Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

kaza yaptım arkadaşlar çok acil yardım...

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda wolf9466 tarafından 29 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    herkese iyi geceler.uzun zamandır yoğun çalıştığım için siteye pek giremiyordum,bugün aracımla kaza yaptım,kasko sigortam var süreside dolmamış,trafik sigortamında süresi dolmamış,fakat yoğun olduğumdan dolayı aracımın muayenesini yaptırmayı unutmuşum,muayene geçerlilik süresi 15 gün geçmiş... aracımda 7 bin lira civarı bi zarar var tahmini?başka bi araçla çarpıştım karşı taraf suçlu,suçu kabulde etti.fakat ben muayenemin geçtiğini eve gelince farkettim.muaeyne geçtiği için bundan bi sorun çıkarmı?kaskonun ödememesi gibi bi durum olurmu?

2. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun kardeş. Tam emin olmamakla beraber sigortayı doğrudan etkileyeceğini sanmıyorum. Sonuçta trafik sigorta ve kasko poliçelerinizin tarihi geçerli bu süre zarfında biten araç muayeneniz bunu etkilemez.İyi bilen arkadaşlar yardımcı olurlar.
    Düzenleyen : firecrab

3. Misafir

Misafir Guest

Çok geçmiş olsun yaaaaaaaa, çok üzüldüm...net bir cevap veremiyorum, üzgünüm....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

4. ksswat

ksswat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Kasko yaptırdığımda kasko poliçesini satır satır okumuştum.
    Muayenenin geçmiş olmasının kasko ile bir alakası olacağını sanmıyorum, olaki siz aranızda anlaşamamış ve polis çağırmış olsaydınız o zaman bir ceza yerdiniz, başka bir sorun olacağını sanmam,
    poliçe elinizdeyse detaylı olarak okuyun

5. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    teşekkür ederim saolun,internetten araştırdım fakat kesin bi bilgi yok.. araçta baya hasarlı olduğu için o kadar para ödemem imkansız:(((umarım kesin bilgiye sahip olan arkadaşlar yardımcı olurlar..

6. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    polis geldi fakat aranızda anlaştıysanız bize gerek yok diyip gittiler.. hiç bi evrakta almadılar.. fakat aramızda anlaşırken muayene kağıdının filan hep fotokopisini aldılar.

7. kıngemre

kıngemre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçmiş olsun

8. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Onları fotokopi almaları çok doğal zaten trafik belgesinde bulunuyor muayene geçerlilik tarihleri. Bence şöyle düşün için rahatlasın; hersene sigorta yeniletiyorsun trafik ve kasko hangisi sana önce aracını muayene ettir sonra gel sigorta yapalım diyor? telefonla ok'liyorsun yeni poliçeyi hazırlıyorlar. Rahat ol, etkilemez.Bence sizin için şu anda daha önemli olan kaza tespit tutanağının eksiksiz ve nizama uygun biçimde doldurulmuş olması.

9. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok geçmiş olsun
    merak ettiğim konu; sizin trafik sigortanız karşı tarafın zararını karşılayacak mı acaba ? (haksız olmalarına rağmen)

10. semih

semih Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok geçmiş olsun

11. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ya bilmiorum karşılarmı trafik sigortası,tutanak tutuldu tutanaktada karşı taraf direksiyon hakimiyetini kaybedip yandaki aracı bariyerlere sürükledim diye yazdı.suçlu onlar yani,trafik sigortası karşılamasa bile kasko karşılarmı ben bunu merak ediyorum..

12. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tutanağın amacıda bu zaten bir şekilde anlaşmak. Kusur karşı tarafta ise karşının trafik sigortası sizin aracı ödeyecek ancak belirtilen kaza başı tutara kadar. Trafik poliçenizin arkasına bakın orada yazar. Esas anlamadığım 7 bin liralık hasar nasıl oluştu birçok araç bu kadar tutarda pert oluyor. Bir yanlışlık olmasın hasar tutarında?

13. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ya motorda hasar yok diye perte ayrılmaz dedi servis,toplam 6ila 7 bin civarı tutabilir dedi.kesin konuşmadılar bu servisteki tanıdığın lafı yani... bende arabanın kökü nekadarki dedim pert olsun daha iyi dedim ama ayrılmaz perte dedi.trafik sigortası karşılaması nasıl olucak aracın muaynesi geçmiş:S

14. rdmaksl

rdmaksl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok geçmiş olsun,muayenenin geçmiş olmasının hasarınızın karşılanmasını etkileyeceğini zannetmiyorum,
    benim başıma gelen bir olayda bunun tam tersi gerçi, karşı taraf 8 de 8 kusurlu idi,tutanağada aynen o şekilde yazdık,karşı tarafın muayenesi yoktu,hatta bu yüzden ruhsatın o kısmının fotokopisini dahi vermedi,evrakları anlaşmalı servise teslim ettim,bu eksik evrağı sorduklarında adamın bunu kaybetmiş olduğunu söyledim,zaten hem karşı tarafın hem benim telefon ve adreside evraklara ekli idi,sonrasında normal süreç içerisinde aracım tamir edilerek bana teslim edildi her hangi bir sorun yaşamadım

15. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kaskolu bir aracın kazasında (kusurlu değil ise) zararı trafik sigortası mı karşılar yoksa kasko mu?

16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    geçmiş olsun..tam olarak hatırlamıyorum ama muayenesi, trafik sigortası olmayan durumlarda polis cagrılması gerektiği..ama emin değilim iyi arastırmak lazım..çünkü muayenesi yapılmamış arac baglanıyor bildiğim kadarı ile..

boran bey sorunuzun cevabı hasarı suclu olan tarafın trafik sigortası öder..ama belli bir miktara kadarını (10.000 idi galiba)

17. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çok geçmiş olsu....

18. Birol Çalışkan

Birol Çalışkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bır sorun cıkmaz dusuncesınde ve temennisindeyım eyer bu kendın rapor tutma olayı olmasa idi polisler tutuyor olsaydı eminimki araç servis yerine oto parka giderdi bıde burdan bakmak lazım bunu illaki idari yerlerin konturolü altındadır bı problem cıkmaz inş gecmiş olsun bu kadar agır hasara sizde bişi yok inş
    Düzenleyen : Birol Çalışkan

Bu Sayfayı Paylaş