzden anlık devir düşmesi normaldir.Direksiyonu tam kırıldığındada devir düşüyor ancak onun nedenini anlayamadım gittihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

7. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Hidrolik direksiyon pompası yada elektrik aksam kontrolü ,
    Motor devri düşme sebepleri ya basınç ya elektrik yük binmesi,

(Şarj dinamosu ve akü kombinasyonunda soru olursa farlar yandığında
    motor devri çok az düşebilir mesela)

8. vosvoscuk

vosvoscuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    nazım tok
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Farkıl bir başlık açmak istemedim çünki yukarıda belirttiğim devir yükselmesi ile ilgili sorunla alakası olabilir diye. Malum serdar beyin ön tespitine istinaden arabayı servise götüreyim istedim kontağı çevirdim araba çalışıyor (araba rampa bir yerde duruyordu benzin az, ışık yanıyordu) vitese attım ama araba stop etti 1.2.3. defalarca denedim çalışıyor ama hareket etmek istiyorum stop ediyor.Sonraki denemelerde ise araba artık hiç çalışmadı. ama kontağı yarım çevirdiğimde herhalde benzin pompasının sesi arkadan birvınıltı telefonun titreşim sesi gibi ve sonra kesiliyor ses.

Forumu biraz araştırdımbende oluşan kanı benzin pompasında bir problem olmuş olabileceği.Konu başlığında belirttiğim problemle bir ilintisi olabilirmi.Memuruz vesselam yarım depoyla bile gezemiyoruz sürekli ışık yanıyor birde oturduğum yer şentepe yüksete ve eğimli yolları fazla olan bir yer.Akşam benzin istasyonundan 10 lt. kadar benzin alıp depoya koymayı düşünüyorum önerirmisiniz. yoksaçekiciyiarayıparabayı servisemi götüreyim.Tamda LPG taktırcaktım yaaaakış geldi yine canım sıkılmaya başladıhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

Bu Sayfayı Paylaş