Arkadaşlar selamün aleyküm. Bugün babam isiklarda en ön sırada arkasında da bir doblo araç ile beklerken 3. bir kiralık araç gelip süratli bir şekilde dobloya vuruyor. Doblo da babama çarpıyor. Aracın kazalı görüntüsünü bırakıyorum. Sormak istediğim tampon değişmeli mi? Tamponun katlanan yerinde çatlak var sadece. Tampon değişimini ben talep edebiliyor muyum? Edersem değer kaybından alacağımiz ücrette değişiklik olur mu? Hangisi mantıklı olur sizce değiştirmek mi değiştirmemek mi?
Geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz, değişim talep edebilirsiniz ancak karşı tarafın sigorta experi yapılan işlemi değer kaybına sokmayacaktır. Ayrıca kendiniz sigortacınızdan işlem başlatın, yanaşmadı arabuluculuk gibi hukuki yol görünüyor.
Plastik tampondan değer kaybı talep edemezsiniz. Yan sanayi tamponlar kaliteye göre sert plastik olabiliyor, sizinki esnemiş kalitesiz yan sanayiler direk kırılıyor. Bu aracın orjinal yedek parçasını servisten bulabilir misiniz bilmiyorum. Bulamazsanız üstündekini tamir ettirmek daha mantıklı gibi geldi bana
Dandik bir parça mi yoksa az tamir görmüş orijinal parça mi sorusunu soracağız o zaman kendimize. Orijinal iyidir ya bence
geçmiş olsun. orjinal iyidir, gövdesi tamir edilebilir ama braket bağlantı yerleri koptuysa tamiri çok sağlıklı olmuyor.
Tamponun dış görünümü iyi bir işçilikle düzeltilebilir , çatlak kısım kaynakla yapılır ancak görünmeyen alt tarafta ne var yok bilmiyorum.