Arkadaşlar dün köpeğe çarptığım için kasko ikame araç getirdi. Bir baktım 2013 model 1.2 tsi golf dsg.. Dünden beri onu kullanıyorum. Arabayı iyice inceledim. Açıkçası beni motor dışında hayal kırıklığına uğrattı. İyi Yanları; + Motor: Araç 1.2 tsi ve 105 bg olmasına rağmen Elantra' dan sanıyorum daha seri... Ben ruhsata bakana kadar birkaç saat dizel araba zannederek bindim. Öyle kuvvetli bir motor... Ağırlık elantra ile aynı... Bu nedenle motorun tork yüksekliği beni çok şaşırttı. Belkide dsg faktörü yüzünden motor kuvvetli gelmiş olabilir bana... Aracın sadece çekişini beğendim. Aynı ağırlıktaki elantramı düz yolda ve yokuşta tokatlar... Ayrıca araç tüketim olarak ekonomik arkadaşlar.. Yol bilgisayarı, motoru sıkıştırmama rağmen 6.9 litrede kaldı.. Daha yukarı çıkmıyor. Nazik kullanımda 5.5 yada 6.0 civarı yakacak sanırım. Elantra ile 8.5 litreden aşağı şehir içinde düşemedim. Sıkıştırırsam 10' u buluyor. Ayrıca motor gerçekten çok sessiz... Hiç ses çıkmıyor.. Kötü Yanları; - Dsg övülen bir şanzıman olmasına rağmen, bir tork konvertörlü tam otomatik şanzıman tadı veremiyor. - İç kısımdan plastik aksam sesleri geliyor. - Sürüş keyfi pek yok. Direksiyon hissiz.. - Kabin elantra kadar rahat değil..Elantra da yatar gibi uzanır gibi kullanıyorum, golf' te sandalyede oturur gibi.. - Eşim bile bu araba hiç 60 milyarlık araba gibi durmuyor dedi..Elantra görünüm olarak ve iç olarak daha heybetli.. Dün otoparkta tesadüfen elantra nın yanına park ettim. Bir golfe baktım bir elantraya.. Elantra sanki daha üst segmenti çağrıştırıyor.. Sonuç olarak bu araba bence 60.000 liralık bir araç değil..iç hacim küçük ve bagaj dar...
Doğru evet, hep şehir içi kullandığım için yüksek süratlere çıkamadım. Açıkçası yolda bazen merak ederek ve imrenerek baktığım bu yeni golf, sürerken beni hayal kırıklığına uğrattı.. İç mekan üstüme üstüme geldi, konfor zayıf... İçi elantra dan daha dar.. Açıkçası fiyatından ötürü ben daha fazla şeyler bekliyordum golf' ten... Ww fanboyları kızmasın ama bir elantra değil hala
Bana da ikame araç olarak jetta vermişlerdi sen golfe dar diyorsun jettanında ondan aşağı kalır yanı yokki oda dar elantraya göre konfor olarak ta elantrayı arattı bana kimisi tam tersini söyleyebilir, aslında bu birazda alışkanlıklarla ilgili galiba ve bence uzak doğu araçlarının karakteristiği ile Avrupa araçların karakteristik farklılığından oluşan bir duygu diye düşünüyorum.
Aynen adem abi, mesela babam eski hyundai' cidir... Bende toy zamanlarımda hep arabaların tipine bakar, ona göre beğenirdim.. Dediğim gibi arabadan anlamadığım yıllar.. Babam hep kore-japon' dan şaşma derdi, sallamazdım. Ne zaman arabacılıkta biraz piştim, o zaman almandan koreye geçtim.. Yıllar sonra " baba sen haklıymışsın " dediğimi hatırlıyorum.. Sinsi sinsi gülmüştü.... Sürüş keyfi ve sağlamlık-güven ne varsa kore-japonlarda..
Su konuyu okuyunca golf 5 i olan iş arkadaşım geldi aklıma. Yarabbim o kadar mi dar görüşle savunulur bir araba bilmem ki. Bagaj büyükmüş iç hacim genismis. Yakıt supermis tüketim düşükmüş. Üstünde 1.6 hitler var sanırsın hidrojen motoru . Tip görünüş herşeyiyle elantra derim ben. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Elentranın dediğiniz gibi tek sorunu verimsiz, atmosferik motoru. Onun dışında gayet başarılı araç. Fakat tsi lerin eski kasalarında sorunlar duyulurdu özellikle 140 hp ve üstü olan sc + turbo beslemeli olan motorlarında. Yeni araçlar downgrade ve düşük hacim mucize hp olmadığından sanmıyorum ki ne yağ yakma ne de turbo gibi sorunları yaşasınlar saçma yüklenmedikce. Fiyat konusuna gelince, şimdi lerde hangi araba parasını hak ediyor ki? B sınıfı zamanında era ve getz 22binli rakamlara satıldı, şimdi en boş arka kapıları manuel b sınıfı araçlar 30binden başlıyor.
tsi+dsg yi kullanmayı seviyorum da benim olmayacak şirket aracı filan olacak, yarın öbür gün bi araba masrafı açarsa benim başıma açmasın
VW dsg sorunlarını garanti bitse dahi iyi niyet kapsamında genelde ücretsiz tamir ediyor. Çünkü kendileri de DSG'nin sorunlu bir şanzıman olduğunun farkında.
jettalar meksika yapımıdır eski kasası daha güvenlidir fakat yeniler hem tutulmadı hemde dsg şanzıman dediğiniz gibi sorunlu 6 ileri olanlar çok çabuk arıza veriyor dostlarımın başına geldi...
Eski almanlara sempatim vardı, örneğin 90' lı yılların sonuna kadar s serisi mersedeslere hayrandım.. 2000 li yılların başından itibaren almanlar, eski kalitesini kaybetti...
teyze oğlu 60 küsür bin verip golf almış bi binelim hani ayıp olmasın yanımıza kadar gelmiş adettendir arabaya binip bi tur atıp ( ne anlıycaksak bi turla ) hayırlı olsun güzel demek.o zaman dikkatimi çekmişti aracın ön camını dar yapmışlar ( kaputla tavan arasını ) bana ilk etapta olumlu gelmişti çünkü seni sadece yola odaklıyo olarak düşünmüştüm ama sürekli kullanımda insan gerçekten boğulur o aracın içinde ve gene yeni kasa passatın içinin benim elentramdan daha dar olduğunu birçok kişiden duydum
İyi niyet garantisi masrafın tamamını karşılamıyo ya yarısını yada belli bi yüzdesini karşılıyor diye biliyorum. Motorun tork eğrilerine baktım baya iyidi atmosferik 1.6 tutunamaz karşısında. Aynı motoru yeni Toledoya koymuşlar arabanın ağırlığı 1100 kg bu sayede 0-100 10 saniye, fiyatı da zam gelmediyse 37.000 tl. Ben Elantranın plastik kalitesini hiç beğenmemiştim, o arabaya göre yetersiz bulmuştum. Golfe hiç binmedim kıyaslarsanız hangisinin plastik aksamı daha iyi?
1.6 otomatik 2012 focusumuzun pertinden sonrada bizede dsg golf verildi. Gerçekten kalkı falan çok seri. Focus nerde leon nerde bu 1.2 motor nerde
Tamamını karşıladığı durumlar da mevcut. Arkadaşın aracında airbag sensöründe bir sorun olmuştu. Sorunun çözümü 1.250 tl gibi bir rakamdı. İyi niyet garantisi kapsamında para vermeden hallettiler. Tamamiyle servisin insiyatifi olsa gerek.
Biraz önce golf ü bıraktım. Aracımı teslim aldım.. Hyundai sürüş keyfi olarak golf e göre çok önce... Plastik kalitesi bana kalırsa hyunda' nin daha güzel.. Kokpit v.s Sadece golf 1.2 den sonra elantra' nın atmosferik 1.6 sı kesmedi.. Motor zayıf geldi... Ama yine de anahtar değişmem o ayrı