2007 dizel getz sahibiyim. senelerdir arabamda sorun cıkmadı, dag bayır gezdim banamısın demedi. bugün köy yolunda gaza basıyorum ama yemedi, gazı kesti , stop etti. gazı kesince yavasladım hemen. durdugum yerde tekrar calıstırmaya çalıştım, daha önce hemen çalışırken biraz gecikmeli çalıştı. indim karadeniz sahil yoluna 5. vites giderken tekrar gaz yememeye basladı, debraja bastım stop etti. bunu 2-3 defa tekrar etti. yol yardımı aradım, hemen döneceklerini söyledi. bulundugum ildeki ustayı bağladılar "getzlerin depolarının iç malzemelerinin cıktıgını sorunun bundan kaynaklanabileceğini" söyledi. yol hizmeti hemen cekici gönderiyorum dedi, cekici yarım saat sonra geldi. hyundai nin bu hizmeti hoşuma gitti, pazar günü olmasına ragmen ilgilendiler. arabamı servise götürdüler. yarın serviste bakacaklar. boyle sorunla karsılasan oldumu, sorun ustanın dediği gibimi olabilir, ne kadar masraf cıkartabilir.
Çok geçmiş olsun, yolda kalmak gerçekten kötü. Problem hakkında bilgim yok ama inşallah ucuz yollu kurtarırsınız.
yakıt depo filtresi ve yakıt pompa filtresini değiştirmişler garantiden. liste fiyatı 30,56 , 33,00. ayrıca depoyu da temizlemişler. aynı arıza tekrar ederse bu sefer depoyu değiştirme talebinde bulunurum. zannedersem daha önce 1-2 kez yakıt katkısı kullanmıştım sebebi onlar olabilir.
Accent 1.5 CRDI larda da buna benzer sorun yaşanmış. Depo içi kalktığında dolayı enjektörlere pislik kaçıyormuş. Mazot çekemeyen yada tam yakamayan araç egzost tan gaza bastıkça siyah duman atar. Sonuç depo + enjektör temizliği+ filtrelerin temizliği.
Geçmiş olsun bu tip vakalar her markada herkesin başına gelebilir ancak markanızın yol yardımı çok iyi olmalı Hyundai bu konuda çok iyi.