merhaba arkadaşlar ilk aracım hyundai era ve 10 bin bakımı yaptırma zamanı yaklasıyor. geçen ustadan fiyat aldım işcilik 150 tl dedi. yani bana biraz fazla geldi. bir mazot filtresi hava polen filtresi ve yag degişimi icin. kendisi yapan arkadaslar zorluk derecesi nedir?
Filtreleri internetten set alın 70 tl bosch en fazla. Yağı 10-40 castrol 65 tl idi kargo bedava. 20 tl yağ değişimi ve yakit filtresi değişimi. Ben 25 vermiştim yağ degişimin mazot filtresi değişimine. Hava ve polen filtresi takmak çocuk oyuncağı
Eli yatkın olan herkesin kolaylıkla yapabileceği işlemler. Era dan önceki araçlarımın bakımlarını kendim yapıyodum. Karter tapası, mazot filtre kapağı gibi hassas parçaları söküp takarken, dikkatli olmak gerekiyor. Kendin yapacaksan, sıkarken de söktüğün kadar kuvvet uygularsan, yeteri kadar sıkmış olursun. Video da bakımın adımları mevcut. (Dizel yağ filtresi Kağıt tipidir)
Evet hava ve polen filtresini biliyorum en basit işlem bir mazot filtresi az ugrastirir sanıyorum bu era 1.5 dizel için yağ filtresi tam olarak nerede oluyor bilginiz varmi
filitrelerele yağı siz alırsanız 40 lira bilemedin 50 lira işçiliği olur ama hepsi 150 liraysa yani parça+işçilik 150 liraysa uygun bence kendim oto tamircisiyim
Size göre bir şey olmayabilirde bizlere göre çok,150 lira işçilikle baskı balata değiştiriliyor bir yağ değişimi işçiliği 150 lira vicdansız usta işi
Bu arada era dizeller bakımı hee yıl veya 15.000 km de yapılır malzemeyi dışardan alın yağ olarak 5-30 mobil 5 litre yağ alabilirsin
Abi herşey pahalı diye yakınıyon yağ değişimi için 150 lira bişe değil diyon anlamadım seni valla. Yağ ve filtre değişimine 150 lira işçilik mi verilir Allah aşkına? 50 lira bile fazla 30-40 lira olması lazım bence. Ben geçen bakımda yağ, filtreler, radyatör değişimi, antifriz koyma, fren hidroliği değişme ve debriyajdan gelen sesin kesilmesi için ufak bir onarım işlemi için 7o lira işçilik verdim.
Anladigim kadariyla sifir aldiginiz aracin ilk bakim zamani geldi ve araciniz dizel.Evet servis fiyatlari ozellikle garanti kapsamimdaki araclarda fazladir.Zaten bayiler arac satisindan pek para kazanmazlar.Asil kazanclari garanti kapsamindaki servis hizmetlerindendir.Otomobil sahibi olmak gunumuzde yakit sigorta varsa kasko lastik aku motorlu tasitlar vergisi hgs nin yanisira bakim maliyetleri ile arac sahiplerinin elini cebinden cikarmamaktadir.Benim tavsiyem tabiki butcenizle birebir alakali ama ilk yil bakimini serviste yaptirmaniz ve bu sayede ikinci yil icerisinde karsilasabileceginiz garanti kapsaminda yapilabilecek onarimlarin onune gecmeniz icin yarariniza olacaktir.ikinci yil ve sonraki yillardaki bakim periyodlari herzaman daha yuksek faturalarla serviste karsilasmamiza yol acar.Bu bahsettigim ilerleryen donemlerde yetkili servisle yollarini ayiran bircok arac sahibi vardir.Yok yetkili servisle isim olmaz derseniz kullandiginiz arabanin OZEL servisini bulup daha ekonomik rakamlarla isin icinden cikmaktir.Adamlar o markada uzman olduklari icin nereyi nasil sokup takacaklarini hangi belirtilerin hangi arizanin ongorusu oldugunu bilebiliyorlar.Hep beraber kazasiz belasiz gunlerde arac kullanmak dileklerimle.Tesekkurler.
Benimkini soruyorsan işçilik için 70 lira verdim. Arkadaştan da yağ ve filtre değişimi için 150 lira istemişler. Yazık günah ya o kadar para verilir mi yağ değişimine.
Yağ kontrol çubuğunun yanında siyah kapaklı keys var. Crdi morotlarda yağ filtre içi değişir. Çok da basittir. Tek konu kaliteli filtre bir de oringleri kesinlikle değişmeli. Gerisi çok basit. İnternette oil change yazın. İzleyin 5 dk bile sürmez . 263202A002 263202A001 Bunlar da filtre oem kodları sanayiye gidin Fil filtre,Asaş,Sardes,Mann,Blueprint,Bosch,Sakura,Parts-mall haricinde marka almayın.
Sadece işçilik parça hariç 150 tl fiyat verdiyse çok yüksek bir fiyat vermiş. Bu işin maksimum işçiliği 50 tl dir. Eğer hepsi içinde fiyat verdiyse de uygun fiyat vermiş. Tavsiyem parçaları kendiniz alıp ustada sadece değişim yaptırmanız.
Ben 3 hafta önce corollamın ve babam da geçen haftasonu kangoosunun yağ değişimini yaptırdı, benim sadece yağ filtresi ve yağ değişimi yapıldı 40 tl verdim işçilik, kangooyu da babam götürdü o da yağ filtresi(malzeme olarak)+işçilik toplam 40 tl vermiş(aynı usta). 150 tl malzeme dahil olması lazım sadece işçilik ise uçmuş o usta(belki yanlış anlatma/anlama da olabilir).
Eğer işçilik olarak o rakam istendi ise suyunu çıkarmış ama hepsi içinde bir rakam ise uygun bana göre geçen kendi aracımın bakımını yaptırdım yağ benden antrifirz benden idi. Yağ filtresi hava filtresi ve antrifirz değişimi yapıldı 80 TL işçilik ödedim yağ filtresi ve hava filtresi ve yağ tapası servis tarafından değişti.